Vepřová kalorická bomba z remosky
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky krkovičky jemně naklepeme a po okrajích nařízneme a jemně osolíme. Sušené houby dáme do studeného vývaru a necháme změknout.Do remosky můžeme dát lžičku oleje,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky krkovičky jemně naklepeme a po okrajích nařízneme a jemně osolíme. Sušené houby dáme do studeného vývaru a necháme změknout.Do remosky můžeme dát lžičku oleje,…
Čočku dobře propláchneme na cedníku studenou tekoucí vodou a nasypeme do kastrolu. Zalijeme třemi hrnky studené vody, přikryjeme a necháme projít varem. Pak scedíme.Do…
Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout. Poté vypracujeme kuličky.V hluboké pánvi rozpálíme olej a kuličky ze všech stran orestujeme.…
Očištěné kapustičky překrojíme na poloviny, mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nadrobno, brambory nakrájíme na kostičky a klobásu na kolečka.V hrnci rozehřejeme…
Cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme zohriať olej a pridáme nakrájanú zeleninu. Dusíme 5 minút na miernom ohni, pokým cibuľa nezosklovatie…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme je 1,5 litrem vody (nebo zeleninového vývaru), osolíme, přidáme bylinky, muškátový oříšek a prolisovaný česnek.…
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm jemně nakrájenou šalotku a přidáme sušené houby a kmín.Zasypeme moukou, chvíli restujeme a přidáme obě papriky. Necháme je…
Pokud patříte k milovníkům receptů s mrkví, bude pro vás tento pokrm to pravé. Mrkev dodá kuřecímu masu nasládlou chuť a černé pivo zase lehkou vůni. Nejvíce nám tento…
Cuketu nastrúhame na jemné plátky, huby nakrájame na menšie kúsky. Paradajky narežeme na mesiačiky, kurkumu na tenšie kolieska. Syr nakrájame na malé kocky.Všetko v…
Vločky důkladně několikrát propláchneme vodou a necháme tak 3 hodiny namočené. Pak scedíme.Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.Pak přidáme vločky a restujeme…
Bramborová polévka je oblíbená v českých domácnostech. Každá rodina má ve svojí variantě oblíbenou surovinu či přísadu, co polévku nějak oživí. Medvědí česnek během…
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo. Rozpustíme lžíci másla a lehce zpěníme cibuli.Přidáme mrkev a chvíli restujeme. Po krátkém orestování…
Lehká jarní polévka plná zdravých bylinek. Zvláště účinná je kopřiva jako český žen-šen, a medvědí česnek nabitý vitamíny zase chuť polévky ozvláštní. Červené ředkvičky…
Indická kuchyně si získává v naší kuchyni stále větší oblíbenost pro svoji exotickou vůni a chuť. Navíc je velmi zdravá a kromě léčivého a zdravého koření nás okouzlí…
Luštěniny namočte den předem do studené vody. Než nabobtnají, vodu alespoň jedenkrát vyměňte. Luštěniny druhý den propláchněte pod tekoucí vodou.Cibuli nakrájejte…
Olej promícháme se solí a kořením. V připraveném oleji obalíme křídla, uložíme je na pekáček nebo hluboký plech. Vložíme do trouby rozehřáté na cca 190 °C a upečeme…
Polovinu cukety nakrajíme na malé kostičky a druhou polovinu nastrouháme na struhadle.Dáme vařit do hrnce se zeleninovým vývarem do kterého přidáme sůl (pokud je třeba)…
Ne vždy musí být k obědu nebo večeři maso. Pokud si připravíte tyto dobře okořeněné žampiony, zcela jistě si pochutnáte. Navíc to je superpotravina s nízkou kalorickou…
Malé vařené nočky z jednoduchého těsta smíchané s orestovanou a dušenou kapustou ochutíme česnekem a pepřem. Podávané s vyškvařenou slaninou a osmaženou cibulkou…
Veškerou zeleninu očistěte a omyjte. Na práci s červenou řepou doporučuji použít gumové, nebo igelitové rukavice. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev s řepou…
Bezmasý a lehký pokrm ze zeleniny a kuskusu je vhodný jako příloha k masu, grilovanému sýru nebo jen tak na svačinu či večeři. Kousky zeleniny orestujeme dokřupava a…
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru. Přidáme ještě najemno nastrouhaný celer a nadrobenou nivu.Povaříme asi 10 minut a z másla a mouky uděláme…
Mladé kopřivy jsou velmi bohaté na vitamíny a minerály. Skvěle se hodí na přípravu chutné zelené jarní polévky. Polévku zjemníme na závěr smetanou a přidáme do ní…
Po Velikonocích vždy přichází období, kdy konzumujeme vykoledovaná vajíčka natvrdo. Pokud vás již omrzela příprava pomazánky, tak vsaďte na tuto polévku, jejíž chuť je…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 14:01