Zavaření utopenci
Někdy se stane, že máme k dispozici více uzeniny, než můžeme najednou spotřebovat. Pokud chcete uzeninu naložit a uchovat, nebo vám zbyde, můžete jí zavařit jako masný výrobek. Přísady a pikantnost nálevu záleží na chuti každého.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud máte opravdu kvalitní špekáčky, utvoří se z nálevu rosol. Já to mám ráda, dceři tam vadí okurka...tak nevím, každý si musí udělat názor sám. Výhodou je, že když zbydou tři, čtyři špekáčky, dá se to zavařit a druhý den se to dá sníst. Jak dlouho takoví utopenci vydrží nevím, nikdy jsme to nestihli zjistit. Na fotce se mi rosol neutvořil, bylo to z drůbežích špekáčků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2022 06:55
Jednoduchá příprava. Už je sebou vozím na každou párty.
17. 7. 2017 18:17
Tak právě zavařuji podle Tvého receptu přesně tak jak to děláš Ty, jen do jednoho řezu dávám okurku, do druhého napůl dlouhou feferonku a doprostřed plnotučnou hořčici a cibuli na půlkolečka, zasypu cibulí při dávání do sklenice, dám lžíci vegety jak říkáš, půl lžičky cayenského pepře s česnekem a jsem zvědavý Mňam !
25. 1. 2014 08:35
lzice vegety mi prijde zbytecna,sul vubec nedavam a okurku taky ne, ale kysane zeli je dost dobre a taky muzete spekacky potrit horcici. Zavarene jsem je ještě ale nedelal, chci vyzkouset, protože se dají jíst dřív a vyzdzi dele. Bez zavareni jsou dobré po minimalne 3tydnech a vydrzi pak cca 3-4 tydny. A musi byt na alespoň chladném místě
13. 10. 2011 16:58
já vím,vypadá to hrozivě,ta lžíce, ale můžeš tam dát trochu méně. Ale také jsem se toho hrozila a nakonec to není tak strašné...s tím dekem také dělám, to je asi lepší recept,ale tohle je super rychlovka bez vaření nálevu. Mno, zkus, uvidíš
13. 10. 2011 16:58
Zajímaví utopenci +
13. 10. 2011 16:10
Já dělám utopence s klasickým Dekem. Naskládám je do sklenice, proložím cibulí, někdy i česnekem a zaliju horkým nálevem. Druhý den už se dají jíst a jsou výborné. Ale tyhle budou určo taky dobré, jen plná lžíce té vegety mi přijde až dost, i když vlastně tam není další sůl. No, můžem zkusit
13. 10. 2011 16:05
Zajímavý nápad+
13. 10. 2011 16:05
aaura: na to, abych byla Tvoje dcera jsem moc stará
Já sůl a pepř dávám do nálevu vždycky, když dělám utopence, takže mě ani nenapadlo jinak. Já právě dochucovadla nepoužívám už moc let a ani je nemám doma, musela bych něco koupit kvůli receptu Mně se hlavně líbil ten postup se zavařením
Já sůl a pepř dávám do nálevu vždycky, když dělám utopence, takže mě ani nenapadlo jinak. Já právě dochucovadla nepoužívám už moc let a ani je nemám doma, musela bych něco koupit kvůli receptu Mně se hlavně líbil ten postup se zavařením
13. 10. 2011 15:31
no....žížalo...nejsi ty moje dcera? ...ta také bez okurek . Slouží tam víceméně jako dochucovadlo, ale myslím, že tam opravdu nemusí být. Bez té vegety si to ale neumím představit....do jídel jí nepoužívám, nebo jen opravdu minimálně, vadí mi ta umělá chuť, ale v tomhle by asi chyběla . Možná tedy jen osolit, opepřit....nevím, to by chtělo vyzkoušet...
13. 10. 2011 15:20
Já tedy bez okurek, mám raději křupavé než uvařené, a bez ochucovadla, ale jinak
13. 10. 2011 14:54
přesně tak....jakmile vychladnou, dají se dlabat . chuť je trochu jiná, než u klasických a také cibule je měkká, ale je to změna a mně chutnají
13. 10. 2011 14:51
Přijde mi to jako šikovný nápad, zavařením se urychlí zrání utopenců a prodlouží jejich trvanlivost .
13. 10. 2011 14:22
recept nevypadá špatně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 16 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 1 hodinou
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 3 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 4 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 4 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 6 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zrcadlová poleva mirror glaze podle cukrářky Šárky Divácké udělá z každého dortu umělecké dílo
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Další recepty
Tématické fráze: utopenci v rosolu zavařování utopenců jak zavařit utopence utopenci s dekem zavařování utopenci utopenci zavařování jak dlouho vydrží utopenci utopenci recept s dekem recept na utopence s dekem zavařit utopence utopenci recept utopenci zaváření trvanlivost utopenců recept na utopence zavarovani utopence zavařené špekáčky tygří utopenci zavařený utopenec utopenci trvanlivost
Suroviny: špekáček, cibule, okurky sterilované, hořčice plnotučná, podravka, vegeta, chilli, ocet
Zavaření utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wREr
13 názorů