Croissanty s Nutellou
Recept ještě nebyl hodnocenPokud jste milovníci lískooříškové pomazánky a nadýchaných croissantů, zbystřete! Hotový plát kynutého těsta potřete pomazánkou, nakrájejte, zarolujte a nechte upéct.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud jste milovníci lískooříškové pomazánky a nadýchaných croissantů, zbystřete! Hotový plát kynutého těsta potřete pomazánkou, nakrájejte, zarolujte a nechte upéct.…
1) Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme bulku. Necháme je asi 10 minut kynout. 2) Bulku rozválíme do tenkého oválu. 3) Srolujeme ho do…
Uhnětené těsto rukama rozprostřeme na dno formy vyložené pečícím papírem. Potřeme bílkem a dáme do tepla kynout.Mezitím připravíme makovou náplň a drobenku. V rendlíku…
Nadýchaný, jemný a vláčný, takový je toustový chleba z dílny cukráře Josefa Maršálka. Do kynutého těsta, které je založeno z omládku a směsi hladké a celozrnné špaldové…
Čerstvé a křupavé houstičky, pletené ze dvou pramenů, nesmí u snídaně chybět. Jejich pletení není nijak složité - dle velice názorného návodu a fotopostupu to zvládnete…
Rozválené těsto si dáme předpéct na 5 minut do trouby asi na 200 stupnu. Na těsto jsme si pak rozetřeli tvaroh rozmíchaný s mouč. cukrem (dle chuti jak má kdo rád sladké…
vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na malé kousky a z každého uděláme pevnou bulku. Po krátkém odpočinku ji lehce zploštíme (já jsem zploštila zbytečně hodně,…
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, aby se nelepilo na mísu ani vařečku. Na náplň smícháme tvaroh, žloutky, pudingový prášek, citronovou kůru, cukr a…
Voňavé, měkké a jemně sladké – takové jsou křehké housky, které si zamilujete hned po prvním soustu. Připravte si je doma s pomocí domácí pekárny a dopřejte si…
Kynutých buchet není nikdy dost, ať jich upečete kolik chcete, vždycky nakonec pochybí. Základem dobrých buchet, které zůstanou vláčné i na druhý den, je dokonalé těsto.…
Šarišské kapustníky patří mezi typické slovenské pochoutky, často podávané o svátcích. Placky z kynutého těsta jsou plněné zelnou náplní a nasucho opečené na plotýnkách.…
Klasické kynuté knedlíky můžeme velmi jednoduchým způsobem vylepšit tak, že budou na talíři vypadat opravdu krásně. Stačí k tomu jen trochu mleté papriky, kterou přidáme…
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (podle množství těsta) a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 10 minut odpočinout. Pak je všechny svrchu potřeme…
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a každý roztlapkáme na kruh o průměru 30 cm. Kraje lehce ohneme, čímž vznikne zábrana proti vytékání náplně. Potřeme rozšlehaným…
Na těsto smícháme mouku, cukr, sůl a kynuté těsto Expres. Přidáme vodu, olej, vejce a ručně nebo pomocí vařečky vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy.…
Upečeme těsto ve formě,po vychladnutí rozkrojíme-já jsem to dala na dvakrát.Na první díl jsem dala pomazánku z pomaz.másla,sýr,česnek,na druhý díl domácí salát z…
Těsto rozbalíme na plech. Na těsto nakrájíme oloupaná jablka a jeden pomeranč. Posypeme žmolenkou, pečeme na 180°C asi 20 minut.
Kynuté těsto si zaděláme obvyklým způsobem, po vykynutí rozdělíme na dílky, zpracujeme je do malého bochánku a rozválíme na placičky. Misky odolné vyšším teplotám…
Mletý mák přidáme do hrnce s vroucím mlékem, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme pár minut. Necháme vychladnout. Z kynutého těsta uválíme plát a rozdělíme jej na…
V DP připravíme kynuté těsto, které rozválíme na vále do obdélníkového tvaru. Namažeme ho nutellou (nebo jinou levnější čok.pomazánkou) a posypeme sekanými mandlemi.…
Z kynutého těsta si utrhneme kousek o velikosti pěsti, který vyválíme na oválek. Potřeme směsi z rajčatového protlaku, soli, kečupu a oregana (koření popř. dle chuti) a…
Kynuté těsto rozdělíme na kousky a každý rozválíme. Potřeme máslem, sypneme vanilkovým cukrem a skořicí a svineme. Jeden konec této "roládky" zasuneme pod druhý a ohbí…