Plněné knedlíky s dušeným červeným zelím

Suroviny 4 porce

Knedlíky:
bramborové těsto (ze sáčku nebo domácí)
500 g uzeného masa
stroužek česneku
petrželová nať
vejce
pepř
sůl
Zelí:
červené sterilované zelí
drcený kmín
cukr
sůl
cibule
olej

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si bramborové těsto.

  2. Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejcem, nakrájenou natí, rozdrceným česnekem, opepříme, osolíme a zamícháme.

  3. Z bramborového těsta vyválíme váleček a nakrájíme na stejnoměrné kousky, které rukou rozplácneme, naplníme masovou směsí a dobře zabalíme do kuličky (knedlíčku). Vaříme ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou.

  4. Ze zelí vylijeme nálev, dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, osolíme, přidáme kmín a dusíme do změknutí. Dochutíme cukrem, případně octem.

  5. Na oleji osmažíme dozlatova cibulku nakrájenou na proužky. Na talíř rozkrojíme plněné knedlíky, přidáme dušené zelí a dozdobíme usmaženou cibulkou.

Komentáře k receptu Plněné knedlíky s dušeným červeným zelím

Tématické fráze: plněné knedlíky se zelím plněné bramborové knedlíky s červeným zelím bramborové knedlíky s červeným zelím jidla s cervenym zelim plněný bramborový knedlík s červenym zelím knedliky s cervenym zelim kureci maso plnene cervenym zelim jídlo s červeným zelím bramborove koule plněné uzenym chlupaté knedlíky s uzeným a se zelím recepty s červeným zelím co k dusenemu zelí knedliky se zelím jaký knedlík k dušenému zelí recepty cervene zeli s uzenym bramborovy knedlik s cervenym zelim a bramborové knedlíky s uzeným a červeným zelím bramborove knedliky plnene uzenym a s cervenym zelim plnene knedliky s uzenym a cervenym zelim bramborový knedlik s červenym zelim