Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře pečené po chalupářsku s rýží

Hodnocení receptu je 4,1 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 446 kJ /
346 kcal
Bílkoviny1,51 g
Tuky30,18 g
Vláknina2,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 344 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy16,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme marinádu: Do oleje přidáme všechny ostatní ingredience a důkladně rozmícháme. Krok 2: Kuře naporcujeme na čtvrtky, potřeme marinádou, vložíme do nádoby, zalijeme zbylou marinádou a necháme v chladu půl dne odležet. Já do marinády nedávám kečup, ale půl hrnku suga, ale to je jen moje varianta. Krok 3: V pekáčku rozpustíme tuk, vložíme kuře i s marinádou, podlijeme vodou, přiklopíme a v mírně horké troubě upečeme za občasného podlévání a přelévání šťávou. Dopékáme odkryté.

Zveřejněno 6. 9. 2020

Poznámka autorky MamlajdaD

Když jsem tento recept, (který jsem opsala kdysi někde z časopisu), pekla poprvé, připsala jsem si k němu tuto poznámku: "Marinády příště udělat více. Je to moc dobré s rýží."

Marinády udělat více znamená, že sosík, který z ní vznikne, je k rýži znamenitý. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře pečené po chalupářsku s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/900x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře pečené po chalupářsku s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/900x

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kuře, tuk, voda, pórek, kečup sladký, šťáva citronová, omáčka worcesterová, paprika sušená sladká, česnek, pepř

Přidat fotografie receptu