Mexický kuřecí guláš
Recept ještě nebyl hodnocenGulášek z kuřecího masa doplňují sterilované fazole. Voní po česneku a majoránce a pro milovníky pálivého lze přidat pár kapek tekutého chilli koření. Takový guláš bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Gulášek z kuřecího masa doplňují sterilované fazole. Voní po česneku a majoránce a pro milovníky pálivého lze přidat pár kapek tekutého chilli koření. Takový guláš bude…
Očistený omytý zeler nastrúhame na slzičkovom strúhadle, dáme variť spolu s kockami zemiakov, osolíme.Na oleji osmažíme 2 polievkové lyžice hladkej múky, po vypnutí…
Velmi úsporný recept na smažené placky ala bramborák. Připravíte je ze zbylého dobře usušeného chleba. Spotřebujete tak zbytky jinak, než je obvyklé. Jídlo bude velmi…
Holky ze školky většinou nemají rády zelené fazolky. Ale paní učitelky je zbožňují, a tak není divu, že si recept vyprosily u paní kuchařky. Smetanová omáčka s kapkou…
Připravujete-li pohoštění na oslavu či party, kromě sladkého jistě přijdou vhod i slané recepty. Vyzkoušejte malé rohlíčky z kynutého těsta nebo záviny z těsta listového…
Zemiaky nakrájame na štvrťky,kurča naporcujeme.Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky,cesnak len ošúpeme,necháme v celku.Do plechu dáme zemiaky,cibuľu,cesnak,hojne posypeme…
Kosti a kroupy uvaříme v mírně slané vodě, hotové vyvařené kosti vyndáme, nastrouháme si mrkev a kedlubnu, bramboru nakrájíme na kostičky a přidáme do vývaru, dáme…
Maso si nakrájíma na plátky, naklepeme a potřeme směsí soli, prolisovaného česneku a oleje. Dáme do lednice odpočinout (i den dopředu). Očistíme brambory a cibuli,…
Mleté maso, nejlépe doma namleté, dáme do misky. Přidáme koření, utřený česnek, vajíčko a smetanu a pořádně promícháme. Dáme nejméně na hodinu odpočinout do lednice.Z…
Brambory a uzeniny nakrájíme na menší čtverečky, cibuli a papriku na proužky, česnek na plátky.Na oleji osmažíme cibulku dost do hněda, na ní dáme brambory spolu s…
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta. K jeho dokonalé chuti si můžete vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek…
Tyto výborné trojhránky jsou ideální jako pohoštění na oslavu či rodinnou sešlost. Těsto připravíme snadno v domácí pekárně. Dobře se s ním pracuje, protože nelepí. Na…
Cibuli nakrájíme na půl kolečka, česnek na plátky a dáme do misky. Přidáme trochu oleje, chilli koření, pepř a vegetu a promícháme.Kolečka tvarůžků překrojíme na…
Máslo dáme na hlubší pánev a přidáme nakrájený pórek. Mrkev nastrouháme na velkých slzách a restujeme na mírném plameni společně s pórkem. Když je na skus, přidáme…
Se zaděláním těsta na tyto slané záviny nám pomůže domácí pekárna. Jakmile je těsto hotové a nakynuté, rozdělíme jej na čtyři pláty a libovolně je plníme tím, co máme…
Kapr má hodně kostí a mnoho lidí jej raději ze strachu ze spolknutí kostičky nepřipravuje. Máme pro vás návod, jak se kapr dlouhým pečením při nízké teplotě většiny…
Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma…
Lehce pikantní, plná zeleninové chuti, v základu s moravským müsli. Taková je škvarková pomazánka s lečem a vajíčky, kterou můžete podávat jak na čerstvém chlebu, tak i…
Krůtu očistíme, omyjeme a osolíme.Rohlíky nakrájíme, přidáme smetanu (pokud není, lze nahradit mlékem a změklým máslem), osmaženou cibulku, ochutíme vegetou, pepřem,…
Vepřové kotletky i s kostí lehce naklepeme, solte jenom opatrně, další přísady již sůl obsahují. Posypeme Vegetou, grilovacím kořením, posypeme najemno nakrájenou…
Křídla omyjeme a necháme okapat. Smícháme strouhanku s kořením. Křídla obalíme a dáme na plech s pečícím papírem. Asi v polovině pečení křídla otočíme. Před dopečením…
Šťavnatá sekaná ve smetanové omáčce z kořenové zeleniny je dobrou alternativou ke klasické svíčkové na smetaně. Sekanou i zeleninu připravujeme v jednom pekáčku a po…
Výhodou těstovin je jejich rychlá příprava, jde o sytou a levnou surovinu. Osmažené mleté maso dochucené kořením je s těstovinami ideálním spojením. Můžete podávat jen…
Do hrnce s vodou dáme nakrájený pórek, přidáme kostku zeleninového bujonu, lžičku soli, lžičku kmínu a vegety a cca 15 minut vaříme, pak přidáme na kostky nakrájené…