Švestkový koláč s polevou
Recept ještě nebyl hodnocenVoňavý švestkový koláč s jemnou smetanovou polevou je ideální na podzimní odpoledne u kávy či čaje. Těsto je vláčné a nadýchané. Šťavnaté nakyslé švestky krásně doplní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Voňavý švestkový koláč s jemnou smetanovou polevou je ideální na podzimní odpoledne u kávy či čaje. Těsto je vláčné a nadýchané. Šťavnaté nakyslé švestky krásně doplní…
Do mouky nastrouháme máslo, přidáme cukr, prdopeč, vanilkový cukr, špetku soli, vejce, citrónovou šťávu a zpracujeme hladké těsto.1/3 těsta si odložíme na pásky. …
Nektarinkový koláč z třeného těsta s jogurtem je úžasně vláčný a svěží po citronu. Jeho příprava je poměrně snadná, ale výsledek působí naprosto luxusně a jistě potěší…
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr a změklý a na kousky pokrájený tuk a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát asi 4 mm silný a kulatou formičkou…
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr a změklý a na kousky pokrájený tuk a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát asi 4 mm silný a kulatou formičkou…
Vejce uvaříme natvrdo. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle opražíme hl. mouku a za stálého míchání přidáme smetanu, mléko a nastrouhaný sýr. Zvlášť na…
Upečeme tmavé těsto. Necháme trochu vychladnout a pak potřeme rybízovou marmeládou, naneseme náplň jogurtovou, pak položíme světlé těsto /tmavé těsto můžete udělat i…
Upečeme tmavé těsto. Necháme trochu vychladnout a pak potřeme rybízovou marmeládou, naneseme náplň jogurtovou, pak položíme světlé těsto /tmavé těsto můžete udělat i…
Zapomeňte na kupované zmrzliny plné chemie. S několika základními surovinami a trochou času si doma připravíte lahodnou zmrzlinu, která chutná lépe než z obchodu. A s…
Upečený korpus necháme vystydnout. Nakreslíme si šablonu kornoutu a točené zmrzky. Vychází to na dva trojúhelníky, každý jiný. Korpus rozřízneme, přiložíme šablonu…
1) Troubu předehřejeme na 190°C. 2) Smícháme mouku, sodu, prášek a sůl. 3) V jiné nádobě smícháme banány, cukr, vejce a máslo(rozehřáté). 4) Banánovou směs dáme do…
Máslo rozehřejeme a do vlahého vmícháme mouku s práškem do pečiva, 200 g cukru, vanilkový cukr, 4 žloutky a tolik mléka, aby vzniklo těsto, které vypadá jako třené. …
Nadýchané, vláčné a plné čokoládové chuti s kousky šťavnatých třešní – to jsou čokoládovo-třešňové muffiny, které si zamiluje celá rodina. Tato sladká dobrota je ideální…
Filety naporcujeme na proužky, vytvoříme kroužky sepnuté párátkem. Rybí maso /použil jsem odřezky/ a bůček pomeleme, přidáme vejce, pokrájenou cibuli, osolíme, opepříme…
Malé kroupy si uvaříme doměkka. Na sádle osmažíme tenké proužky cibule a plátky sušeného česneku dozlata, zalijeme 1,5l horké vody, přidáme houbový prášek a polévkové…
Květák mírně ovaříme ve vodě, aby byl poloměkký, pak ho vyndáme, necháme okapat a nasekáme ho nadrobno. Vyndáme si pangase, necháme ho mírně povolit a nasekáme nadrobno…
Luskom odrežeme konce, pokrájame, umyjeme a dáme na cca 5 min povariť v slanej vode. Medzitým na oleji speníme cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, osolíme, pretlačíme…
Chleba a klobásky buď rozmixujeme nebo nebo pořádně promícháme. Česnek, řapík celeru, petrželovou nať pokrájíme najemno. Veškeré ingredience potom smícháme, osolíme,…
Uzeninu a uzený sýr si necháme nakrájet na plátky asi 3 mm silné a ořízneme je do stejného tvaru. Střídavě skládáme salám a sýr a promažeme hořčicí, která nám vrstvy…
Lehký piškotový základ, jemná marmeládová vrstva, ovocné želé z rozdušených ostružin a nadýchaná šlehačka se zakysanou smetanou. Chuťově jemný, přitom výrazný dortík,…
Upečte si voňavou dobrotu, která vypadá skvěle, chutná ještě líp a zvládne ji i začátečník. Šátečky se plní vanilkovým pudinkem a kompotovanými broskvemi, přikrývají se…
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno posekanou cibuli, drobně nakrájené žampiony, posolíme a dusíme 5 až 6 minut. Dále přidáme nasekanou petrželku a na…
Houbové lívance jsou originálním a chutným způsobem, jak využít čerstvé houby. Ideální jako lehký oběd, večeře nebo originální předkrm. Stačí pár základních surovin a…
Voňavé křupavé bramboráčky, poctivé kysané zelí a šťavnaté uzené maso — trojice, která patří k nejoblíbenějším českým kombinacím. Tento sytý pokrm připomene poctivou…