Cukroví - košíčky
Recept ještě nebyl hodnocenKošíčky jsou klasickým vánočním cukrovím, které okouzlí svou jemností a rozmanitostí chutí. Vyzkoušejte je a obohaťte svůj vánoční stůl o tento oblíbený druh cukroví,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Košíčky jsou klasickým vánočním cukrovím, které okouzlí svou jemností a rozmanitostí chutí. Vyzkoušejte je a obohaťte svůj vánoční stůl o tento oblíbený druh cukroví,…
Máte rádi domácí pečivo? Vyzkoušejte tento recept. Těsto je krásně pružné, nelepivé a proto z něho můžete vytvořit jakékoliv tvary. Jednoduché kynuté pletýnky si…
Rohlíčky, připravené z křehkého těsta a štědře plněné ořechovou náplní, jsou jednoduché na přípravu. Skvěle poslouží jako odpolední svačina. Kromě ořechové náplně můžete…
Tyto řezy vás zlákají k ochutnání hned, jak je uvidíte. Základem je nadýchané vanilkové a čokoládové těsto. Pudinkový krém s malinovou příchutí a čerstvé maliny zajistí,…
Červená čočka je zástupce luštěnin, která je velmi dobře stravitelná a nenadýmá tak, jako ostatní luštěniny. Spolu s mrkví tvoří základ lahodné omáčky, kterou můžeme…
Téměř bez práce, s pomocníkem jménem pomalý hrnec, připravíte skvělý nedělní oběd, po kterém se vaší rodině budou dělat boule za ušima. Krásně šťavnatá vepřová plec na…
Základní dávkování je cukr : voda 10:1. Cukr pokropíme vodou a promícháme. Chceme-li mít cukr hezky bílý, přidáme lžičku škrobu. Případně spojíme s kakaem, vanilkou a…
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu…
Květy bezu jsou darem přírody. Po celé generace se z nich připravuje sirup. Lehká a jemná chuť bezu se tak perfektně hodí pro ochucení domácí limonády, míchaných drinků…
Kombinace květáku a mrkve je vskutku tradiční kombinací. Co však je na této nakládané zelenině netradiční, je nálev. Oproti klasickým převařeným nálevům použijeme pouze…
Koblížky nemusí být nutně smažené. Vyzkoušejte tuto zdravější verzi z jogurtového kynutého těsta, které se nesmaží, ale peče v troubě. Upečené koblížky stačí pro…
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák…
Kuřecí uzené kousky dušené s kysaným zelím a podávané s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, zdobeným smaženou cibulkou jsou skvělým tipem na víkendový oběd. Kosti a kůže z…
Tyto perníčky jsou na pohled úplně stejné, jako ty tradiční. Avšak v jejich těstu není vejce a základ tvoří bezlepková mouka, proto jsou vhodné pro všechny, co mají…
Máte rádi, když je recept kompletní na maso i přílohu? Tak to jste tu správně. Dokřupava vypečené kachní prso je dochuceno koňakem a tymiánem. K němu se pak podává pyré…
Zelňačka s fazolemi a klobásou je sytá a voňavá polévka, která spojuje tradiční chuť kysaného zelí s bohatstvím fazolí a pikantní klobásy. Tento vydatný pokrm je ideální…
Na jaře nesmí chybět rebarborový koláč. Řapíky této zajímavé rostliny ozdobí povrch jemného těsta, které provoní také citronová kůra. Nahoru pak přijde ještě křupavá…
Banánová bábovka bez přidaného cukru potěší všechny, kdo chtějí mlsat zdravěji. Přirozeně vláčná a sladká díky banánům a datlím a voňavá po skořici a muškátovém oříšku.…
Připravte si během chvíle zdravý a osvěžující nápoj plný vitamínů. Hodí se ke snídani, svačině nebo jako lehké osvěžení. Jahody a jablko ochutíte čerstvou mátou a šťávou…
Lehký, osvěžující a plný chuti - rajčatový salát je letní klasikou, která nikdy nezklame. Skvěle doplní grilování i lehký oběd a s pár ingrediencemi vykouzlíte dokonalou…
Tartaletky jistě patří mezi oblíbené sladké pochoutky. Do připravených korpusů z křehkého lineckého těsta tentokrát připravíme lahodnou náplň z čokolády a zakysané…
Fenykl není v našich kuchyních příliš často využívanou zeleninou. Pokud mu ale dáte šanci, určitě nebudete litovat. Jeho chuť je osvěžující s lehkým aromatem po anýzu.…
Nečekaně jemný likér s výraznou barvou a zemitým nádechem červené řepy, je doplněný citronem, cukrem a rumem. Domácí griotka vás překvapí chutí i jednoduchostí přípravy.…
Šípkový sirup je skvělý způsob, jak si uchovat vitamíny z podzimu až do zimy. Obsahuje spoustu vitamínu C a jeho sladkokyselá chuť je ideální k oslazení horkého čaje…