

Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Suroviny 4 porce
- 1 Kuře
- 500 g červeného sterilovaného zelí
- 1,5 kg brambor
- 2 hrnky Polohrubé mouky
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
- kmín
- cukr
- 1 větší cibule
- olej
- 200 g Špeku ( slaniny )
Postup přípravy receptu
Kuře naporcujeme, osolíme, vložíme do pekáče a na povrchu pokmínnujeme. Nakonec proložíme špekem a podlejeme vodou. Dáme nezakryté do předehřáté trouby asi na 230°C. Po 15. minutách zakrejeme pekáček alobalem. Necháme asi půl hodiny péci a potom opět odkrejeme. Pečeme do ztmavnutí.
Zelí dáme do hrnce s trochou vody a jemně pokmínujeme. Dusíme cca 1 hodinu do změknutí. Nakrájíme cibuli a jemně podusíme na oleji do voňava. Pridáme ji do zelí. Hladkou mouku smícháme s trochou vody a uděláme záklechtku. Poté vlejeme do zelí a pořádně promícháme. Vaříme 10. minut. Nakonec dochutíme solí a cukrem.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, vymačkáme z nich vodu, přidáme polohrubou mouku a opět dobře promícháme. Uděláme si tužší těsto na knedlíky. Vytvarujeme si polévkovou lžící kulaté knedlíky. Nakonec vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme asi půl hodiny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
-
Super, vyzkouším právě teď. :) Jen to zelí dělám 20 - 35 minut, a strouhám do něj pak půl jablka a malou bramboru, tím se krásně zahustí, jablíčkem nasládne a jinak brambora není vůbec cítit. :)
-
Maris díky
zelí jsem vařila až změklo...a že bylo kašovité a nevzhledné nám nevadí,hlavně že nám moc chutnalo
-
Evi
asi se Ti chybička vloudila, máš úplně stejnou fotku u Domácí kachny na divoko
-
Souhlasím s Lucií (neregi). Zelí vařené podle tohoto postupu a takto zahuštěné musí být kašovité a barevně nevzhledné. Jinak je to super jídlo. Máme rádi. Bodík 11
.
-
Kupuju červené sterilované zelí různých značek, a mám vyzkoušené, že stačí dusit dvacet minut... a to bohatě. Po hodině dušení musí být v bezvědomí a má hnusnou barvu. Pak mi přijde velká škoda zahušťovat zelí amerikou, vypadá dost kašovitě.
Jako inspirace na jídlo super, kuře a červené zelí a bramborový knedlík je moc fajn, jen tato konkrétní příprava je ehmmm zvláštní. -
Vařím z hlávkového zelí,dnes jsem vyzkoušela ze sterilovaného,bylo
přidala jsem foto a
+10
-
Mňam.
-
Lákavé
7.bodík
-
Vítam vás
.Musím vyskoušet
-
Vítám na Topkách, ať se vám tady Honzo a Blanko líbí a na úvod máte oba ode mne plus