Obrácené řízky z vepřové krkovice
Řízkem k obědu potěšíte celou vaši rodinu. Obrácené řízky, předem naložené do zakysané smetany, obalené nejprve v kukuřičných lupíncích a pak ve vajíčku, jsou krásně křehké a plné chuti. Jako přílohu můžete podávat bramborovou kaši.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 255 kJ / 2 451 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,41 g |
Tuky | 149,04 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 941 mg |
Sůl | 1,82 g |
Sacharidy | 38,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky naklepeme, osolíme, opepříme a přes noc je naložíme do zakysané smetany.
Krok 2: Plech vymažeme olejem. Kukuřičné lupínky pomeleme . Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a pokrájíme.
Krok 3: Maso obalíme v kukuřičných lupíncích a poté jej obalíme ve vajíčku.
Krok 4: V pánvi na rozpáleném oleji nejprve orestujeme cibuli s česnekem dozlatova. Vyjmeme, dáme stranou a poté zprudka opečeme řízky z obou stran.
Krok 5: Maso naskládáme na připravený plech, na maso položíme plátky másla a osmaženou cibuli s česnekem.
Krok 6: Pocákáme lehce olejem, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 40 minut. Během pečení podléváme troškou vody. Voda s máslem se vsákne a řízky jsou krásně křehoučké.
Zveřejněno 9. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklQJ
Moje poznámka
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklQJ
Nejnovější recepty
Zelenina se žampiony v tymiánové omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Rychlé kokosky bez pečení
Přidáno před 15 hodinami
Linecké kroužky
Přidáno před 15 hodinami
Žíhané oválky
Přidáno před 15 hodinami
Mramorové kroužky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové maso s červenou řepou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající „bezpracné“ škvarky podle Kláry: Recept na křupavou pochoutku z trouby zvládnete i v paneláku
Podzimní životabudič: Jak na skvělý šípkový džem, který voní kořením a zpříjemní chladné dny
Perfektní uzení Davida Plzáka naučil jeho dědeček: Vše, co vytváříme, děláme ručně a zákazníci to oceňují, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
miloslav.kafka před 53 minutami
Kuskus s masem nažluto
Mendy81 před 1 hodinou
Dvojctihodné koláče ze sádla
marta1602 před 7 hodinami
Banánový koláč
ehrena@seznam.cz před 13 hodinami
Dýňová polévka s kokosovým mlékem a chilli
Gita1 před 15 hodinami
Olivová tapenáda
Elivet před 15 hodinami
Sedlácká bída
Fitulka před 15 hodinami
Krevety po sečuánsku
Fitulka před 15 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Fitulka před 15 hodinami
Pečené vepřové kotlety
Fitulka před 15 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
lupínky kukuřičné,
vejce,
máslo,
cibule,
česnek,
olej,
voda
Komentáře (1)