Je spousta výživných snídaní, jejichž příprava je velmi rychlá a jednoduchá. A když si na jejich přípravu vzpomenete den předem, stačí je pouze vytáhnout z ledničky. Vybrali jsme zajímavé recepty pro ranní příjemné chvíle, nechte se inspirovat.
Snídaně je základ dne, byla by tedy škoda se o ni připravit. Vychutnejte si slané i sladké snídaně, které krásně vypadají a přitom nevyžadují složité chystání. Každý známe ranní spěch, ale také víme, že není správné se odbýt a snídaní vynechat. Některé snídaně lze dokonce připravit den předem, takže vám ráno veškerá příprava odpadá a můžete se do nich rovnou pustit.
"Ovesná kaše přes noc" je nejrychlejší snídaně, jakou můžete mít, stačí ji ráno vytáhnout z lednice a ani večer předem nevyžaduje žádnou složitou přípravu. Stačí smíchat vločky s mlékem a medem. Pokud chcete, můžete si kaši ráno dozdobit oříšky nebo ovocem.
Velmi výživná je snídaně z oříšků opražených na pánvi a smíchaných s kiwi a banánem. Přidat můžete i jiné ovoce, které mate rádi. Pro doplnění bílkovin se k této snídani skvěle hodí bílý neochucený jogurt, pokud si ale chcete zamlsat, můžete přidat i jogurt ovocný.
Chia pudink je velmi chutnou a zdravou snídaní, která je velmi prospěšná pro trávení, obsahuje totiž chia semínka a kefír. Den předem namočíte chia semínka do kefíru a zatímco vy spíte, chia semínka bobtnají a ráno je snídaně téměř hotová. Stačí pak pudink doplnit rozmixovaným nebo celým ovocem a ranní hostina může začít.
Palačinky jsou vláčné a chutné, a protože se jich z jedné dávky těsta udělá hned několik, zbydou vám i na svačinu. Možná jste nevěděli, že těsto si můžete umíchat i den předem a ráno vás čeká jen smažení a rolování s vaší oblíbenou marmeládou.
Banánové lívance jsou skvělou snídaní, na kterou spotřebujete přezrálé banány. Čím zralejší banány jsou, tím sladší výsledné lívance budou. A protože hledáte tip na rychlou snídani, udělejte je jen z 1 nebo 2 banánů a snižte množství ostatních ingrediencí, ať u plotny nestrávíte věčnost.
Rýžová kaše je sytou a chutnou snídaní, která potěší nejen děti, ale i dospělé. Když ji dozdobíte ovocem, máte k ní navíc ještě dávku vitaminů. Kromě rýžové kaše existují další alternativy, které jsou stejně snadné. Zkusili jste už pohankovou, ovesnou, nebo třeba jáhlovou kaši?
Kdo preferuje spíše slané snídaně, jistě ocení na snídani volské oko neboli sázené vejce, které je typické krásně tekutým žloutkem. Příprava vajec je velmi jednoduchá a v tomto případě celkový dojem a výslednou chuť ještě vylepší přídavek šunky, goudy a pažitky.
Další ze slaných vaječných snídaní se dá různými způsoby variovat. Máte rádi jako základ míchaných vajíček cibulku nebo preferujete míchaná vejce s uzeninou? Výběr je jen na vás, v každém případě bude vaše snídaně hotová jedna dvě.
Drožďová pomazánka je velmi levná a pro toho, komu nevadí vůně droždí, představuje lahodnou a vydatnou snídani. Jde svým způsobem o raritu, protože je to jedna z mála pomazánek, které se připravují tepelnou úpravou. S čerstvým chlebem a pažitkou vám tato snídaně skvěle nastartuje den.
Čokoládová (nebo jakákoliv jiná) granola vám vydrží ve spíži ve sklenici i několik dní, takže máte snídani nebo svačinu na několik dní zajištěnou. Přidat do ní můžete populární lyofilizované nebo sušené ovoce. Pak už granolu stačí jen nasypat do bílého jogurtu nebo mléka.
Francouzské toasty potěší všechny milovníky sladkých snídaní. Stačí smíchat vejce, skořici a smetanu nebo mléko. V této směsi se obalí toasty a následně se osmaží. Dosladit toasty můžete medem nebo cukrem. Když přidáte k snídani ještě čerstvé ovoce, pochutnání bude dokonalé.
Stačí rozmíchat vejce, nalít je na pánev, dochutit solí a vaječná omeleta je na světě. Tahle je ozvláštněná listovým špenátem, který jí dodá zajímavou chuť a ještě další důležité živiny. Omeletu můžete podávat na chlebu nebo si na ní pochutnat jen s nakrájenou zeleninou.
Banánový chlebíček ze spousty přezrálých banánů a s vůní muškátového oříšku je velkou dobrotou. Den předem ho upečete a ráno stačí jen nakrájet. Pokud máte hodně přezrálé banány, není potřeba chlebíček ani sladit. Výborný je sám o sobě, ale můžete si na něj namazat třeba arašídové máslo nebo marmeládu.
Nic vás ráno nezasytí víc než teplá snídaně. Ovesná kaše je rychlá, chutná a pořádně ovoněná skořicí. Skvěle se k ní hodí nastrouhaná jablka, která můžete buď podusit jako základ kaše nebo je zasyrova nastrouhat na hotovou kaši. Obě varianty budou chutnat skvěle.
Komentáře