Ricottový koláč bez korpusu

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 2 názory

Suroviny

200 g změklého másla
220 g cukru
1 vanilkový cukr
6 vajec
1 kg ricotty (nebo tvarohu v kostce)
120 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ricottu nebo tvaroh necháme přes plátýnko vykapat a vymačkáme.
    Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci ušleháme do pěny. Ricottu přidáme do pěny a šleháme, pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a šleháme na hladké těsto.

  2. Vlijeme do vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané dortové formy o průměru 26 cm. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. asi 50 minut. Necháme na mřížce vystydnout a pocukrujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ricottový koláč bez korpusu

  • RubyRom RubyRom(autorka receptu)

    Alzbetina Prk.: No je to myšleno tak, že z ricotty nebo tvarohu se běžně dělá náplň, která se nalije na korpus. Zde je vlastně náplň zahuštěná trochou mouky. takže je to pohromadě. Nemám to ze své hlavy, recept je z televize od známé americké kuchařky, tak jsem název tak napsala.

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Koláč vypadá moc pěkně, jen nějak nerozumím, proč se jmenuje "bez korpusu", když na fotce vidíme pěkný, velký korpus? :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: ricottový dezert s čokoládou ricottový koláč ricotovy ricotový koláč s tvarohem

Zapomněl/a jsem heslo