Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Recept ještě nebyl hodnocenUpéct kachnu je časově náročnější, přesto se jedná o poměrně jednoduchou přípravu. Vyzkoušejte náš recept na pečená kachní stehna a připravte slavnostní oběd. Chybět…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 250 kJ / 60 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,06 g |
| – nenasycené | 0,12 g |
| –– mononenasycené | 0,02 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 400 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 12,00 g |
| – cukry | 4,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Upéct kachnu je časově náročnější, přesto se jedná o poměrně jednoduchou přípravu. Vyzkoušejte náš recept na pečená kachní stehna a připravte slavnostní oběd. Chybět…
Kachní prsa jsou snadnější na přípravu, než péct celou kachnu. Zároveň je toto maso opravdu vynikající. S křupavou kůrkou a ovoněné rozmarýnem je to skutečná lahůdka.…
Šťavnatá kachní stehna s dozlatova upečenou kůrčičkou vyžadují delší přípravu, čekání ale stojí za to. Podáváme je v osvědčené kombinaci s dušeným červeným zelím. Chutě…
Hledáte recept, podle kterého uděláte jednoduše božský salát s červeným zelím? Pak zkuste přesně tento, je snadný, rychle hotový a co je nejdůležitější, je vynikající.…
Kachna na divoko s trochu netradičním zelím, jehož tajnou ingrediencí je višňový džem. Neobyčejná chuť zelí vynikne i díky červenému vínu, které je použito také na…
Připravte si sváteční klasiku jednoduše – šťavnaté husí stehno s červeným zelím a houskovým či bramborovým knedlíkem. Skvělá volba nejen pro sváteční, ale i nedělní…
Pečená husa s jablky, červeným zelím a bramborovými knedlíky je klasika, která si žádá čas i trpělivost. Pomalu pečené maso doplní zelí, dochucené slaninou a brusinkami,…
Připravíme si bramborové těsto. Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejcem, nakrájenou natí, rozdrceným česnekem,…
Na zvoleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita. Přidáme kmín, několik sekund restujeme a vysypeme obsah sklenice i s nálevem. Přidáme 1 PL medu,…
Pečené maso se zelím je u nás velmi oblíbeným pokrmem. O jednoduchosti přípravy tradičního jídla vás přesvědčí tento recept. Maso spolu se zelím pečeme v jednom pekáčku.…
Červené zelí a řepu (krájenou na nudličky či kostičky) necháme okapat. Nálevy odložíme stranou.Zelí a řepu smícháme v míse s na jemno pokrájenou červenou cibulí a…
Vytvořte si jednoduchý zelný salát ze sterilovaného červeného zelí. Je svěží, křupavý, příjemně nakyslý a skvěle se hodí jako příloha k nejrůznějším hlavním chodům.…
Kuře naporcujeme, osolíme, vložíme do pekáče a na povrchu pokmínnujeme. Nakonec proložíme špekem a podlejeme vodou. Dáme nezakryté do předehřáté trouby asi na 230 stupňů…
Uzené maso nakrájejte na malé kousky (kostičky) a na troše oleje restujte v kastrůlku asi 5 minut. Až uzené pustí šťávu, přidejte dobře okapané zelí, promíchejte a…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.V kastrolu rozpálíme sádlo, cibuli krátce orestujeme a posypeme chilli. Přidáme maso a zprudka ho orestujeme,…
Tato jednoduchá pomazánka kombinuje sterilované červené zelí s krémovým základem, který dodá lahodnou chuť. Ideální na pečivo ke snídani, svačině nebo jako originální…
Troubu zapneme na 180 °C , rošt umístíme uprostřed. Kuřecí špalíky očistíme, vykostíme, osolíme a okmínujeme z obou stran. Na lžíci rozehřátého sádla zesklovatíme…
-Brambory uvaříme v osolené vodě. Necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Do takto nastrouhaných brambor přidáme vejce, krupici, mouku, sůl a lžíci oleje a…
Cibulky nakrájíme nadrobno, vložíme do hlubšího pekáče. Jablka očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájené na půlměsíčky vložíme do kachny. Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme,…
Masové kuličky frikadeller Mleté maso smícháme se žemlí namočenou v mléce, vejcem, na másle zpěněnou cibulí a nadrobno nakrájenou paprikou. Vše ochutíme a vytvoříme…
Nejdříve si dáme namočit houby, asi tak do 1/2 l vody, kam ještě přidáme trochu kmínu a pepře, oškrabeme brambory, oloupeme cibuli a česnek. Nálev z hub budeme do…
Bramborové lokše si většina z nás představí jako přílohu ke svatomartinské huse. Je ale velká škoda tyto skvělé bramborové placky nepřipravit i kdykoli během roku.…
Maso den předem nasolíme, opepříme a potřeme česnekem. Zakápneme olejem a přikryté uložíme do lednice. Druhý den svážeme potravinářským provázkem, aby drželo tvar.…
Vegetariáni jistě ocení skvělý svačinkový salát z červeného sterilovaného zelí se zakysanou smetanou a troškou majonézy. Jeho příprava zabere jen pár minut a nejlépe si…