

Jáhly s houbami a rajčaty
Suroviny 4 porce
- 2 cibule
- olej
- 300 g jáhel
- 600 ml zeleninového vývaru
- 1 kg rajčat
- pažitka
- petrželová nať
- bazalka
- 200 g žampionů
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
1 oloupanou cibuli spolu s propláchnutými a 3x spařenými jáhlami opečeme na trošce oleje, až cibule zesklovatí.
Zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni 30 minut, na posledních 5 minut k jáhlám přidáme na tenké plátky nakrájené očištěné houby.
Mezitím spaříme a oloupeme rajčata a nakrájíme je na kousky.
Na pánvi na trošce oleje smažíme druhou nakrájenou cibuli, přihodíme polovinu nasekaných bylinek, rajčata, okořeníme a dusíme 5-10 minut. Jáhly podáváme s rajčatovou omáčkou a posypeme zbytkem bylinek.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jáhly s houbami a rajčaty
-
Zuzana: Já děkuji za vyzkoušení a mám radost, že chutnalo
-
Sice mi chyběla petželka ale i přes to vynikající :) děkuji
-
Houby nemam rada takže jsem to nahradila jinou zeleninkou (brokolice,mrkev,cibulka a česnek na másle) výborná záležitost.
Moje švagrová když jsem to koupila říkala že je to hnus že to dělala a nechutnalo jí to, tak jsem ji řekla že to zřejmě neumí udělat a když jsem jí dala zkusit tak se olizovala až za ušima.
-
Brumi:
Jé, tak to jsi mi udělala radost, děkuju
-
Výborné! Jáhly jsem dnes měla poprvé a moc mi zachutnaly. Díky za recept.
-
Hana: Tak to jsem moc ráda, že chutnalo
-
mňam,lepší něž pokr z rýže
-
jitka081: to budu ráda
Dej pak vědět, zda chutnalo
-
o víkendu vyzkouším :) vypadá to dobře :)
-
mnam, mnam, mnam
-
zizalko, veď to je ok, bylinky sypeme rovnako, to nie je chyba, ja skôr kvôli vysvetleniu k obrázku
Bolo to skutočne výborné. K tým paradajkám, nelúpem ich nikdy, je v nich kopec minerálov a vitamínov. Ak je človek v poriadku, šupky nevadia, ak má problém, to je už iné, potom je lepšie lúpať
Ak máš ešte niečo s pšenom, tak prihraj recept
-
Tejaja: krásná fotka, děkuji
. Já vlastně část bylinek nechávám a taky sypu čerstvými nakonec, to jsem při přepisování receptu zapomněla napsat. Rajčata, pokud mám dost času, raději před tepelnou úpravou loupu, prý ta slupka může ve střevech způsobit jejich ucpání
, tak se raději snažím tomu předejít
-
Tak večera uvarená a zjedená
Pšeno bolo výborné, akurát bylinkami som posypala až nakoniec, kvôli vitamínom a paradajky nelúpem. Inak som robila presne podľa receptu, a určite budem opakovať, nemá to chybu
Vďaka za receptík
Škoda, že nemôžem hodnotiť 2x.
-
zizalko, zajtra budem tvoj recept realizovať
Napíšem dojmy
-
Vařečko, dík, mám radost