Polévka z červené čočky s řapíkatým celerem, kari a kokosovým mlékem

Suroviny

150 g červené čočky
2 řapíky celeru
1-2 lžičky kari koření
1 lžička strouhaného zázvoru
180 ml kokosového mléka
zeleninový vývar
sůl
mleté chilli
čerstvý koriandr
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninový vývar přivedeme k varu a přidáme nakrájené řapíky celeru a propláchnutou čočku.

  2. Vaříme do změknutí čočky. Krátce před koncem přilijeme kokosové mléko, v kterém rozmícháme kari a zázvor. Je-li třeba, přisolíme a ještě krátce společně povaříme.

  3. Přidáme koriandr, petrželku a na talíři posypeme mletým chilli (kdo nemá rád, vynechá).

Komentáře k receptu Polévka z červené čočky s řapíkatým celerem, kari a kokosovým mlékem

  • maris maris(autor receptu)

    Dajda: děkuju:-K

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Tonja: mám ráda hodně zelených bylinek v polévkách. Koriandr je hodně výrazný, tak jsem ho doplnila ještě i hladkolistou petrželí, která zase tak výrazná není a s koriandrem se rozhodně netluče. ;-), ale rozhodně se může dát buď to nebo ono, každý podle chuti;-):-8

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Tonja: Tak proč to jednou nezkusit dohromady? ;-) Maris recepty jsou výborné. Například: léta jsem dělala maso buď se smetanovou omáčkou (svíčková) nebo na červeném víně se zavařeninou. Zdálo se, že to dohromady nejde. Nicméně jednou jsem to podle Maris zkusila dohromady https://www.toprecepty.cz/recept/9407-veprova-kyta... a sama jsem se přesvědčila, k jakému skvělému konci to vede! <3

    Odpovědět

  • Tonja Tonja

    Dotaz: Proč kombinujete petržel a koriandr? Podle mého názoru se do konkrétních jídel používá buď to nebo ono, buď petrželka nebo koriandr. Tak to alespoň v originálech receptů nacházím; v Evropě petržel, v Asii koriandr, jen v oblasti arabských států ve Středomoří obojí, ale ne dohromady.

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Terezko, moc děkuju:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Maruška, krásna polievočka.:yes:

    Odpovědět