Zavaření utopenci

aaura Kuchařka: aaura

Ostatní 12 názorů

Suroviny

špekáčky
cibule
sterilované okurky
plnotučná hořčice
podravka
vegeta nebo jiné podobné polévkové koření
chilli
ocet
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky 3x podélně nakrojíme, do krajních zářezů dáme plátek steril. okurku, doprostřed hořčici, chilli a cibuli na kolečka.

  2. Můžeme sepnout párátkem a naskládáme do sklenic.

  3. Do každé sklenice dáme 1 pol. lžíci vegety, zalijeme vodou s octem v poměru 1:1 asi 5 cm pod okraj.

  4. Sterilujeme na 85° - 25 minut.

Poznámka

Pokud máte opravdu kvalitní špekáčky, utvoří se z nálevu rosol. Já to mám ráda, dceři tam vadí okurka...tak nevím, každý si musí udělat názor sám. Výhodou je, že když zbydou tři, čtyři špekáčky, dá se to zavařit a druhý den se to dá sníst. Jak dlouho takoví utopenci vydrží nevím, nikdy jsme to nestihli zjistit. Na fotce se mi rosol neutvořil, bylo to z drůbežích špekáčků...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zavaření utopenci

  • Radmos Radmos(neregistrovaný)

    Tak právě zavařuji podle Tvého receptu přesně tak jak to děláš Ty, jen do jednoho řezu dávám okurku, do druhého napůl dlouhou feferonku a doprostřed plnotučnou hořčici a cibuli na půlkolečka, zasypu cibulí při dávání do sklenice, dám lžíci vegety jak říkáš, půl lžičky cayenského pepře s česnekem a jsem zvědavý :-) Mňam !:-K

    Odpovědět

  • luke luke(neregistrovaný)

    lzice vegety mi prijde zbytecna,sul vubec nedavam a okurku taky ne, ale kysane zeli je dost dobre a taky muzete spekacky potrit horcici. Zavarene jsem je ještě ale nedelal, chci vyzkouset, protože se dají jíst dřív a vyzdzi dele. Bez zavareni jsou dobré po minimalne 3tydnech a vydrzi pak cca 3-4 tydny. A musi byt na alespoň chladném místě

    Odpovědět

  • aaura aaura(autorka receptu)

    já vím,vypadá to hrozivě,ta lžíce, ale můžeš tam dát trochu méně. Ale také jsem se toho hrozila a nakonec to není tak strašné...s tím dekem také dělám, to je asi lepší recept,ale tohle je super rychlovka bez vaření nálevu:-). Mno, zkus, uvidíš;-)

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Zajímaví utopenci :-O:-p +:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já dělám utopence s klasickým Dekem. Naskládám je do sklenice, proložím cibulí, někdy i česnekem a zaliju horkým nálevem. Druhý den už se dají jíst a jsou výborné;-). Ale tyhle budou určo taky dobré, jen plná lžíce té vegety mi přijde až dost, i když vlastně tam není další sůl. No, můžem zkusit:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    :yes:Zajímavý nápad+:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    aaura::-D:-D na to, abych byla Tvoje dcera jsem moc stará;-)
    Já sůl a pepř dávám do nálevu vždycky, když dělám utopence, takže mě ani nenapadlo jinak. Já právě dochucovadla nepoužívám už moc let a ani je nemám doma, musela bych něco koupit kvůli receptu:-/ Mně se hlavně líbil ten postup se zavařením :yes:

    Odpovědět

  • aaura aaura(autorka receptu)

    no....žížalo...nejsi ty moje dcera? :-))...ta také bez okurek :-). Slouží tam víceméně jako dochucovadlo, ale myslím, že tam opravdu nemusí být. Bez té vegety si to ale neumím představit....do jídel jí nepoužívám, nebo jen opravdu minimálně, vadí mi ta umělá chuť, ale v tomhle by asi chyběla :-/. Možná tedy jen osolit, opepřit....nevím, to by chtělo vyzkoušet...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já tedy bez okurek, mám raději křupavé než uvařené, a bez ochucovadla, ale jinak :yes:

    Odpovědět

  • aaura aaura(autorka receptu)

    přesně tak....jakmile vychladnou, dají se dlabat ;-). chuť je trochu jiná, než u klasických a také cibule je měkká, ale je to změna a mně chutnají

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Přijde mi to jako šikovný nápad, zavařením se urychlí zrání utopenců a prodlouží jejich trvanlivost :yes::-K.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    recept nevypadá špatně;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: utopenci v rosolu zavařování utopenců jak zavařit utopence utopenci s dekem zavařování utopenci utopenci zavařování utopenci recept s dekem recept na utopence s dekem jak dlouho vydrží utopenci utopenci zaváření zavařit utopence trvanlivost utopenců zavařený utopenec tygří utopenci zavařené špekáčky utopenci trvanlivost recept na utopence utopence v rosolu domácí utopenci s dekem

Zapomněl/a jsem heslo