

Brokolicová polévka s opečenými kostičkami brambor
Doba přípravy: 30 minut 6 porcí Polévky 6 názorů
Suroviny
- 1 růžice brokolice
- 1 kelímek smetany na vaření
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 2 velké brambory - varný typ A (nejlépe odrůda LAURA - červená/žlutomasá)
- olej
- máslo
Postup přípravy receptu
Růžici brokolice rozdělíme na malé kousky, pořádně propereme v tekoucí vodě a přendáme do hrnce s vařící vodou, kterou osolíme a zakryté vaříme cca 10 minut.
Následně uvařené růžičky brokolice zchladíme v misce s ledovou vodou, aby nám brokolice neztratila svoji pěknou zelenou barvu.
Do hrnce si dáme rozpustit trošku másla s troškou oleje a vložíme na velmi jemně nakrájenou cibuli. Tuto necháme zesklovatět a podlijeme zeleninovým vývarem.
Jakmile nám obsah hrnce začne probublávat tak přidáme scezené růžičky brokolice. Za pomocí ponorného mixéru vše rozmixujeme poctivě do hladka.
Do takto rozmixovaného polévkového základu přidáme smetanu, která má pokojovou teplotu a společně promícháme.
Necháme jednou krátce projít varem a dochutíme solí a pepřem a oříškem másla.
Jako netradiční přílohu podáváme opečené kostičky brambor, které si připravíme tak, že z oškrábaných brambor si nakrájíme velmi malé hranolky, které následně příčně nakrájíme na malé kostičky.
Do rozpálené pánve s máslem a olejem dáme tyto kostičky opéct do zlaté barvy a po jejich opečení je necháme okapat v misce s ubrouskem.
Lehce osolíme a servírujeme buďto zvlášť v misce, nebo vkládáme přímo do polévky na talíři.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Brokolicová polévka s opečenými kostičkami brambor
-
Výborná ... právě jsem dovařila
-
líbí se mi recept
-
Tzv. brokolicový krém
, vypadá to moc dobře
-
-
Zase něco do mé sbírky receptů
, já si tedy myslím, že ty brambory budou tak "akorát" tj. jak když děláš domácí hranolky
-
Ty brambory vypadají zajímavě, ale mám dotaz - nejsou tvrdé ty brambory? když se připravují syrové a ne předvařené..