Dýňová polévka z dýně hokaido
Polévka z dýně hokaido je typickou podzimní polévkou. Pokud dýni předem upečeme v troubě, chuť polévky se tím zesílí a získá nezaměnitelnou chuť. Zjemněná smetanou je výbornou krémovou polévkou. Podávat můžeme s krutony, nebo opraženými semínky.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 974 kJ / 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,70 g |
Tuky | 38,20 g |
Vláknina | 8,58 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 3,28 g |
Sůl | 8,12 g |
Sacharidy | 23,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme dýňové pyré. Předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 2: Dýni omyjeme a rozkrojíme na polovinu, případně na čtvrtiny. Vydlabeme vnitřek včetně semen.
Krok 3: Dýni položíme na hluboký plech slupkou nahoru, zalijeme 200 ml vody. Pečeme do změknutí asi 40 minut. Zda je dýně měkká, zjistíme vidličkou.
Krok 4: Necháme vychladnout a lžící vydlabeme dužinu, kterou rozmixujeme ponorným mixérem a získáme dýňové pyré.
Krok 5: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme.
Krok 6: Ve větším kastrolu necháme na másle zesklovatět cibuli, přidáme česnek a smažíme jen asi 1 minutu, aby se nespálil.
Krok 7: Přidáme dýňové pyré, krátce orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem.
Krok 8: Přidáme tymián, šalvěj, muškátový oříšek a sůl. Přivedeme k varu a vaříme zhruba 5 minut na mírném ohni.
Krok 9: Přidáme smetanu a stáhneme z ohně. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Zveřejněno 17. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová polévka z dýně hokaido
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oP5z
Moje poznámka
Dýňová polévka z dýně hokaido
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oP5z
Nejnovější recepty
Vánoční vaječný koňak
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s hermelínovou pomazánkou
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s nivou
Přidáno před 10 hodinami
Minikarbanátky s houbovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky z chleba s balkánskou pomazánkou
Přidáno před 11 hodinami
Kokosové špičky s rumovou náplní
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce s dokonalým vínem: Jaké víno vybrat ke kaprovi a dalším svátečním pokrmům
Recept na vaječný koňak podle Josefa Maršálka: Voní po vanilce a mandlích, je krásně hladký a chutná fantasticky
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapr pečený na cibuli
Renata Svetnov před 15 minutami
Sváteční pomazánka z nivy
Elivet před 9 hodinami
Vánoční linecká kolečka
Kava 2 před 11 hodinami
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 11 hodinami
Kakaová kolečka s čokoládovo-koňakovým krémem
Panova před 11 hodinami
Citronové kytičky
Panova před 11 hodinami
Kuličky Raffaelo
80Katerina.M před 12 hodinami
Kuličky z medového těsta
juli90 před 14 hodinami
Těstoviny s brokolicí
LenuleJ. před 14 hodinami
Nejlepší marokánky
Santa Suzana21 před 15 hodinami
Tématické fráze:
krémová dýnová polévka hokaido,
polévka hokaido,
recept na dýňovou polévku hokaido,
polévka z hokaido,
dyňová polévka top recept,
top recepty dýňová polévka,
dynova polevka hokkaido,
polevka hokajdo,
top recepty - dýnová polévka,
dýnové polévky,
dýňová polévka z pečené dýně,
dýňová polévka top recepty,
dýňová polévka hokaido pečená,
dýnová polévka z pečené dýně hokaido,
polévka z pečené dýně hokaido,
dynova polevka z trouby,
polévka z hokajdo,
polévka z hokaida,
pečená dýňová polévka,
polévka s hokaido
Suroviny:
dýně hokkaido,
máslo,
cibule,
česnek,
voda,
vývar zeleninový,
sůl,
smetana,
tymián sušený,
šalvěj sušená,
ořech muškátový
Komentáře (8)