Pikantní směs v bramboráku
Recept ještě nebyl hodnocenMaso i játra omyjeme a nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky, kapie na nudličky. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme masíčko, posypeme pepřem a tymiánem, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso i játra omyjeme a nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky, kapie na nudličky. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme masíčko, posypeme pepřem a tymiánem, přidáme…
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta. K jeho dokonalé chuti si můžete vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek…
Křídla omyjeme a necháme okapat. Smícháme strouhanku s kořením. Křídla obalíme a dáme na plech s pečícím papírem. Asi v polovině pečení křídla otočíme. Před dopečením…
Srdíčka omyjeme, vložíme do hrnce s vodou (někdy je i krájím na kolečka), přidáme polévkové koření, očištěnou a nekrájenou mrkev, cibuli, česnek, případně další zeleninu…
Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma…
Pekáč vymastíme máslem, nakrájíme na něj syrové okrájené brambory. Krájíme na větší plátky. Zakryjeme alobalem a pečeme cca 1 hodinu. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo,…
Narozdíl od pravé, tmavé "prdelačky" se při přípravě polévky podle tohoto receptu obejdeme bez vepřové krve. Kroupy si můžeme den dopředu namočit do vývaru, přes noc…
Domácí škvarková pomazánka vám bude chutnat na krajíci čerstvého chleba. Přidejte kyselou okurčičku, nebo feferonkou, nalijte do sklenice vychlazené pivo a můžete začít…
Chcete rodině připravit opravdu výborné vepřové řízky, které se rozplývají na jazyku? Pak je přes noc naložte do marinády se zakysanou smetanou. Kyselost smetany způsobí…
Vše, kromě solamylu a soli, promícháme a naložíme do hrnce, necháme marinovat několik hodin, pak pomalíme asi 2,5 - 3 hodiny na stupeň II, před koncem přidáme rozmíchaný…
Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané…
Jednoduché jídlo připomínající léto, to jsou zelené fazolky na smetaně v příjemně nakyslé omáčce. Zpracujete v něm jak letní čerstvé fazolkové lusky, tak fazolky mražené…
Zapečená krkovice je vynikající pokrm, který spojuje intenzivní chuť uzeného masa s jemností a bohatostí zapékaných ingrediencí. Tato sytá a aromatická varianta je…
Zemiaky nakrájame na štvrťky,kurča naporcujeme.Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky,cesnak len ošúpeme,necháme v celku.Do plechu dáme zemiaky,cibuľu,cesnak,hojne posypeme…
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program : příprava těsta. Po vykynutí rozdělíme na 6 dílů, rozválíme a rádlem nakrájíme na trojúhelníky. Potřeme…
Ovesné vločky smícháme s Vegetou a zalijeme 1 dl horké vody nebo mléka, promícháme.K mletému masu přidáme vejce, sůl (pozor na to, sůl je i ve vegetě, ať nepřesolíme),…
Holky ze školky většinou nemají rády zelené fazolky. Ale paní učitelky je zbožňují, a tak není divu, že si recept vyprosily u paní kuchařky. Smetanová omáčka s kapkou…
Do hrnce dáme rajčatové pyré, dolejeme vodou do 2 litrů, přidáme cukr, sůl, vegetu a bazalku. Přivedeme do varu. Vaříme 10 minut. Pak přidáme zakysanou smetanu a…
Mleté maso smícháme s 1 lžící solamylu, vegetou, solí i pepřem. Rukama namočenýma vodu z masa utvoříme větší kuličky, bude jich asi 16. Na oleji zpěníme nakrájenou…
Uděláme si dobrou sekanou, vajíčka uvaříme na tvrdo, oloupeme a obalíme v sekané. Z každé strany pomalu smažíme na oleji. Po usmažení překrojíme a podáváme s…
Retro recept z dob, kdy nebyl v obchodech takový výběr uzenin, jako je dnes. Pokud ale chcete mít jistotu, co skutečně salám obsahuje, nebo se chcete se vyvarovat…
Brambory a uzeniny nakrájíme na menší čtverečky, cibuli a papriku na proužky, česnek na plátky.Na oleji osmažíme cibulku dost do hněda, na ní dáme brambory spolu s…
Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu.Z polévky posbíráme pěnu která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a mírným varem…
Nejdřív si rozšleháme žloutek a vajíčko se solamylem.Z masa uděláme plátky, které po stranách nařízneme a naklepeme. Obalíme ve vaječné směsi a na oleji opečeme z obou…