Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z červené čočky s řapíkatým celerem, kari a kokosovým mlékem

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 812 kJ /
1 150 kcal
Bílkoviny51,56 g
Tuky33,76 g
Vláknina75,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 966 mg
Sůl2,09 g
Sacharidy122,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninový vývar přivedeme k varu a přidáme nakrájené řapíky celeru a propláchnutou čočku. Krok 2: Vaříme do změknutí čočky. Krátce před koncem přilijeme kokosové mléko, v kterém rozmícháme kari a zázvor. Je-li třeba, přisolíme a ještě krátce společně povaříme. Krok 3: Přidáme koriandr, petrželku a na talíři posypeme mletým chilli (kdo nemá rád, vynechá).

Zveřejněno 19. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené čočky s řapíkatým celerem, kari a kokosovým mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pxO2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené čočky s řapíkatým celerem, kari a kokosovým mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pxO2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Tonja: môžete mi odpovedať, ako a kde na vás ja útočím?

Uvařil jsem a hodnotím: Polévka je velmi dobrá, takové já mám rád.

Poznámka k předchozí diskusi: Dajdo a magdalenko, já jsem se autorky receptu maris slušně zeptal, proč dává současně koriandr i petržel a maris mi odpověděla, že má ráda hodně zeleného a výraznou chuť koriandru trochu tlumí petrželí. To je pro mě zcela uspokojivá odpověď. Zdůrazńuji, že jsem se slušně zeptal, recept jsem nekritizizoval, tak nechápu, proč na mě musíte hned útočit. Vaše reakce jsou neadekvátní. Snad by se měly hodnotit recepty, nikoliv neomylnost jednotlivých kuchařek.

Tonja: nie som Dajda, ale snáď môžem odpovedať...pozrite si, prosím, link, čo dala Dajda, aj diskusiu pod tým receptom.

Dajda: Dajdo, odpovídáš na můj dotaz. Pro Tvůj případ by to bylo tak, že k masu dáš smetanovou omáčku i červené víno se zavařeninou, obojí společně, obojí dohromady. Toto jsi tak udělala?

Dajda: děkuju:-K

Tonja: mám ráda hodně zelených bylinek v polévkách. Koriandr je hodně výrazný, tak jsem ho doplnila ještě i hladkolistou petrželí, která zase tak výrazná není a s koriandrem se rozhodně netluče. ;-), ale rozhodně se může dát buď to nebo ono, každý podle chuti;-):-8

Tonja: Tak proč to jednou nezkusit dohromady? ;-) Maris recepty jsou výborné. Například: léta jsem dělala maso buď se smetanovou omáčkou (svíčková) nebo na červeném víně se zavařeninou. Zdálo se, že to dohromady nejde. Nicméně jednou jsem to podle Maris zkusila dohromady https://www.toprecepty.cz/recept/9407-veprova-kyta... a sama jsem se přesvědčila, k jakému skvělému konci to vede! <3

Dotaz: Proč kombinujete petržel a koriandr? Podle mého názoru se do konkrétních jídel používá buď to nebo ono, buď petrželka nebo koriandr. Tak to alespoň v originálech receptů nacházím; v Evropě petržel, v Asii koriandr, jen v oblasti arabských států ve Středomoří obojí, ale ne dohromady.

Terezko, moc děkuju:-K

Maruška, krásna polievočka.:yes:

Suroviny:
čočka červená, celer, koření kari, zázvor, mléko kokosové, vývar zeleninový, sůl, chilli, koriandr čerstvý, petržel

Přidat fotografie receptu