Krůtí roláda s červeným zelím

tejaja Kuchařka:

Drůbeží maso 12 názorů

43

Suroviny

1 kg krůtí prsa
350 g sterilovaného červeného zelí
100 g slaniny
horčice
sůl
bílý pepř
olej
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Morčacie prsia rozrežeme na veľký plát, naklepeme, potrieme horčicou, okoreníme, osolíme.
    Na drobno narezanú slaninu opražíme s trochou oleja, pridáme scedenú kapustu a 10 minut podusíme.

  2. Potom kapustu rozložíme na plát mäsa, zrolujeme do rolády a previažeme niťou.
    Roládu vložíme do pekáča, podlejeme vodou a za občasného podlievania výpekom pečieme asi 1 hodinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí roláda s červeným zelím

  • srettka srettka

    a jak krásně to vypadá:-O:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OTy jó:yes:To je krásný nápad s tím červeným zelím:-*a roláda je určitě chutná:-p+:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tuto roladu som robila teraz v bb a bola fantasticka, vobec nebola sucha ako som si mylela a naozaj to k sebe pasovalo....mala som len jeden problem, ze ja som ju zabalila pevne do alobaloveho sulku a tak sa mi akokeby nespiekla a mala som problem pri krajani....nabuduce ju poviazem....no a nerobila som zo sterilizovanej kapusty ale poctivo som si nakrajala hlavkovu cervenu a dochutila ju tak , ako prilohovu

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Janka vyplepala, nie je to až taký problém, podstata je narezať ten plát, vyklepanie už potom ide;-)Skús, uvidíš, že to nie je až tak ťažké ako by sa zdalo:-D;-);-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Terezko,kydyž vidím ten krásný plát krůtího masa, musím souhlasit s výbusnou,nikdy bych ho asi tak krásně nevyklepala,já raději kapsy a na takové speciality si pozývám syna kuchaře,ale nevím, proč,když bych to tak vyklepávala,asi bych si připadala, jako ve filmu Jáchyme hoď ho do stroje Koudelka,jak mlátí do nýtku!! :-D:-)):-D No,jsi šikula.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    zizalka, kľudne aj zemiakový knedlík, budeš mať výpek, tak to ním knedlíky trocha prelej. Ja niekedy podávam tiež knedlík, len klasický z kysnutého cesta.:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala(neregistrovaná)

    :-((Omlouvám se, tu rýži jsem nějak přehlédla, tak mě zaujala ta roláda...:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala(neregistrovaná)

    Tejaja, co se k tomu hodí jako příloha? Mohl by být bramborový knedlík?

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Já vím, vybusna, že chceš všechno hned teď! Tak jsem ti rychle nafotila jak se váže roláda a dala to do diskuze. Tejaja ti to pak nafotí odborně. Tak ať se ti to podaří...

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    a nemozes to nafotit ako robis tu sietku povedzme okolo....flase????...chcem robit bocikovu roladu a uz mam dost toho zvazovania a zasivania...fakt by mi to bodlo

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ten recept mám už 30 rokov od mamičkinej kolegyne. Nie je to suché, kľudne to urob, je to jednoduchá, ale chuľovo výborná roláda. K tomu viazaniu. Akýkoľvek plát mäsa krásne vytvaruješ viazaním. Viaž podľa fotiek, obtočíš špagátik okolo rolády a n prevlečieš. Dotiahnutím formuješ do pekného tvaru. Špagát to počas pečenia nepustí. Keď budem najbližšie robiť roládu, nafotím podrobnejšie.:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tento recept som videla v nejakom stolnom kalendari a uz tam mi prisla rolada fakt efektna. som uvitala ze tejaja sa to podujala aj realizovat....tejaja nie je to prilis suche? a ten plat ...no ja by som ho v zivote taky jednoliaty nevyrezala a nerozklepala. no a mam k tebe prosbu....ten sposob viazania nite okolo rolady...ako keby sietka....nemohla by si to nafotit a dat sem niekde fotky...ked som u mamicky, tak sa vzdy zabudnem opytat a obavam sa ci to uz nahodou nezabudla:-//a ja ked ovazujem roladu...tak na pohlad to nie je nic pekne:-S

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo