Pečení je ideálním způsobem tepelné přípravy mnoha chutných pokrmů
Pečení je skvělým způsobem, jak připravit mnoho sladkých i slaných pokrmů. Obrovskou výhodou pečení je možnost připravovat různé jídla téměř bez tuku a připalování. Nespornou výhodou je také to, že během pečení nemusíte stát u sporáku, ale můžete se věnovat příjemnějším činnostem.
V čem můžete péct?
Základní a nejznámější možností je pečení v troubě, kterou má doma každý. Nabízí největší prostor a spoustu různých programů (horkovzduch, páru, grilování atd.), a tak je možné připravit v ní spoustu chutných pokrmů. Péct však můžete bez problémů i v remosce, nebo dnes oblíbené horkovzdušné fritéze.
Nejoblíbenější sladké a slané recepty
Co se týče pečení, velkou výhodou je, že můžete péct jak sladké, tak slané pokrmy.
- Sladké recepty zahrnují různé druhy moučníků, buchet, dortů, šátečků, koláčků, řezů, a to z různých druhů těst. Oblíbené jsou ovocné buchty, chlebíčky z banánů či vláčné buchty z cukety. Kromě toho, můžete snadno péct i bez vajec.
- Slané recepty zahrnují především různé druhy pečiva (zejména chleba, rohlíky a pletýnky), různé způsoby úpravy masa (pečené kuře, výpečky, řízky, ryby atd.), oblíbená je i pečená zelenina nebo brambory, pizza a spousta dalších.
Den borůvkových muffinů
Den fondánu
Den chřestu
Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 … 12 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 15 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 16 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Přečtěte si Zobrazit více
Lexikon vajec: Už jste ochutnali obří pštrosí, delikátní křepelčí nebo zakázané kachní?
Jídelníček Marie Terezie: Milovala šneky z kynutého těsta, ujížděla na sladkém a prosadila pěstování brambor
Pečeme s Ivou: Bagety s tmavou střídou jsou nadýchané a voňavé. Výborné jako příloha nebo podklad na jednohubky