Asijská kuchyně je typická výraznými chutěmi a těší se mezinárodní oblibě
		Asijská kuchyně je oblíbená po celém světě díky svým výrazným chutím, exotickým ingrediencím a rozmanitosti pokrmů. Je také spojována se zdravým stravováním a vědomým přístupem k potravinám. Spoustu asijských jídel se těší mezinárodnímu uznání.
Nejpoužívanější suroviny asijské kuchyně
Asijská kuchyně zahrnuje nepřeberné množství surovin a ingrediencí, ale existuje základní seznam, bez něhož se při přípravě asijských jídel jen těžko obejdete.
- Limetky,
 - zázvor, koriandr, kurkuma, chilli, římský kmín,
 - sójová, ústřicová a rybí omáčka,
 - kari pasta,
 - kokosové mléko,
 - tofu,
 - bambusové výhonky,
 - sezamový olej,
 - rýže a nudle.
 
Nejoblíbenější jídla asijské kuchyně
Mezi nejoblíbenější jídla asijské kuchyně patří sushi s čerstvými rybami a rýží, vonná thajská polévka tom yum, pikantní kung pao kuře z čínské kuchyně, tradiční vietnamské pho s nudlemi a hovězím masem, lahodný japonský ramen s výrazným vývarem a kuřecím masem, exotické dim sum z čínské kuchyně. Dále křupavá a šťavnatá kachna, jarní závitky či grilovaný bůček.