Čoko-lískáček s tvarohem

Moučníky Dezerty, zákusky, poháry Doba přípravy: 20min + 25min pečení 9 názorů

Moučníky Dezerty, zákusky, poháry Doba přípravy: 20min + 25min pečení 9 názorů

Suroviny koláčová forma

100 g čokolády se 70% kakaa
100 g tuku na pečení
3 žloutky
75 ml vody
100 g mletých lískových ořechů
120 g třtinového cukru
sníh ze 3 bílků (ušlehaný do polotuha)
250 g tvarohu v kostce

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustit čokoládu a tuk.

  2. Vodu a žloutky ušlehat, pak postupně přilít mírně vychladlou směs čokolády a tuku, šlehat metličkami 3-5min.

  3. Vmíchat oříšky a cukr a opět důkladně prošlehat.

  4. Nakonec řádně spojit s poloušlehanými bílky a celou směs nalít do koláčové formy /nebo čtvercové formy 20x20cm/ - vyložené pečícím papírem.

  5. Dvěma lžičkami vykrajovat z tvarohu nočky a ty klást na čoko-ořechovou hmotu. 180°C - cca 25min (střed by měl být mírně nedopečený).

    S krájením je lepší počkat až do úplného vychladnutí, ideálně však přes noc.

Poznámka od kuchařky

Recept je z kuchařky Lenky Požárové "Tvaroh" (edice: Což takhle dát si...) - /mírně upraveno/ a je děsně dobrej... =) Chuťově velmi intenzívní, takže spíš než koláč je to dezertík.

Pro labužníky možno podávat s kopečkem zakysanky (příp.zakysanka s měkkým tvarohem půl na půl).

Komentáře k receptu Čoko-lískáček s tvarohem

  • Kanyla Kanyla(autorka receptu)

    Tanicka: Tvaroh nesladím vůbec, rovnou se vykrajuje z té kostky, co se vybalí z papíru =)Kdyby byl výsledek málo sladký, dá se docukrovat posypem nahoře. A tučnost tvarohu záleží vždycky na každém, skoro nikdy nepoužívám plnotučný, spíš polo- nebo nízkotučný.

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Mám ráda tyto recepty bez mouky, takže:yes: Jak tučný dáváte ten tvaroh a jak moc ho sladíte?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Kombinace tvarohu, oříšků a čokolády musí být výborná :-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Kanyla:děkuji:-K mě se moc líbí a věřím, že je to výýýborné..i na obrázku to vypadá velmi, velmi jedle;-):-p:yes:
    příležitostně vyzkouším, rcp si ukládám;-):-)

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    To bude hodně dobré!Všechny suroviny mám ráda!:-p:yes:

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla(autorka receptu)

    rebeka: Jojo, já jsem použila Stellu, co jsem tu zrovna měla, určitě by šla i Hera spol. Mám to tak nějak zažité, že tuky na pečení jsou tyhle (tuk kolem 82%, mám pocit...) a tuky na smažení a fritování jsou ty 100%.
    A jinak děkuju :-8 určitě zkuste, je to dobrota!

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Vypadá lákavě;-):-p + také by mě zajímal ten tuk - co je myšleno. Předpokládám, že např.Hera, Stella apod. Tvarohové kombinace máme rádi:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    hmm, tohle by mi hodně chutnalo:-p:-p mám dotaz: tím tukem na pečení myslíš např.Heru:-? nebo to má být 100% tuk...;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kamilo, vypadá to úžasně a je to hodně zvláštní, opět něco nového. Aspoň tedy pro mne;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: stella tuk hodnocení coko tvarohovy koláč ořechová buchta čokoládová buchta s tvarohem čoko kostky recepty s měkkým tvarohem dort lískáček pečení s měkkým tvarohem coko certi koláč čoko s tvarohem čokotvarohový koláč ořechová buchta s tvarohem strouhany kolac s tvarohem a coko čoko koule recept bebe buchta dvoubarevná buchta s tvarohem formy na čoko koule čoko koule coko tvarohovy koláče recept ze stelly pečení