Bruschetta s rajčaty
Bruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem. Bude nám chutnat jako výborná a lehká snídaně, večeře nebo svačina.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 614 kJ / 147 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,28 g |
Tuky | 0,52 g |
Vláknina | 11,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 28,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata jemně pokrájíme na drobné kostičky.
Krok 2: K rajčatům přidáme najemno nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, olej a smícháme.
Krok 3: Necháme vychladit.
Krok 4: Pod grilem zapečeme plátky baget do jemného zezlátnutí.
Krok 5: Naneseme na ně rajčatovou směs, posypeme je parmezánem a dozdobíme lístečky čerstvé bazalky.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bruschetta s rajčaty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyJ3
Moje poznámka
Bruschetta s rajčaty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyJ3
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Tématické fráze:
bruschetta s rajčaty,
brusketa,
bruschetta s rajčaty a mozzarelou,
co s rajčaty,
bruschetta,
brusketa recept,
brusketa s rajčaty,
brusketa s rajčaty recept,
bruščeta,
brusceta s rajčaty,
rajčatová bruschetta,
bruscheta s rajčaty recept,
bruschetta recept,
bruscetta,
brusketa recepty,
bruscheta s rajcaty,
brusceta recept,
bruskety recepty,
bruskety,
bruschetta výslovnost
Suroviny:
rajče,
bazalka čerstvá,
sůl mořská,
pepř drcený,
česnek,
olej olivový,
parmazán,
bageta
Komentáře (18)
A opravdu se to vyslovuje brusketa.
no, popravdě.. ta chuť rajčat v tomto období není nic moc, taktéž barva... už se těším na vlastní
a máš pravdu v tom, že je to lahoda, která má jistě mnoho verzí a podob, všechny jsou jistě chutné
Moje dcera už několikrát připravovala bruschettu s rajčaty, tuňákem, mozzarellou a parmazánovou posypkou, ale zatím mi nedovolila to vyfotit. Ovšem je to hrozně moc dobré..
Mimochodem, jak se to správně čte...? Já fakt nevím, vždycky jsem to vyslovovala "brusšeta", ale teď v reklamě běží výslovnost "brusketa" (ale tam se jedná o tvrdou topinku s příchutí..) Tak úplně nevím - "ňoky" (gnocchi) jsem si osvojila dávno, ale tady si nejsem jistá
si mě svými fotkami totálka zazdila