Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové řezy s mascarpone

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 614 kJ /
7 078 kcal
Bílkoviny103,40 g
Tuky507,27 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 2,13 g
Sodík 1,08 g
Sůl1,98 g
Sacharidy520,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr, vejce a horkou vodu ušleháme, přidáme olej a postupně přidáváme za stálého šlehání mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto vlijeme na menší plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C asi 30 minut. Krok 2: Necháme vychladnout a plech přikryjeme prkénkem a obrátíme. Odstraníme papír a piškot po stranách seřízneme. Pak celý piškot rozkrojíme po celé délce a namažeme domácí marmeládou. Namazaný piškot přiklopíme druhou částí piškotu a přitlačíme. Krok 3: Krém:
Do mísy dáme mascarpone a přidáme cukr, přilijeme smetanu a ušleháme dotuha. Krok 4: Povrch pokapeme rumem a nakrájíme na stejně velké dílky, které ozdobíme krémem a libovolným ovocem.
Necháme uležet v lednici.

Zveřejněno 11. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové řezy s mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/828l5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové řezy s mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/828l5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Robim krem z mascarpone casto. Nikdy neslaham zvlast a nikdy sa mi nezrazil. Vyberam vzdy mascarpone aj slahackovu smotanu z chladnicky a hned slaham. Len nedavam cukor, sle iba 1 vanilkovy cukor. Behom chvilky je krem vyslahany a este nikdy sa mi nezrazil.

Hlásím se do klubu "šlehat zvlášť":-8
Stejná teplota, z lednice/pokojova, stejná značka. Srazí se mi to dohromady s naprostou jistotou:omg:

Nejdřív ušlehám šlehačku a pak do ní zašlehám mascarpone (neušlehané) - nesrazilo se mi to nikdy. ;-)

mika59: tak to jsem měla štěstí, že se mi to nesrazilo, ale dělala jsem to tak již víckrát a v pohodě. Ale teď už tedy raději budu šlehat zvlášť:-K je to záhada.

RubyRom: Tak mi se to srazilo nejednou a mělo to stejnou teplotu. Taky nevím, čím to je. Četla jsem někde, že nikdy nešlehat dohromady, ale nejdříve šlehačku a potom spojit..Ale řezy vypadají lákavě..:yes::yes:

MarcelaPa: No já to prostě dám dohromady a šlehám, ještě se mi nestalo, že by se to srazilo. Fakt nevím :-K

:-)<3:yes::yes:Romanko máš moc hezký recept i foto. :yes: zase jsou v Nejnovějších mé 2 roky staré recepty - já to tam nedávám!!!

RubyRom: Romanko, to mi, prosím tě, řekni, jak to děláš? Já vždy, když šlehám šlehačku s mascarpone, tak se mi to srazí. Tak našlehám mascarpone, pak zvlášť šlehačku a spojím dohromady. Budu moc ráda za radu.

Všechno dohromady s cukrem šlehám a ušlehá se to dobře.

Prosím, tu smetanu šleháte současně s tím Mascarpone? To jsem ještě nedělala, ušlehá se dobře? Děkuji!

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, voda, kypřící prášek, olej rostlinný, piškoty, mascarpone, smetana ke šlehání, cukr, zdobení

Přidat fotografie receptu