Jak na dokonalou bruschettu? Slavná italská topinka sází na čerstvá rajčata a bazalku. Pak chutná božsky i u nás
Záchrana v záplavě švestek: Pečená povidla skoro bez práce. Voňavá, hustá a akorát sladká pouze z jedné suroviny
Nejrychlejší kuře na paprice máte na stole do 30 minut: Stačí zvolit správný druh masa i přílohy, pozor na použití smetany
Hodnocení 19× Měsíček lékařský zdobil zahrádky našich babiček a uplatní se i dnes. Péče mu stačí jen minimální
Hodnocení 31× Květy měsíčku lékařského jsou krásné i užitečné. Jejich cenné vlastnosti může využít každý
Hodnocení 27× Aksamitník se na zahradě vyplatí. Kromě bohatého kvetení nabízí ekologickou ochranu svému okolí
4 foto Hodnocení 106× Pažitka má nádherné jedlé květy. Víte, že je můžete naložit? Poradíme, jak na to
Jedlé krásky na zahradě i na balkoně: Jak pěstovat denivky, bohyšky i lichořeřišnice, které jsou krásnou ozdobou nejen do salátů
12 foto Do přírody pro jedlé suroviny: Expertka Jana Vlková radí, jak využít sedmikrásky do salátu a kopřivy do slaných muffinů
Královna levandule: Kdy ji sbírat, jak ji správně sušit a jak z ní upéct tento voňavý citronový moučník s polevou
Hodnocení 10× Z růžových květů vyrábíme sirupy, marmelády a nápoje. Můžeme je sušit a kandovat. Jsou nejen chutné a voňavé, ale i léčivé
Hodnocení 18× Lichořeřišnice má krásné jedlé květy, pěstujeme ji na okrasu i jako surovinu do kuchyně. Ceněná je pro své antibiotické účinky
Hodnocení 57× Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni
Hodnocení 19× Jak udělat falešný marcipán. Jednoduché postupy a rady na výrobu jedlé modelovací hmoty
Královna pampeliška: Víte, že jíst se dá úplně celá od kořínku po žluté květy? Vyrobíte z ní třeba tohle netradiční želé
Hodnocení 28× Jak používat květy a listy sedmikrásek. Oblíbené sirupy s léčivou silou a jedlé květy na talíři
5 foto Kaspressknödel: Sýrové knedlíky z tyrolského Kaiserwinklu chutnají výborně samotné i ve vývaru
Jak zalévat a hnojit okurky? Zaléváme vhodnou vodou jednou týdně. Nadměrná zálivka nás může připravit o úrodu
18 foto Chlebový kvásek z pražské pekárny dosáhl velkého úspěchu. Jako jediný z Česka je uložen v kvasové knihovně v Belgii