Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Recept ještě nebyl hodnocenChléb ze špaldové mouky připravíte snadno pomocí sušeného droždí. Není třeba dlouhého hnětení, stačí propojit suroviny a nechat vykynout. S přídavkem sušené smažené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chléb ze špaldové mouky připravíte snadno pomocí sušeného droždí. Není třeba dlouhého hnětení, stačí propojit suroviny a nechat vykynout. S přídavkem sušené smažené…
Tento recept prosím neplést s vepřovým v mrkvi. Zde se maso nedusí, ale peče rovnou s bramborami a i chuť je díky přidaným ingrediencím zcela jiná. V tomto receptu totiž…
Pokud chcete rodinu překvapit něčím výjimečným, připravte hovězí na červeném víně. Pomalu dušené maso na kořenové zelenině je krásně šťavnaté a plné chutí. Červené víno…
Máte rádi grilovaná kuřata, ale přemýšlíte, jak na ideální propečení a křupavou kurčičku? S tímto receptem toho snadno dosáhnete. Pivní plechovka, bude sloužit jako…
Býčí žlázy - patříte k těm, kterým tohle jemné maso chutná? Pokud ano, zkuste ho připravit "na divoko ". Marinované v bílém víně s pomerančovou šťávou a kůrou, kořeněné…
Máte rádi olomoucké tvarůžky? Pokud ano, je tento salát ideální zrovna pro vás. Na přípravě není nic složitého, vše jen promícháme, necháme odležet ve sklenici a pak si…
Staročeské recepty mají své kouzlo a patří mezi poklady české kuchyně. Pečená krkovička s česnekem a kořenovovu zeleninou je šťavnatá a díky marinádě skvěle ochucená.…
Čerstvá rajčata jsou nejlepší v létě. Uchovejte si i na zimu takovou chuť léta. Půlky rajčat stačí vyskládat na plech, potřít směsí česneku a koření a upéct. Upečená…
Šťavnaté vepřové maso, pomalu pečené s kořenovou zeleninou, získá bohatou chuť a jemnost, která se rozplývá na jazyku. Sladká mrkev dodá pokrmu příjemnou karamelovou…
I z obyčejných surovin je možné připravit vynikající jídlo. Tuto omáčku uvaříme z brambor, které zalijeme vývarem z koření, zahustíme a zalijeme smetanou. Omáčku můžeme…
Salát z pečené červené řepy můžete podávat jako lehký oběd či večeři či jako předkrm nebo doplněk k hlavnímu jídlu. Marináda je příjemně sladkokyselá a zálivka z…
Vnitřnosti odblaňte. Srdce, jazyk, slezinu a plíce můžete v této fázi očistit od tuku a rourek, ale nemusíte, vývar bude silnější a tučnější.Kořenovou zeleninu očistěte…
Kančí nudličky na zelenině si připravte třeba k víkendovému obědu. Připravte k nim třeba staročeskou rýži nebo šťouchané brambory. Na šťavnatém mase s lahodnou omáčkou…
Brambory ani šalotky neloupeme, ale dobře umyjeme. Česnek rozebereme na stroužky. Do hmoždíře dáme koření s chilli papričkou a podrtíme ho. Směs smícháme s olivovým…
Boloňská omáčka je italská klasika mezi omáčkami. Ať už ji smícháte se špagetami nebou použijete do lasagní, vždy si pochutnáte. Skvěle vyladěný recept na boloňskou…
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na větší hranolky. Dáme vařit osolenou vodu a do vroucí vhodíme mrkev i celer. Přidáme pár kapek z citronu a vaříme cca minutku. Po té…
Čatní je pochoutka původem z Indie, která se postupně rozšířila do celého světa. Jedná se o hustou omáčku nebo pastu vyrobenou z různých druhů ovoce, zeleniny, koření,…
Štiku zbavíme páteře, z obou stran osolíme. Vnitřek pokapeme citronovou šťávou, okmínujeme, opepříme a posypeme trochou česneku a tymiánem. Dovnitř vložíme jednu snítku…
Kuřecí řízky jako z fast foodu snadno připravíte i doma. Stačí okořenit a naložit do podmáslí, díky kterému budou krásně křehké a šťavnaté. Podávat můžete se salátem…
Potěšte své hosty něčím novým a chutným. Vynikající chlebíček, který nemusíte krájet, připravíte z kynutého těsta doplněného kořením a sýrem. Každý si pak může odlupovat…
Kapří hranolky jsou specialitou, kterou můžete ochutnat na místech, kde probíhají výlovy rybníků. I doma si můžete takové hranolky připravit, základem úspěchu však je…
Omyté a osušené řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme smetanu s hořčicí, kdo chce může přidat trochu chilli. Maso důkladně pomažeme hořčicovou směsí a necháme v…
Troubu předehřejeme na 200 °C.Na plech položíme alobal a do něj vložíme všechen česnek rozebraný na měsíčky a zakápneme 1 lžící olivového oleje. Alobal zabalíme a…
Pro dny, kdy zrovna není čas na velké vaření, přijde vhod recept na zapečené žmapiony s nivou. Žádné zdržování s plněním jednotlivých kloboučků se však nekoná. Vše jen…