Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

16 receptů na rychlé večeře: Inspirujte se pokrmy, které jsou bleskově hotové
Zdroj: Freepik, jcomp

Chcete si dopřát lehkou a chutnou večeři, bez zdlouhavého vaření? Nechte se inspirovat řadou báječných receptů, a to jak na rychlé studené večeře, tak i na teplé, které příjemně zahřejí. Následující výběr z receptáře potěší i největší mlsné jazýčky.

Už si nemusíte lámat hlavu nad tím, co uvařit k rychlé večeři. Máme pro vás několik tipů na skvělé pokrmy, ke kterým nepotřebujete příliš mnoho času. Vsaďte na snadné těstoviny, vydatné polévky nebo zapečené pokrmy z trouby. Pojďte si vybrat z těch nejoblíbenějších rychlých jídel.

1/16

    1 z 16

    Gnocchi se sýrovou omáčkou

    Gnocchi se sýrovou omáčkou Video

    Receptů na rychlé večeře není nikdy dost a právě tento patří mezi nejžádanější. Bramborové gnocchi můžeme koupit již připravené z obchodu a během krátkého okamžiku k nim uvaříme lahodnou smetanovo-sýrovou omáčku.

    2 z 16

    Čína z vepřového masa

    Čína z vepřového masa Video

    Čínská masová směs je pokrm, který nikdy neomrzí jak k obědu, tak i k večeři. Díky své nenáročnosti je často vyhledávaným pokrmem, a to především jakmile nemáme příliš mnoho času na vaření, vhodný je také pro začátečníky v kuchyni. Nejlépe chutná s vařenou rýží.

    3 z 16

    Těstoviny s pestem

    Těstoviny s pestem

    Bazalkové pesto by nemělo chybět v italské kuchyni a tento recept voní po bazalce do dálky. Navíc je tak snadný, že ho zvládnou i nezkušení začátečníci v kuchyni, přitom s velkým úspěchem. Těstoviny jednoduše smícháme s pestem a podáváme buď jen bezmasé nebo s opraženou slaninou.

    4 z 16

    Čočkový salát s vejci

    Čočkový salát s vejci Video

    Čočka patří mezi oblíbené luštěniny a má všestranné využití. Můžeme ji využít k přípravě polévky, svěžího salátu nebo jako přílohu. Příprava salátu je rychlá, čočku stačí smíchat s nakrájenou zeleninou podle své chuti a doplnit vařeným vejcem.

    5 z 16

    Dýňová polévka

    Dýňová polévka Video

    Dýně je oblíbená podzimní surovina, která se dá zpracovat na různé pokrmy. Dýňová polévka dokáže překvapit jemnou nasládlou chutí a skvěle ji doplňují opražená dýňová semínka a také zakysaná smetana. Takový pokrm zasytí i zahřeje v chladných dnech.

    7 z 16

    Vaječný salát se sýrem

    Vaječný salát se sýrem Video

    Vaječný salát připravujeme především v období Velikonoc při nadbytku vajec, avšak k chuti přijde i kdykoli během roku. Tento lahodný salát je připravený z vařených vajec natvrdo, jemně nakrájené cibulky, kyselé okurky a majonézy.

    8 z 16

    Bramboráky

    Bramboráky Video

    Křupavé bramborové placky alias bramboráky jsou doslova národním pokladem. Během přípravy provoní domov majoránkou i česnekem a chutnají lahodně jen samostatně či jako příloha k masové směsi. Bramboráky jsou k večeři jako stvořené.

    10 z 16

    Bruschetta s rajčaty

    Bruschetta s rajčaty Video

    Bruschetta je původem italský předkrm, který si zamiloval celý svět. Jedná se o plátek opečeného bílého chleba, obložený rajčatovou směsí s vůní bazalky a česneku. Recept je opravdu snadný a využít ho můžeme na jídlo jak k svačině, tak i k večeři.

    12 z 16

    Těstovinový salát s tuňákem I

    Těstovinový salát s tuňákem I Video

    Studeným těstovinovým salátem vždy zasytíme celou rodinu. Výhodou je, že můžeme použít jakékoli suroviny, které najdeme v lednici. Salát smíchaný se zeleninou a vejci stačí osolit, opepřit a nechat odležet v lednici. Přidaný tuňák mu dodá báječnou chuť.

    13 z 16

    Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

    Kuskus s kuřecím masem a zeleninou Video

    Nadýchaný kuskus s restovaným kuřecím masem a zeleninou je přesně recept pro případy, že máme málo času na vaření večeře. Tento pokrm je výživný a bleskově hotový. Ochutit ho můžeme sójovou omáčkou, solí a špetkou kari koření.

    14 z 16

    Houbové rizoto

    Houbové rizoto Video

    Pravé italské rizoto je dokonale krémové a má příjemnou chuť po lesních houbách a bílém vínu. Zapomenout bychom neměli ani na správný výběr rýže, s vyšším obsahem škrobu. Na závěr rizoto zjemníme máslem a posypeme parmezánem.

    15 z 16

    Zapečené tortilly

    Zapečené tortilly Video

    Skládané tortilly jsou ideální k zužitkování zbytků uzenin i sýrů z lednice. Přidat do nich můžeme také podle chuti zeleninu a zapéct je v kontaktním grilu. Upečené tortilly podáváme za tepla společně s jogurtovým dresinkem ochuceným česnekem.

    16 z 16

    Hrnkové palačinky

    Hrnkové palačinky Video

    Na závěr dne nemusíme vždy připravovat pouze slané pokrmy, k večeři dokáží potěšit i palačinky plněné domácí marmeládou. Tento recept je navíc hrníčkový, tudíž není potřeba vážit suroviny. Nejste-li milovníci sladkého, připravte je i na slaný způsob.

1/16

Komentáře

Další tipy a triky