

Zavaření utopenci
Suroviny
- špekáčky
- cibule
- sterilované okurky
- plnotučná hořčice
- podravka
- vegeta nebo jiné podobné polévkové koření
- chilli
- ocet
Postup přípravy receptu
Špekáčky 3x podélně nakrojíme, do krajních zářezů dáme plátek steril. okurku, doprostřed hořčici, chilli a cibuli na kolečka.
Můžeme sepnout párátkem a naskládáme do sklenic.
Do každé sklenice dáme 1 pol. lžíci vegety, zalijeme vodou s octem v poměru 1:1 asi 5 cm pod okraj.
Sterilujeme na 85° - 25 minut.
Poznámka od kuchařky
Pokud máte opravdu kvalitní špekáčky, utvoří se z nálevu rosol. Já to mám ráda, dceři tam vadí okurka...tak nevím, každý si musí udělat názor sám. Výhodou je, že když zbydou tři, čtyři špekáčky, dá se to zavařit a druhý den se to dá sníst. Jak dlouho takoví utopenci vydrží nevím, nikdy jsme to nestihli zjistit. Na fotce se mi rosol neutvořil, bylo to z drůbežích špekáčků...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zavaření utopenci
-
Tak právě zavařuji podle Tvého receptu přesně tak jak to děláš Ty, jen do jednoho řezu dávám okurku, do druhého napůl dlouhou feferonku a doprostřed plnotučnou hořčici a cibuli na půlkolečka, zasypu cibulí při dávání do sklenice, dám lžíci vegety jak říkáš, půl lžičky cayenského pepře s česnekem a jsem zvědavý
Mňam !
-
lzice vegety mi prijde zbytecna,sul vubec nedavam a okurku taky ne, ale kysane zeli je dost dobre a taky muzete spekacky potrit horcici. Zavarene jsem je ještě ale nedelal, chci vyzkouset, protože se dají jíst dřív a vyzdzi dele. Bez zavareni jsou dobré po minimalne 3tydnech a vydrzi pak cca 3-4 tydny. A musi byt na alespoň chladném místě
-
já vím,vypadá to hrozivě,ta lžíce, ale můžeš tam dát trochu méně. Ale také jsem se toho hrozila a nakonec to není tak strašné...s tím dekem také dělám, to je asi lepší recept,ale tohle je super rychlovka bez vaření nálevu
. Mno, zkus, uvidíš
-
Zajímaví utopenci
+
-
Já dělám utopence s klasickým Dekem. Naskládám je do sklenice, proložím cibulí, někdy i česnekem a zaliju horkým nálevem. Druhý den už se dají jíst a jsou výborné
. Ale tyhle budou určo taky dobré, jen plná lžíce té vegety mi přijde až dost, i když vlastně tam není další sůl. No, můžem zkusit
-
Zajímavý nápad+
-
aaura:
na to, abych byla Tvoje dcera jsem moc stará
Já sůl a pepř dávám do nálevu vždycky, když dělám utopence, takže mě ani nenapadlo jinak. Já právě dochucovadla nepoužívám už moc let a ani je nemám doma, musela bych něco koupit kvůli receptuMně se hlavně líbil ten postup se zavařením
-
no....žížalo...nejsi ty moje dcera?
...ta také bez okurek
. Slouží tam víceméně jako dochucovadlo, ale myslím, že tam opravdu nemusí být. Bez té vegety si to ale neumím představit....do jídel jí nepoužívám, nebo jen opravdu minimálně, vadí mi ta umělá chuť, ale v tomhle by asi chyběla
. Možná tedy jen osolit, opepřit....nevím, to by chtělo vyzkoušet...
-
Já tedy bez okurek, mám raději křupavé než uvařené, a bez ochucovadla, ale jinak
-
přesně tak....jakmile vychladnou, dají se dlabat
. chuť je trochu jiná, než u klasických a také cibule je měkká, ale je to změna a mně chutnají
-
Přijde mi to jako šikovný nápad, zavařením se urychlí zrání utopenců a prodlouží jejich trvanlivost
.
-
recept nevypadá špatně