 
	
Barevný koláč
Recept ještě nebyl hodnocenTento krásný slaný koláč zaujme na první pohled. Pestré barvy mu dodávají tenké plátky cukety, mrkve a lilku, které na něj ozdobně naskládáme. Pod plátky zeleniny se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Tento krásný slaný koláč zaujme na první pohled. Pestré barvy mu dodávají tenké plátky cukety, mrkve a lilku, které na něj ozdobně naskládáme. Pod plátky zeleniny se…
	
			 
	
Tartaletky pochází Francie a jsou to drobné košíčky plněné krémem a zdobené ovocem. Těsto na tyto tartaletky připravíme z datlí a mandlí. Naplníme je lahodnou náplní z…
	
			 
	
Toto lehké jídlo je ideální do horkých dnů, kdy nechceme stát dlouho u plotny. Těstoviny promíchané s pečeným lilkem, česnekem a ricottou stačí ochutit čerstvou i…
	
			 
	
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky a z bílků vyšleháme hustý sníh. Ve vedlejší míse prošleháme žloutky s oběma cukry.V mikrovlnce nebo klasicky v kastrolu na vařiči…
	
			 
	
Kanapky jsou ideální volbou na různé oslavy či pro návštěvy. Kombinace ochucené ricotty, uzeného lososa a černého kaviáru je velmi lahodná a hodí se i pro slavnostní…
	
			 
	
Pokud chcete zkusit něco nového, připravte si tyhle trubičky plněné krémem z ricotty. Oproti jiným receptům se tyto trubičky nepečou, ale smaží ve vyšší vrstvě oleje,…
	
			 
	
Slané koláče jsou skvělé díky své všestrannosti. Můžeme si je vychutnat teplé i zastudena, různě kombinovat náplně a podávat je jako večeři, pohoštění pro návštěvy nebo…
	
			 
	
Chlebíček z ricotty a ovesných vloček je krásně vláčný a jeho příprava je velice snadná. Obsahuje také psyllium, tudíž je bohatý na vlákninu. Jak chlebíček obložíte je…
	
			 
	
Špenát a vařená vejce neodmyslitelně patří k Velikonocům stejně tak, jako sváteční věnec. Toto pak dalo spojení v krásný slaný věnec z listového těsta, který zajisté…
	
			 
	
Rychlé, krémové a neodolatelně lahodné! Makaróny se žampiony v jemné bylinkovo-sýrové omáčce spojují bohatou chuť hub s voňavými bylinkami a rozpuštěným sýrem. Perfektní…
	
			 
	
S příchodem jara si můžeme vychutnat aromatický a výrazný medvědí česnek. Skvělý je například ve vajíčkové pomazánce, které dodá zajímavější chuť. Kromě medvědího…
	
			 
	
Tento nevšední ovocný dezert připravíme na grilu. Díky tomu budou mít hrušky zajímavou kouřovou vůni. Grilované hrušky podáváme přelité citronovým sirupem, s drcenými…
	
			 
	
Máte-li přebytek ředkviček, zkuste z nich připravit tuto jemně pikantní krémovou polévku. Příprava je snadná a rychlá. Podávat můžete s oblíbeným pečivem nebo krutony a…
	
			 
	
Batáty jsou brambory, které mají netradiční nasládlou chuť, a tak se dají použít ke slaným i sladkým pokrmům. Připravte si tuto jednoduchou verzi batáty propečené…
	
			 
	
Jahodový nepečený moučník má korpus ze špaldových sušenek a náplň z tvarohu, ricotty a smetany. Odlehčená verze odpoledního zákusku, která voní po jahodách, vanilce a…
	
			 
	
Elegantní a chutná varianta slaných palačinek, potěší milovníky zeleniny i ryb. V kombinaci s krémovým sýrem a uzeným lososem tvoří dokonalou harmonii. Skvělé jako lehký…
	
			 
	
K létu neodmyslitelně patří dobroty ze slaďoučkých jahod. Pokud máte letního oslavence, nebo vás čeká rodinná návštěva, překvapte je cheesecakem s lehkou ricottovou…
	
			 
	
Lehké, jemné a plné citronové chuti. Tyto ricottové lívance jsou jako stvořené pro víkendovou snídani nebo sladký brunch. Perfektní kombinace krémové ricotty a svěžího…
	
			 
	
Malé čtverečky z listového těsta můžete naplnit dle chuti. Třeba zrovna šunkou, slaninou a směsicí čerstvých sýrů a bylinek. Vznikne originální slané mlsání, které…
	
			 
	
Vše prostě promícháme, dáme vychladit. Nejlepší je až druhý den, když se proleží. ... já dnes měla chuť si tak trochu vyhrát, no.. :-) Dobrou chuť :-)
	
			 
	
Dame uvarit balik testovin do osolene vody a se lzickou oleje, varime 5 minut aby byly tvrdsi a ne uvarene uplne. Do hlubsi panve 5 lzic olivoveho oleje, pridame…
	
			 
	
Brokolici uvaříme v páře. Částečně zchladlou rozmačkáme na kaši, smícháme s ricottou, osolíme a opepříme. Touto směsí naplníme syrové cannelloni. Na oleji zpěníme…
	
			 
	
Mouku s máslem prsty promačkávejte, až vznikne drobenka. Přidejte vejce, sůl a uhněťte vláčné těsto. Zabalte do fólie a nechte alespoň půl hodiny v lednici uležet. …
	
			 
	
Do misky rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a zalijte teplým (ne horkým) mlékem. Rozmíchejte spolu se lžící mouky. Misku přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek.…