Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslí není jen vedlejším produktem při výrobě másla, ale také skvělou surovinou pro pečení i vaření. Přinášíme vám výběr nejlepších jídel s podmáslím, které si zamilujete pro jejich jemnost a chuťovou vyváženost.

Podmáslí dodává pečivu jemnost, moučníkům vláčnost a omáčkám lahodnou chuť. Díky své chuti dokáže vyvážit sladké i slané recepty a přispívá k nadýchanosti těsta. Ať už připravujete lívance, chléb, koláče nebo marinády, podmáslí by ve vaší kuchyni rozhodně nemělo chybět. 

1/15

    2 z 15

    Tmavý slunečnicový chléb s podmáslím

    Tmavý slunečnicový chléb s podmáslím

    Voňavý domácí chléb s podmáslím potěší každého nadšence domácího pečení. Podmáslí dodá těstu vláčnost a slunečnicová semínka zajistí křupavost střídy i kůrky. Jednoduchá příprava a skvělá chuť dělají z tohoto chleba vhodného kandidáta na každodenní pečení.

    3 z 15

    Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem

    Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem Video

    Podmáslí spolu s nastrouhaným jablkem a rozmačkaným banánem vykouzlí bábovku šťavnaté a jemné chuti. Nadýchané těsto se krásně spojí s ovocem, které dodá svěžest a příjemnou sladkost. Vůně citrónové kůry i rumu neodolatelně provoní celou kuchyň.

    4 z 15

    Banánové řezy z podmáslí

    Banánové řezy z podmáslí

    Podmáslí s banány vytvoří vláčný moučník, který se doslova rozplývá na jazyku. Jednoduchá příprava a skvělá kombinace chutí potěší všechny milovníky sladkých dobrot, aniž by řezy byly přeslazené. Díky podmáslí zůstane těsto krásně jemné a vláčné.

    6 z 15

    Polévka z podmáslí

    Polévka z podmáslí

    Lehká a osvěžující polévka z podmáslí skvěle zahřeje i zasytí. Jemná kyselost podmáslí v kombinaci s bramborami, koprem a vejci vytváří dokonale vyváženou chuť. Rychlá příprava a dostupné suroviny dělají z této polévky ideální volbu pro každodenní vaření.

    7 z 15

    Červená řepa s podmáslím - verrine

    Červená řepa s podmáslím - verrine

    Jemně nasládlá chuť červené řepy se v kombinaci s podmáslím promění v lahodnou pochoutku. Svěží a lehký pokrm potěší třeba jako zdravá svačina nebo osvěžující dezert. A protože jíme i očima, nechte se inspirovat a připravte verrine podle našeho obrázku.

    9 z 15

    Nekynutý chléb z podmáslí a piva

    Nekynutý chléb z podmáslí a piva

    Rychlý chléb bez kynutí se skvěle hodí pro ty, kteří nemají času nazbyt. Podmáslí s pivem a vajíčkem vytvoří krásně vláčné těsto s jemnou kyselkavou chutí. Křupavá kůrka a nadýchaná střída zajistí skvělý výsledek bez složité přípravy. O vykynutí se postará jedlá soda a kypřicí prášek.

    11 z 15

    Koblížky z podmáslí

    Koblížky z podmáslí

    Podmáslí zajistí koblihám lehkou a nadýchanou strukturu, kterou ocení každý mlsal. Po osmažení získají zlatavou kůrčičku a krásně se nafouknou. Jemná vůně rumu spolu s cukrovou posypkou dělají z každého sousta neodolatelný zážitek. Koblížky můžete také doplnit o lahodnou polevu.

    14 z 15

    Chlebové pagáče s podmáslím

    Chlebové pagáče s podmáslím

    Pagáče s podmáslím jsou krásně nadýchané bulky, hojně posypané oblíbenými semínky. Křupavý povrch kontrastuje s měkkým středem a při pečení se line neodolatelná vůně. Skvěle chutnají i samotné, ale s oblíbenou pomazánkou mohou být zdravou svačinkou do školy nebo do práce.

    15 z 15

    Ovocné knedlíky s podmáslím

    Ovocné knedlíky s podmáslím

    Podmáslí těstu dodá jemnost a knedlíkům vláčnost. Díky ovoci uvnitř získají jedinečnou chuť a po rozkrojení příjemně překvapí, jaký druh ovoce v sobě skrývají. Knedlíky podávané s máslem, cukrem nebo tvarohem se stanou neodolatelnou sladkou pochoutkou.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli