Čokoládový dort s pistáciovým krémem a ganache polevou

Lidunka Kuchařka: Lidunka

Dorty 2 názory

Suroviny

Těsto:
350 g polohrubé mouky
350 g cukru krupice
2 lžíce holandského kakaa
2 zarovnané lžičky solamylu
2 vejce
2 dl oleje
0,5 l kefírového mléka
Krém:
3 smetany ke šlehání
2 mascarpone
cukr moučku dle chuti
pistáciová pasta dle chuti
Ganache poleva:
100 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády (používám z Lidlu)
dovnitř libovolné ovoce, já použila maliny
zdobení dle představy
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na korpus smícháme, pečeme v troubě na 160 stupňů cca 35-40 minut. Necháme vychladnout.

  2. Smetanu vyšleháme do tuha, poté zašleháme mascarpone, cukr a pistáciovou pastu.

  3. Dort po rozkrojení mezi patry potřeme krémem, na krém dáme libovolné ovoce. Krémem obmažeme strany a vršek dortu.

  4. Ganache poleva: ohřejeme smetanu. Do horké smetany vložíme čokoládu, necháme chvilku povolit a šleháme do hladka. Po vychladnutí polijeme dort dle fantazie a nazdobíme. Já použila ostružiny, mátu, pistácie a čokoládové zdobení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čokoládový dort s pistáciovým krémem a ganache polevou

  • Lidunka Lidunka(autorka receptu)

    Eja57: Formu 20 cm ;-) Na korpus se skutečně nic nešlehá :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Je krásný:yes:
    Na jak velkou dortovou formu? 26 cm?
    A fakt nic nešleháme - vejce s cukrem do pěny? Prostě všechno do mísy, zamíchat, nalít, upéct? Logiku to asi má, kefír to nadlehčí....

    Odpovědět

Tématické fráze: dort s pistáciovým krémem čokoládový dort s pistáciovou dort z kefirove čokoládový dort s ganache

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít