Jahodové knedlíky z ricotty s mandlemi

Suroviny

250 g ricotty
100 g hladké mouky
100 g dětské krupičky
70 g másla
12-15 jahod
-------------
180-200 g zakysané smetany (kelímek)
1 mandlový cukr (sáček)
1 lžíce moučkového cukru
hrst plátků mandlí
2 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypte mouku, krupičku, změklé máslo a dobře propracujte jako na drobenku. Pak přidejte ricottu. Těsto se bude zpočátku lepit na prsty, ale čím déle ho budete zpracovávat, tím to bude lepší. Jakmile budete mít z těsta uhnětenou kouli, dejte ji na hodinu - klidně i na déle - odpočinout v krabičce do lednice.

  2. Do misky dejte zakysanou smetanu, přidejte mandlový cukr (je podobný jako vanilkový, tím ho můžete klidně nahradit) a lžíci cukru. To vše vidličkou prošlehejte a dejte chladit do lednice.

  3. Pokud nemáte mandlové plátky, spařte, oloupejte a překrojte mandle. Na pánvičce s máslem je zlehka opečte a dejte stranou.

  4. Jahody zbavte stopek a z lednice vyndejte těsto. Rozkrájejte je na 12-15 kousků (podle velikosti jahod), vytvořte placičky a jahody postupně důkladně zabalte do těsta. Vzniklé knedlíčky ještě jednou pokoulejte v ruce, aby kuličky neměly žádné škvíry či spáry.

  5. Vařte ve větším hrnci, promíchejte, až vyplavou, povařte ještě asi 2 minuty a cedníkem vyndejte do mísy. Na talíři je polijte smetanovou omáčkou a posypte opraženými mandlovými plátky.

Poznámka od kuchařky

Knedlíky jsou jemnější, než z tvarohu, vajíčko není vůbec potřeba. S těstem se výborně pracuje.

Zdroj: Marks & Spencer

Komentáře k receptu Jahodové knedlíky z ricotty s mandlemi

Tématické fráze: knedliky z ricotty knedlicky z ricotty ricotta recepty knedlíky z rikoty těsto z ricotty recepty z ricotty ovocne knedliky z ricoty knedliky z riccoty tvarohové knedlíky z ricotty jahodové knedlíčky z rikoty jahodové knedlíčky z ricotty knedlíčky z ricoty jahodové těsto z rikoty jahodove knedliky s rikoty ricotta knedlíky jahodové knedlíky s ricoty a tvarohu 250 g ricotty recepty ricotta knedlíky z rocotty švestkvvé knedlíky z ricotty