Plněná pečená bílá ředkev

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: s přípravou a pečením do 60 minut PT1H00M 2-3 porce Zeleninová jídla 6 názorů

Plněná pečená bílá ředkev
58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

1 velká bílá ředkev
4 velké cibule
4 větší žampiony
2 dcl bílého vína
1 dcl zeleninového vývaru z kostky
3 pl sojové omáčky
na náplň
1 pl oleje
50 g obyčejného špeku
1 malá cibule
1 žampion
1 lžička sušeného tymiánu
200 g měkkého salámu
100 g Goudy
2 pl nakrájené hladkolisté petrželky
1/4 červené papriky
4 plátky anglické slaniny
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špek, cibuli,žampion a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám a sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  2. V hrnci rozehřejeme olej a slaninu s cibulí osmahneme dozlatova.

  3. Přidáme žampion, salám a tymián, promícháme a 5 minut restujeme.

  4. Hrnec odstavíme bokem a necháme vystydnout.

  5. Zapneme si troubu na vyhřátí.

  6. Mezitím si zbývající očištěné žampiony a cibuli nakrájíme, žampiony na čtvrtky a cibuli na silnější půlměsíčky.

  7. Vše vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem, přidáme sojovou omáčku a promícháme.

  8. Ředkev oloupeme, odkrojíme špičatý konec, rozkrojíme na půlku a půlky ještě překrojíme na další dvě poloviny.

  9. Vnitřky lžičkou vydlabeme, mírně poprášíme pepřem a vysteleme plátkem anglické slaniny.

  10. Do vychladlé salámové směsi přidáme papriku, sýr, petrželku, důkladně promícháme a naplníme připravené ředkve.

  11. Naskládáme do zapékací mísy na zeleninu s vímem a vývarem, přiklopíme víkem, vložíme do předehřáté trouby a na nejvyšší výkon pečeme 30 minut.

  12. Poté víko odstraníme a za občasného přelití vypečenou šťávou dopečeme již nepřikryté na 3/4 výkon 15 minut.Jako příloha se hodí opečené brambory nebo bramborová kaše.

Poznámka

Bílou ředkev máme moc rádi za syrova i do různých pomazánek. Nedávno mi mailem přišek recept na ředkev plněnou jehněčím masem, který jsem úplně překopala a přizpůsobila surovinám, co byly doma a moc jsme si na tomto netradičním, ale velice dobrém jídle pochutnali.Z konce ředkve a z vydlabané části jsem udělala pomazánku, takže nic nepřišlo nazmar.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Plněná pečená bílá ředkev

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Díky za přízeň:-):-K:-K

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • danielle72 danielle72

    Nemohu nedat šestý bod :-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Bibinka::-)Bibinko,když je v obchodě dobrá cena,tak cukínu i lilek také zapékám:-pŘedkev mě nikdy nenapadla:-8a při ceně 10,-kč/ks jsem neodolala;-):-DOproti zapečené cukíně má ředkvička takovou"nerozblemcanou"konzistenci a dá se plnit opravdu vším.Kdybych měla naložené sušené rajčátka,tak to by byla určitě také príma chuťovka:-p
    Já jsem to tady dala spíš jako inspiraci a ukázku,že se dají 2-3porce při použití obyčejných surovin pořídit do 50,-kč:-)
    Za komentík i bodíky bez vyzkoušení děkuji;-):-)):-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aničko, dělávám něco podobného s cukínou a plním ochuceným mletým masem i sýrem a myslím, že to nebude taqk rozdílné v chuti. Dobrý nápad a máš 4.boda:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo