Kuře pečené po chalupářsku s rýží

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

1 kuře
50 g tuku
½ - 1 dl vody
kousek světlé části pórku na posypání přílohy (lze vynechat)
Marináda:
2 lžíce oleje a kečupu
1 lžíce citronové šťávy
lžička worcesteru
1/2 lžičky mleté papriky a cukru
2 stroužky česneku
sůl a pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme marinádu: Do oleje přidáme všechny ostatní ingredience a důkladně rozmícháme.

  2. Kuře naporcujeme na čtvrtky, potřeme marinádou, vložíme do nádoby, zalijeme zbylou marinádou a necháme v chladu půl dne odležet. Já do marinády nedávám kečup, ale půl hrnku suga, ale to je jen moje varianta.

  3. V pekáčku rozpustíme tuk, vložíme kuře i s marinádou, podlijeme vodou, přiklopíme a v mírně horké troubě upečeme za občasného podlévání a přelévání šťávou. Dopékáme odkryté.

Poznámka

Když jsem tento recept, (který jsem opsala kdysi někde z časopisu), pekla poprvé, připsala jsem si k němu tuto poznámku: "Marinády příště udělat více. Je to moc dobré s rýží."

Marinády udělat více znamená, že sosík, který z ní vznikne, je k rýži znamenitý. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře pečené po chalupářsku s rýží