Švestkový koláč s makovou drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny v míse promíchejte a těsto rozetřete do plechu, vystříkaného olejem ve spreji nebo vytřeného sádlem. Stěrkou rozetřete do krajů a hustě poklaďte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny v míse promíchejte a těsto rozetřete do plechu, vystříkaného olejem ve spreji nebo vytřeného sádlem. Stěrkou rozetřete do krajů a hustě poklaďte…
Bagely jsou velmi oblíbené pečivo v anglosaských zemích. Našly si ale cestu i do tuzemských kuchyní. Hodí se výborně k obložení i jako přílohové k salátu. Jejich výhodou…
Špendlíky, neboli žluté švestky, jsou lahodné plody medové chuti, které se skvěle hodí nejen na přípravu džemů, ale i výborných koláčů a buchet. Šťavnatý špendlíkový…
Pro milovníky máku a nadýchaných dezertů je tento recept ideální volbou. Rakouský makovec bez mouky je krásně vláčný a šťavnatý, a mohou si jej dopřát i ti, kteří nesmí…
Vejce s moučkovým i vanilkovým cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté po troškách zašleháváme olej.Do vaječné pěny přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nalijeme…
Odpalované těsto patří mezi klasiku v českých cukrárnách. Spolu s vanilkovým krémem a šlehačkou tvoří neodolatelnou kombinaci! Z této dávky připravíme 21 věnečků, které…
Zkuste klasický trojobal na obalování řízků, ať už kuřecích nebo vepřových, použít obráceně. Vaše řízky budou rázem naruby a získají nový rozměr. Po usmažení je proložte…
Tento vláčný a chutný moučník zvládne i začátečník. Jemný kakaové těsto s vrstvou tvarohové náplně uprostřed vám po upečení zaručí příjemnou svačinu nebo snídani. Určitě…
Tento vláčný a chutný moučník zvládne i začátečník. Jemný kakaové těsto s vrstvou tvarohové náplně uprostřed vám po upečení zaručí příjemnou svačinu nebo snídani. Určitě…
Připravte si do zásoby několik skleniček domácí paštiky, kterou si vychutnáte nejen doma, ale hodí se i na chalupu či jako svačina na výlet. Když při výrobě použijete…
Tvarohové knedlíky jsou díky přidaným bramborám ještě vláčnější a naplněné švestkami jsou opravdu skvělé. Pokud uvaříte brambory s předstihem, samotná příprava těsta je…
Rozlítaní ptáčci jsou oblíbená varianta přípravy hovězího masa. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, lze tento recept lehce připravit a mít během hodinky na stole. …
Štrúdl z listového těsta nemusí být pokaždé sladkým moučníkem. Pro změnu ho můžeme upéct i naslano, plněný šunkou a sýrem. A pokud máme při ruce hotové listové těsto a…
Skvělý kotlíkový guláš vařený venku na ohni je skvělým způsobem trávení volného času spojeným s dobrým jídlem. Pozvěte rozšířenou rodinu nebo přátele a můžete se…
Jemný tvarohový koláč s hroznovým vínem je ideálním moučníkem pro odpolední posezení u kávy i rychlou sladkou tečku po obědě. Díky tvarohu je krásně vláčný a hroznové…
Kdo by neznal citronovou babetu? Vláčný a jemný moučník, provoněný vanilkou a citronem a svrchu zasněžený popraškem moučkového cukru nebo politý svěží citronovou polevou…
Tradiční perník vylepšený vrstvou povidel bude chutnou svačinou i doplňkem ke kávě nebo čaji. Mrkev dodá moučníku úžasnou vláčnost a kyprost. Pokud doplníte moučník…
Pokud doma máte konzervu Salka a nevíte, co s ní, upečte si vynikající karamelové řezy, o kterých se vám bude i zdát. Pod karamelovou vrstvou najdete jemný pudinkový…
Mák a švestky k sobě chuťově velmi dobře ladí. Tuto kombinaci si vychutnáme v dobrém závinu z kynutého těsta. Těsto potřeme makovou náplní, poklademe švestkami či…
Také milujete buchty, které v podstatě jen zamícháte a upečete? Právě mezi tyto dobroty patří i kokosové raffaello řezy. K přípravě ani nepotřebujete odvažovat suroviny,…
Křupavé smažené placky ze směsi brambor, cuket, anglické slaniny a smažené cibulky, krásně voní majoránkou a třeným česnekem. Konzumovat je můžete i zastudena a poslouží…
Máte houby nasušené i zamrazené a stále s nimi nosíte další košíky? Připravte si čerstvou smaženici, která krásně voní lesem. Receptů najdete na internetu nespočet, ale…
Tvarohové pomazánky jsou velmi variabilní, chutné a zdravé. Mají nižší obsah tuku, ale vysoký obsah bílkovin. Zelenina upozadí kyselou chuť tvarohu a pomazánky jsou…
Pro mnohé milovníky zeleniny nejoblíbenější úpravou cukety je osmažení. Místo trojobalu můžete obalit jednotlivé plátky v kyprém těstíčku. V tomto pivním, z našeho…