

Polévka z červené čočky s řapíkatým celerem, kari a kokosovým mlékem
Suroviny
- 150 g červené čočky
- 2 řapíky celeru
- 1-2 lžičky kari koření
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 180 ml kokosového mléka
- zeleninový vývar
- sůl
- mleté chilli
- čerstvý koriandr
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
Zeleninový vývar přivedeme k varu a přidáme nakrájené řapíky celeru a propláchnutou čočku.
Vaříme do změknutí čočky. Krátce před koncem přilijeme kokosové mléko, v kterém rozmícháme kari a zázvor. Je-li třeba, přisolíme a ještě krátce společně povaříme.
Přidáme koriandr, petrželku a na talíři posypeme mletým chilli (kdo nemá rád, vynechá).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka z červené čočky s řapíkatým celerem, kari a kokosovým mlékem
-
Dajda: děkuju
-
Tonja: mám ráda hodně zelených bylinek v polévkách. Koriandr je hodně výrazný, tak jsem ho doplnila ještě i hladkolistou petrželí, která zase tak výrazná není a s koriandrem se rozhodně netluče.
, ale rozhodně se může dát buď to nebo ono, každý podle chuti
-
Tonja: Tak proč to jednou nezkusit dohromady?
Maris recepty jsou výborné. Například: léta jsem dělala maso buď se smetanovou omáčkou (svíčková) nebo na červeném víně se zavařeninou. Zdálo se, že to dohromady nejde. Nicméně jednou jsem to podle Maris zkusila dohromady https://www.toprecepty.cz/recept/9407-veprova-kyta... a sama jsem se přesvědčila, k jakému skvělému konci to vede!
-
Dotaz: Proč kombinujete petržel a koriandr? Podle mého názoru se do konkrétních jídel používá buď to nebo ono, buď petrželka nebo koriandr. Tak to alespoň v originálech receptů nacházím; v Evropě petržel, v Asii koriandr, jen v oblasti arabských států ve Středomoří obojí, ale ne dohromady.
-
Terezko, moc děkuju
-
Maruška, krásna polievočka.