Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem

Honza a Blanka Kuchař: Honza a Blanka

Doba přípravy: 2 Hodiny 4 porce Drůbeží maso 10 názorů

Suroviny

1 Kuře
500 g červeného sterilovaného zelí
1,5 kg brambor
2 hrnky Polohrubé mouky
2 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
kmín
cukr
1 větší cibule
olej
200 g Špeku ( slaniny )
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, osolíme, vložíme do pekáče a na povrchu pokmínnujeme. Nakonec proložíme špekem a podlejeme vodou. Dáme nezakryté do předehřáté trouby asi na 230°C. Po 15. minutách zakrejeme pekáček alobalem. Necháme asi půl hodiny péci a potom opět odkrejeme. Pečeme do ztmavnutí.

  2. Zelí dáme do hrnce s trochou vody a jemně pokmínujeme. Dusíme cca 1 hodinu do změknutí. Nakrájíme cibuli a jemně podusíme na oleji do voňava. Pridáme ji do zelí. Hladkou mouku smícháme s trochou vody a uděláme záklechtku. Poté vlejeme do zelí a pořádně promícháme. Vaříme 10. minut. Nakonec dochutíme solí a cukrem.

  3. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, vymačkáme z nich vodu, přidáme polohrubou mouku a opět dobře promícháme. Uděláme si tužší těsto na knedlíky. Vytvarujeme si polévkovou lžící kulaté knedlíky. Nakonec vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme asi půl hodiny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem

  • Darkie Darkie(neregistrovaný)

    Super, vyzkouším právě teď. :) Jen to zelí dělám 20 - 35 minut, a strouhám do něj pak půl jablka a malou bramboru, tím se krásně zahustí, jablíčkem nasládne a jinak brambora není vůbec cítit. :);-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Maris díky:-))zelí jsem vařila až změklo...a že bylo kašovité a nevzhledné nám nevadí,hlavně že nám moc chutnalo:-))

    Odpovědět

  • maris maris

    Evi:-) asi se Ti chybička vloudila, máš úplně stejnou fotku u Domácí kachny na divoko;-)

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    Souhlasím s Lucií (neregi). Zelí vařené podle tohoto postupu a takto zahuštěné musí být kašovité a barevně nevzhledné. Jinak je to super jídlo. Máme rádi. Bodík 11 :yes:.

    Odpovědět

  • lucie lucie(neregistrovaný)

    Kupuju červené sterilované zelí různých značek, a mám vyzkoušené, že stačí dusit dvacet minut... a to bohatě. Po hodině dušení musí být v bezvědomí a má hnusnou barvu. Pak mi přijde velká škoda zahušťovat zelí amerikou, vypadá dost kašovitě.
    Jako inspirace na jídlo super, kuře a červené zelí a bramborový knedlík je moc fajn, jen tato konkrétní příprava je ehmmm zvláštní.

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Vařím z hlávkového zelí,dnes jsem vyzkoušela ze sterilovaného,bylo:-p:-ppřidala jsem foto a:yes:+10

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Mňam.

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Lákavé:-p;-):yes:7.bodík:yes:

    Odpovědět

  • Betina Betina

    Vítam vás :-K:-K.Musím vyskoušet:-8:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Vítám na Topkách, ať se vám tady Honzo a Blanko líbí a na úvod máte oba ode mne plus;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře s červeným zelím kuře k červenému zelí kuře na červeném zelí pečené kuře s knedlíkem a se zelím kuře s knedlíkem kure ala kachna s cervenym zelim pečené kuře s červenym zelím pečené kuře se zelím a knedlíkem kuře červené zelí kuře s červeným zelí kinuté knedliky pecene kure s bramborovym knedlikem br knedlík pecene kure s knedlikem a zelim kure s knelikem a zelim pečené kuře se zelím br.knedlík kuře na divoko se zelim pečené kuře knedlík zelí cervene zeli s kuretem

Zapomněl/a jsem heslo