Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové gnocchi se špenátem a ricottou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vylizanytalir vylizanytalir

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 762 kJ /
2 333 kcal
Bílkoviny76,66 g
Tuky57,55 g
Vláknina35,80 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 533 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy359,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory omyjte, ale neloupejte. Propíchejte každou vidličkou a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Nechte péct doměkka, zhruba hodinu. Poté je vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout. Krok 2: Smíchejte obě mouky dohromady a směsí poprašte pracovní plochu. Krok 3: Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte na jemno. Přidejte vejce a sůl a všechno dobře vidličkou promíchejte. Krok 4: Do brambor postupně vmíchejte mouku. Těsto by mělo být pevné a už by se nemělo lepit. Mouku přidávejte postupně, možná nebude ani všechna potřeba. Těsto můžete otestovat - nechte vařit trochu vody a jeden kousek těsta uvařte - má držet pěkně při sobě a neblemcat). Krok 5: Hotové těsto rozdělte na čtvrtiny a každou čtvrtinu ještě na čtvrtiny. Vezměte si jeden kousek a zbytek přikryjte mokrou utěrkou. Vyválejte váleček a nakrájejte na kousky. Každý kousek trošku zmáčkněte vidličkou. Krok 6: V téhle fázi můžete gnocchi klidně zamrazit. Nejdříve dejte gnocchi poprášené moukou na pečicí papír a celé to dejte do mrazáku. Jakmile zmrznou, můžete je normálně sesypat do pytlíku. Krok 7: Ve velkém hrnci dejte vařit osolenou vodu, jakmile začne vařit, vhoďte gnocchi - měly by se vařit zhruba 3 minuty, měly by plavat, trvá to (ochutnávejte - je to opravdu plus minus). Krok 8: Na rozpáleném oleji osmahněte do sklovata cibulku, po chvíli přihoďte česnek. Krok 9: Přidejte špenát (záleží na velikosti pánve, jestli se nevejde všechen naráz, dejte půlku, počkejte až zavadne (celkem cca 2-3 minuty) a přidejte druhou. Špenát by neměl být příliš mokrý, aby v pánvi nebylo moc vody - případně ji odlejte. Krok 10: Přidejte ricottu a dobře vmíchejte do špenátu. Krok 11: Okořeňte muškátovým oříškem, dosolte podle chuti a čerstvě namletým pepřem. Krok 12: Promíchejte s gnocchi, servírujte případně posypané parmezánem.

Zveřejněno 19. 3. 2016

Poznámka autorky vylizanytalir

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlebkace," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové gnocchi se špenátem a ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnZw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové gnocchi se špenátem a ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnZw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bezlepkove gnocchi, gnocchi se špenátem a ricotou, gnocchi s riccotou, gnocci s riccotou, bezlepkové gnochi, jak zamrazit domácí gnocchi, noky s ricottou a parmazanem, gnochi s ricottou, bezlepkové gnocchi recepty, ryzove gnocchi, gnochi se španátem a rikotou, jak zamrazit gnocchi, gnochi s ricotou, gnocchi se spenatem a riccotou, gnocchi se špenátem riccotou, bzlepkove gnocchi, rikota a gnocchi, špenátové noky s ricottou a kuřecím masem, noky se špenátem ricottou, bezlepkové recepty špenát

Suroviny:
brambory, mouka rýžová, mouka cizrnová, vejce, sůl, špenát čerstvý, sýr ricotta, ořech muškátový, sůl, pepř mletý, olej olivový, parmazán

Přidat fotografie receptu