Balkánský burek
Recept ještě nebyl hodnocenVýborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta. K jeho dokonalé chuti si můžete vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta. K jeho dokonalé chuti si můžete vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek…
Minutkové řízky, je to vůbec možné? Podle babiček ano. Zapomeňte na klasický trojobal a vyzkoušejte tuto směs z mouky a koření. Ideální záchrana, pokud zjistíme, že nám…
Zapečená krkovice je vynikající pokrm, který spojuje intenzivní chuť uzeného masa s jemností a bohatostí zapékaných ingrediencí. Tato sytá a aromatická varianta je…
Pekáč vymastíme máslem, nakrájíme na něj syrové okrájené brambory. Krájíme na větší plátky. Zakryjeme alobalem a pečeme cca 1 hodinu. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo,…
Máslo dáme na hlubší pánev a přidáme nakrájený pórek. Mrkev nastrouháme na velkých slzách a restujeme na mírném plameni společně s pórkem. Když je na skus, přidáme…
Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu.Z polévky posbíráme pěnu která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a mírným varem…
Chcete rodině připravit opravdu výborné vepřové řízky, které se rozplývají na jazyku? Pak je přes noc naložte do marinády se zakysanou smetanou. Kyselost smetany způsobí…
Lehce pikantní, plná zeleninové chuti, v základu s moravským müsli. Taková je škvarková pomazánka s lečem a vajíčky, kterou můžete podávat jak na čerstvém chlebu, tak i…
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program : příprava těsta. Po vykynutí rozdělíme na 6 dílů, rozválíme a rádlem nakrájíme na trojúhelníky. Potřeme…
Vše, kromě solamylu a soli, promícháme a naložíme do hrnce, necháme marinovat několik hodin, pak pomalíme asi 2,5 - 3 hodiny na stupeň II, před koncem přidáme rozmíchaný…
Domácí škvarková pomazánka vám bude chutnat na krajíci čerstvého chleba. Přidejte kyselou okurčičku, nebo feferonkou, nalijte do sklenice vychlazené pivo a můžete začít…
Jednoduché jídlo připomínající léto, to jsou zelené fazolky na smetaně v příjemně nakyslé omáčce. Zpracujete v něm jak letní čerstvé fazolkové lusky, tak fazolky mražené…
Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané…
Narozdíl od pravé, tmavé "prdelačky" se při přípravě polévky podle tohoto receptu obejdeme bez vepřové krve. Kroupy si můžeme den dopředu namočit do vývaru, přes noc…
Krémová polévka dokáže skvěle zasytit a zahřát. Ta z pečeného česneku a zjemněná smetanou vám určitě zachutná. Česnek pečením zjemní svou chuť a získá jemně oříškový…
Mrkev nastrouháme najemno.Z bločku sýra odkrojíme kousek podle chuti a nastrouháme najemno.Mrkev a sýr dáme do mísy. Přidáme 4 lžíce Ramy (nebo Perly) a 1 celé Gervais…
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme ji jemně dožluta. Vložíme játra, nakrájená na plátky, necháme zatáhnout a zamícháme. Zasypeme paprikou a zalijeme horkou vodou tak, aby…
Mleté maso smícháme s 1 lžící solamylu, vegetou, solí i pepřem. Rukama namočenýma vodu z masa utvoříme větší kuličky, bude jich asi 16. Na oleji zpěníme nakrájenou…
Velmi úsporný recept na smažené placky ala bramborák. Připravíte je ze zbylého dobře usušeného chleba. Spotřebujete tak zbytky jinak, než je obvyklé. Jídlo bude velmi…
Holky ze školky většinou nemají rády zelené fazolky. Ale paní učitelky je zbožňují, a tak není divu, že si recept vyprosily u paní kuchařky. Smetanová omáčka s kapkou…
Uděláme si dobrou sekanou, vajíčka uvaříme na tvrdo, oloupeme a obalíme v sekané. Z každé strany pomalu smažíme na oleji. Po usmažení překrojíme a podáváme s…
Retro recept z dob, kdy nebyl v obchodech takový výběr uzenin, jako je dnes. Pokud ale chcete mít jistotu, co skutečně salám obsahuje, nebo se chcete se vyvarovat…
Nejdřív si rozšleháme žloutek a vajíčko se solamylem.Z masa uděláme plátky, které po stranách nařízneme a naklepeme. Obalíme ve vaječné směsi a na oleji opečeme z obou…
Do hrnce dáme rajčatové pyré, dolejeme vodou do 2 litrů, přidáme cukr, sůl, vegetu a bazalku. Přivedeme do varu. Vaříme 10 minut. Pak přidáme zakysanou smetanu a…