Bezlepková ovocná buchta
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na plech.Na těsto poklademe ovoce, které posypeme posypkou.Buchtu pečeme na 200 °C asi 40 minut.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na plech.Na těsto poklademe ovoce, které posypeme posypkou.Buchtu pečeme na 200 °C asi 40 minut.
V míse smícháme ovesné vločky, mouky, kypřící prášek a cukr, potom přidáme vejce a studené máslo pokrájené na kostičky. Ze všech surovin vypracujeme drobenku.Náplň si…
Pomazánkové máslo smícháme s tvarohem, přidáme nastrouhanou nivu, prolisovaný stroužek česneku a 2 lžíce tatarky. Je to jednoduchá, ale přesto výborná pomazánka ať už na…
Do mísy prosejeme obě mouky, uděláme důlek, do kterého rozdrolíme droždí, posypeme troškou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Až kvásek vzejde,…
Ztuhlý tuk na větším slzičkovém struhadle nastrouháme do prosáté mouky, přidáme vše ostatní a opravdu rychle zpracujeme těsto, které dáme zabalené v mikroténu na pár…
Plátky cukety a slaniny opečeme na grilovací pánvi. Slaninu jen krátce z jedné strany, aby se dala srolovat. Tvaroh smícháme s jemně nastrouhanou nivou a paprikou na…
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, ručně vmícháme mouku s kakaem, práškem do pečiva a přidáme trochu vlažné vody. Vyšší plech vymažeme a vysypeme a…
Tvaroh utřeme s máslem. Celerové řapíky očistíme, případně sloupneme vlákna a nakrájíme na jemné proužky. Pepř necháme okapat. Vše přidáme k připravenému tvarohovému…
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Vtlačíme na dno do dortové formy.Náplň připravíme z tvarohu a zakysané smetany, vmícháme postupně do ztužovače…
program těsto. Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky, položíme doprostřed čtverečku náplň, zabalíme – důkladně a položíme na plech s papírem. Necháme ještě dokynout na…
Do mísy nalijeme sodovku, přidáme sůl a žloutky, metlou mícháme, pak postupně vmícháváme ostatní přísady a upečeme tenké palačinky, které potřeme náplní a pocukrujeme…
Vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny, potom přidáme prosátou mouku. Pečeme v dortové formě 24 cm. Asi 10-15 minut na 180 stupňů.Vyšleháme tvaroh, smetanu, zakysanou…
Vypracujeme drobenkové těsto a polovinu vtlačíme do kulaté formy o průměru 30 cm nebo menšího plechu. Všechny suroviny na náplň spojíme v hladký krém a ten vlijeme do…
Smícháme všechny suroviny na těsto a vypracujeme ho. Rozdělíme na 2 půlky. 1. část vyválíme a dáme na plech. Na ni rozetřeme tvaroh umíchaný s cukrem, van. cukrem a…
Žĺtky prešľaháme s tvarohom, kým sa pekne nespoja, netreba dlho.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zašľaháme doň prášok do pečiva.Jemne spojíme žĺtkovú hmotu so snehom…
Zo surovín na cesto spravíme cesto, necháme vykysnúť. Ideálne je spravené v domácej pekárni. Rozvaľkáme asi na 1 cm a vykrojíme kolečká s priemerom 8 cm. Vyšlo mi ich…
Ředkvičky nastrouháme najemno. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.V míse smícháme nastrouhané ředkvičky, tvaroh a máslo. Dochutíme solí.Mažeme na krajíčky…
Vejce s kr. cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku s práškem, vodu a olej. Vylejeme na plech na peč. papír a rychle upečeme. Vychladlý podélně nakrájíme na 3 stejné…
Uděláme těsto z mouky, tvarohu, tuku a soli. Je vhodné ho udělat den dopředu a uložit do lednice.Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme cibuli nakrájenou na půlkolečka,…
Nejdříve uvařte jáhly. Ty před varem důkladně propláchněte, několikrát je spařte vroucí vodou a pak vařte do měkka. Ideální je, namočit je ve vodě na noc. Já je vařím…
Úžasné tvarohové řezy budou výborné třeba jako sladká tečka po nedělním rodinném obědě. Jsou voňavé vanilkou a citronovou kůrou, pikantní višňovou marmeládou pod…
Proč mít pokaždé kulaté ovocné knedlíky, když lze borůvky či jahody uzavřít do kyprého tvarohového těsta v podobě taštičky, navíc s ozdobným "krajkovým" okrajem. Dětem…
Vláčný perník má rád snad úplně každý a vždy nám připomene nedělní odpoledne u babičky. Připravit ho můžete i zcela bez mouky a to z tvarohového těsta, s mletými…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní
Dokonalé osvěžení: Jak na domácí zmrzlinový dort? Přípravu zvládnete do čtvrthodinky i bez speciální výbavy
Česká zelňačka učarovala i Němcům: Kromě kysaného zelí její kouzlo spočívá v jedné dobře zvolené ingredienci