Krkovička pečená po staročesku
Recept ještě nebyl hodnocenStaročeské recepty mají své kouzlo a patří mezi poklady české kuchyně. Pečená krkovička s česnekem a kořenovovu zeleninou je šťavnatá a díky marinádě skvěle ochucená.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 686 kJ / 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 7,00 g |
| – nasycené | 4,00 g |
| – nenasycené | 3,00 g |
| –– mononenasycené | 1,00 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 65,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Staročeské recepty mají své kouzlo a patří mezi poklady české kuchyně. Pečená krkovička s česnekem a kořenovovu zeleninou je šťavnatá a díky marinádě skvěle ochucená.…
Polévka z dýně hokaido je typickou podzimní polévkou. Pokud dýni předem upečeme v troubě, chuť polévky se tím zesílí a získá nezaměnitelnou chuť. Zjemněná smetanou je…
Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se může dostat na váš stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso z daňka je výborné a v…
Jak udělat z kousku vepřového delikátní záležitost, na které si pochutná celá parta lidí? Naložte ho a upečte podle tohoto receptu. Křehké a jemné vepřové maso v…
Špízy jsou oblíbeným způsobem, jak připravit maso i zeleninovou přílohu zároveň. Můžete je grilovat na zahradě nebo nachystat doma na pánvi či v troubě. Marinováním…
Vcelku marinované a upečené krůtí prso nakrájené na plátky podáváme s bramborovou přílohou nebo jen zeleninovým salátem. Díky kořeněné marinádě s bylinkami má jemné maso…
Domácí gyros není žádná věda. Šťavnaté kuřecí maso naložené v jogurtové marinádě s bylinkami vás přenese rovnou na středomořskou dovolenou. Podávejte ho s domácím…
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu…
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a lehce přeřizneme napůl (neprokrojujeme do konce). Maso dáme na talíř, osolíme je a opepříme. Lehce je poklepeme paličkou na maso, ale ne…
Pokud nemáte doma myslivce, na zaječí maso, které bylo dříve běžně dostupné, asi nenarazíte. Ale lze takto nadivoko připravit i maso králičí, které je velmi zdravé, málo…
Cibulová marmeláda, známá jako cibuláda, se od ovocných zavařenin liší svou pikantní chutí. Ideální je jako příloha ke grilovanému masu. Zavařujeme ji do malých sklenek…
Připravit zvěřinu je mnohdy výzva. S naším receptem to však může zvládnout každý. Dančí prošpikovanou kýtu podusíme se zeleninou a kořením, z čehož následně připravíme…
Chléb ze špaldové mouky připravíte snadno pomocí sušeného droždí. Není třeba dlouhého hnětení, stačí propojit suroviny a nechat vykynout. S přídavkem sušené smažené…
Jestli máte rádi kuře z KFC, pochutnejte si na něm v klidu domova. Marinované kuřecí paličky obalíte v mouce a koření, osmažíte dokřupava a dopečete v troubě. K tomu…
Recept s nádechem japonské kuchyně, to jsou hovězí nudličky na způsob Hayashi raisu. Kombinace silné chuti hovězího vývaru, masa a čerstvé zeleniny vás zajisté okouzlí.…
Hovězí pečeně je prubířský kámen každého kuchaře. Upéct ji tak, aby byla měkká a šťavnatá, se nemusí pokaždé podařit. Podle tohoto postupu ale bude určitě vaše hovězí…
Pražma je ryba s pevným bílým masem a jako většina mořských ryb nevyžaduje příliš složité úpravy. Stačí jí jen bylinky, citron a krátký pobyt v troubě a bude chutnat…
Chcete rodině připravit lahodný oběd, který ale nedá moc práce? Vyzkoušejte tento výtečný pokrm připravený v jednom pekáčku. Vepřové maso, houby a majoránka v jedné…
Pokud vás trápí neutuchající a protivný kašel, nemusíte hned běžet do lékárny. Pomůže vám domácí tymiánový sirup, který si zamilují i děti. Na rozdíl od většiny…
Kotlety naklepeme, ale ne příliš. Snažíme se, aby byly aspoň 8 mm vysoké, jinak by se vysušily.Z oleje a koření smícháme marinádu.Kotlety mírně osolíme a potřeme je…
Šťavnaté vepřové maso, pomalu pečené s kořenovou zeleninou, získá bohatou chuť a jemnost, která se rozplývá na jazyku. Sladká mrkev dodá pokrmu příjemnou karamelovou…
Tento recept prosím neplést s vepřovým v mrkvi. Zde se maso nedusí, ale peče rovnou s bramborami a i chuť je díky přidaným ingrediencím zcela jiná. V tomto receptu totiž…
Maso z kančího krku nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a bohatě vetřeme do masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádu. Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24…
Pokud chcete rodinu překvapit něčím výjimečným, připravte hovězí na červeném víně. Pomalu dušené maso na kořenové zelenině je krásně šťavnaté a plné chutí. Červené víno…