Čína z vepřového masa
Masové směsi à la čína patří mezi velmi oblíbená jídla zejména kvůli své nenáročné přípravě. Nabízíme vám recept na rychlý oběd či večeři, na kterém si pochutná celá rodina. V receptu je vepřové maso, ale použít můžete i kuřecí či krůtí.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 863 kJ / 1 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,98 g |
Tuky | 32,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 526 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na nudličky a na pánvi smažíme na oleji až zesklovatí.
Krok 2: Přidáme na nudličky nakrájené maso a orestujeme.
Krok 3: Přidáme dle chuti sůl, koření na čínu, kari a pepř.
Krok 4: Podlijeme vodou a dusíme, až je maso skoro měkké.
Krok 5: Přidáme zmrazenou zeleninu a ještě asi 10 minut podusíme.
Krok 6: Nakonec zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a dusíme asi dvě minuty.
Krok 7: Podáváme s vařenou rýží.
Zveřejněno 8. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mEV9
Moje poznámka
Čína z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mEV9
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 8 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč s drobenkou
Koffi před 1 minutou
Niva v bramboráku
kimlo před 44 minutami
Plovdivské maso
poirotka před 1 hodinou
Nejlepší bublanina
skapaju před 1 hodinou
Pekingská polévka
Rasice před 2 hodinami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
paprika1000 před 2 hodinami
Babiččina kulajda
Ivyjg před 2 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Listicka129 před 2 hodinami
Cukeťák na plechu
kaci.h@seznam.cz před 3 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 3 hodinami
Tématické fráze:
čína recept,
čína z vepřového nejlepší recept,
vepřová čína,
vepřová čína recept,
maso na čínu,
vepřové maso recepty na čínu,
vepřové maso na čínu,
recept čína,
čína recept vepřové,
čína z vepřového masa s rýží,
vepřové maso čína,
recepty cina,
jak naložit vepřové maso na čínu,
recepty čína vepřové,
veprove maso recepty cina,
vepřové na čínu,
recept na veprovou cinu,
vepřové čína,
čína recepty,
jídlo čína
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
sůl,
koření čína,
koření kari,
pepř mletý,
olej,
zelenina,
solamyl
Komentáře (33)
jelikož to vypadá jak už jednou strávené
Čína
No, spíše divočina
Ale rozhodně ne taková, jak račte psát
Potom znovu rozmíchat a zahušťovat(řidší kašičkou).Pokud u nás někdy zbyla,nikdy nebyl problém s ohříváním a řídnutím(ani druhý den). Ať v MW troubě nebo na pánvi.Vyzkoušejte si.