Modelovací hmota

marcelka395 Kuchařka:

Zdobení 29 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

150 g sušeného mléka
200 g cukr moučka
1 bílek
1 lžíce tekutého medu
30 g Omega
trochu vody
potravinářské barvy
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, sušené mléko, bílek, med, vysypeme do misky a přidáme vlažný rozpuštěný tuk a vše smícháme dohromady a postupně přidáváme vodu po kapkách, postupně se to bude zdát moc pracné, můžete to propracovávat po částech, na konci spojíte celou hmotu, musí být polotuhá, aby šla krásně vyvalovat.

  2. Pokud bude hmota hotová, kousek odkrojte, udělejte v hmotě důlek, přidat barvivo a kapku vody a propracovat, aby se vám barva krásně zapracovala (je lepší v ruce dělat takového hada, dokud se barva nezacelí.

Poznámka

Tato hmota se podsypává moučkovým cukrem, pokud hmotu vyndáte z ledničky, bude se vám zdát tvrdá, tak ji dejte do mikrovlnky tak na 3 vteřinky, krásně změkne, propracujete a můžete tvořit. Na každou kytku si vykrájím 6 koleček a potřu je trošku olejem a roztlačím lžící, nechám tak 2 dny zaschnout a poté namáčím vše do oleje, nechám okapat a oschnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Modelovací hmota

  • aneri aneri(neregistrovaný)

    Těsto se nelepí, pokud máme ruce potřené olejem. Těsto nepraská, pokud se dá místo tuku olej. Je vláčnější. ;-)

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Dobrý den, chystám se poprvé udělat sama potažený dort svému synovi k narozeninám a mám dva dotazy ;). Stačí toto množství hmoty na potažení dortu o průměru 26cm? Druhý, zda na vrh dortu pod hmotu dáváte nějaký krém, nebo přímo na těsto? Jinak budu zkoušet ze sušeného sojového mléka, také nemůžu kravské, tak jsem zvědavá, ale zatím jsem nikdy neměla problém, že by nefungovalo stejně. Děkuji předem za odpověď. L.

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395(autor receptu)

    Eva:ze sojového mléka já bohužel nezkoušela;-)zkus to dát na diskuzi,třeba se ti někdo ozve;-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Můžu se zeptat jestli jte to někdo zkoušel ze sojového mléka?Bohužel nemůžu vařit z normálního mléka.Dekuji

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395(autor receptu)

    Bohunko nereg..dej jí na chvilinku do mikrovlnky a pak opět pořádně propracuj hmotu;-)

    Odpovědět

  • bohunka bohunka(neregistrovaná)

    Co dělat když mi marcipát tuhne a láme se :-( v čem dělám chbu? Prosím poraďte :-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    někdo lepí alkoholem,já vyzkouším jen potřít vodou a kdyžtak si rozředím trochu potahovky s vodou na takovou hustší kašičku a tím lepím. větší ozdoby je lepší pak podepřít a nebo zajistit;-)

    Odpovědět

  • MartaZ. MartaZ.(neregistrovaný)

    Použila jsem koupenou mandlovou hmotu, ale po chvíli práce se mi začala lepit na ruce, musela jsem si je často umývat. je na to nějaká finta? A čím lepíte ozdoby z hmoty na potažený dort? na tom mi naopak nechtěly držet.

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    hezké...:-K:yes: taky jsem zkoušela z bílku,ale bylo to strašně tuhý,dávám bez bílku :yes::-K

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395(autor receptu)

    Marundo uchováš jí v mikrotenovém sáčku v lednici a když jí budeš potřebovat,tak jí dáš ta k na 2-3 vteřinky do mikrovlnky prohňácáš a můžeš pracovat:-)

    Odpovědět

  • marunda marunda

    dá se hmota třeba zamrazit a pak zpracovat? Nebo udělat co potřebuju dopředu, dát do mrazáku a pak po čase dát na určený dort? Díky moc:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Marcelko krásné:-O, konečně jsem se dozvěděla jakým způsobem se ty růžičky dělají, jsem na takové věci trdlo;-).Posílám bodík:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Nádherná práce, která zasluhuje alespoň bod:yes:

    Odpovědět

  • Irena70 Irena70

    tak já makám a ty si hraješ :-) povedly se ti skvěle bodík letí

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Marci, bomba:-):yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo