Bezlepkové gnocchi se špenátem a ricottou

vylizanytalir Kuchařka: vylizanytalir

Doba přípravy: 60 4 porce Bramborová jídla 1 názor

Suroviny

900 g škrobových brambor
1 hrnek rýžové mouky
½ hrnku cizrnové mouky
2 velká vejce
lžička soli
Omáčka:
500 g čerstvého špenátu
1 malá cibule, nasekaná najemno
1 stroužek česneku, utřený
120 g ricotty
½ lžičky muškátového oříšku
sůl
čerstvě namletý pepř
2-3 lžíce olivového oleje
případně parmezán
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory omyjte, ale neloupejte. Propíchejte každou vidličkou a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Nechte péct doměkka, zhruba hodinu. Poté je vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.

  2. Smíchejte obě mouky dohromady a směsí poprašte pracovní plochu.

  3. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte na jemno. Přidejte vejce a sůl a všechno dobře vidličkou promíchejte.

  4. Do brambor postupně vmíchejte mouku. Těsto by mělo být pevné a už by se nemělo lepit. Mouku přidávejte postupně, možná nebude ani všechna potřeba. Těsto můžete otestovat - nechte vařit trochu vody a jeden kousek těsta uvařte - má držet pěkně při sobě a neblemcat).

  5. Hotové těsto rozdělte na čtvrtiny a každou čtvrtinu ještě na čtvrtiny. Vezměte si jeden kousek a zbytek přikryjte mokrou utěrkou. Vyválejte váleček a nakrájejte na kousky. Každý kousek trošku zmáčkněte vidličkou.

  6. V téhle fázi můžete gnocchi klidně zamrazit. Nejdříve dejte gnocchi poprášené moukou na pečicí papír a celé to dejte do mrazáku. Jakmile zmrznou, můžete je normálně sesypat do pytlíku.

  7. Ve velkém hrnci dejte vařit osolenou vodu, jakmile začne vařit, vhoďte gnocchi - měly by se vařit zhruba 3 minuty, měly by plavat, trvá to (ochutnávejte - je to opravdu plus minus).

  8. Na rozpáleném oleji osmahněte do sklovata cibulku, po chvíli přihoďte česnek.

  9. Přidejte špenát (záleží na velikosti pánve, jestli se nevejde všechen naráz, dejte půlku, počkejte až zavadne (celkem cca 2-3 minuty) a přidejte druhou. Špenát by neměl být příliš mokrý, aby v pánvi nebylo moc vody - případně ji odlejte.

  10. Přidejte ricottu a dobře vmíchejte do špenátu.

  11. Okořeňte muškátovým oříškem, dosolte podle chuti a čerstvě namletým pepřem.

  12. Promíchejte s gnocchi, servírujte případně posypané parmezánem.

Poznámka

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlebkace," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezlepkové gnocchi se špenátem a ricottou

  • srettka srettka

    Mňam mňam..jen..není v těch nocích cítit ta cizrna? Ja jí moc nemusím, chuťově mi nesedla.
    Jinak senzační fotky:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bezlepkove gnocchi gnocchi s riccotou bezlepkové gnochi gnocchi se špenátem a ricotou jak zamrazit domácí gnocchi noky s ricottou a parmazanem bezlepkové gnocchi recepty ryzove gnocchi gnochi se španátem a rikotou jak zamrazit gnocchi gnocchi se spenatem a riccotou gnocci s riccotou zapecene gnocchi s ricottou bramborové gnochi s ricotou gnocchi bez mouky bramborové gonochi bez mouky gnochi s ricottou gnochi ricota bramborove noky se spenatem a ricottou recepty se špenátem bezlepkové

Zapomněl/a jsem heslo