 
		
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Traduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou použité suroviny. Kvalitní a poctivé ingredience, žádné náhražky, vytvoří tu báječnou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 233 kJ / 1 012 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 81,94 g | 
| Tuky | 73,10 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 1,81 g | 
| Sodík | 3,10 g | 
| Sůl | 5,90 g | 
| Sacharidy | 6,51 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji na lžíci olivového oleje dohněda a dokřupava.
	Krok 2: Mezitím přivedeme k varu vodu na špagety, dobře ji osolíme a když začne vřít, špagety do ní vsypeme.
	Krok 3: V misce rozšleháme žloutky s jemně strouhaným pecorinem, pepřem a malým množstvím soli. Povolíme několika lžícemi vody z vaření těstovin.
	Krok 4: Na skus uvařené špagety vybereme z vody a vhodíme do pánve s vyškvařenou slaninou. Promícháme, odstavíme ze zdroje tepla, vzápětí vlijeme vaječno-sýrovou hmotu a rychle, ale opatrně vše promícháme, až směs zatuhne.
	Krok 5: Ihned servírujeme, případně posypané trochou pecorina (nemusí již být).
Zveřejněno 2. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5Zv
Moje poznámka
					 
				
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5Zv
Nejnovější recepty
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 2 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 2 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 3 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 4 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 5 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 6 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 7 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 7 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 7 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							špagety carbonara s italem v kuchyni, 
						
						
							špagety carbonara, 
						
						
							špagety carbonara recept, 
						
						
							spageti carbonara od itala v kuchyni, 
						
						
							spagety carbonara pohlreich, 
						
						
							s italem v kuchyni spagety carbonara, 
						
						
							s italem v kuchyni recepty špagety, 
						
						
							špagety podle pohlreicha, 
						
						
							těstoviny carbonara pohlreich, 
						
						
							emanuel ridi recepty, 
						
						
							emanuel ridi, 
						
						
							špagety carbonara-emanuel ridi, 
						
						
							recepty emanuela ridiho, 
						
						
							carbonara recept, 
						
						
							omáčka na špagety carbonara, 
						
						
							s italem v kuchyni carbonara, 
						
						
							spagety carbonara video, 
						
						
							omáčka carbonara, 
						
						
							recept spagety carbonara, 
						
						
							recept na špagety carbonara
						
					
						Suroviny:
						
							těstoviny špagety, 
						
						
							pancetta, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							pecorino, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
	 
	 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (53)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
No, pokud směs zatuhne, tak je něco blbě