Bruschetta s rajčaty
Bruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem. Bude nám chutnat jako výborná a lehká snídaně, večeře nebo svačina.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 614 kJ / 147 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,28 g |
Tuky | 0,52 g |
Vláknina | 11,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 28,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělal to na JOJce jeden svalovec, zkusila jsem a je to výborný a svěží, prostě mňam;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 5. 2022 16:16
Petra:
30. 4. 2016 18:29
Bruschettu miluju a na tomhle receptu se mi líbí, že už se bagetka nepokápává olejem. V restauracích mi často přijde až moc "nacuclá" olejem.
A opravdu se to vyslovuje brusketa.
A opravdu se to vyslovuje brusketa.
26. 9. 2014 16:46
MoniqueLaMutti: Spravne se vyslovuje "BRUSKETA"....
2. 9. 2014 13:58
Miluju bruschettu žiju ve Španělsku a tady je rajčat a rajčat, tak to vypadá na dobrý nápad na dnešní večeři hodím večer foto. A k té výslovnosti - říkáme tomu "BRUSČETA" a melo by to být správně
11. 3. 2012 23:03
Holky, obě dvě máte moc hezké foto, ale o to by ani tak nešlo, vypadá to k sežrání, fakt
11. 3. 2012 22:20
Eliza: zrovna jsme se o výslovnosti, jak píšeš, fotogenického jídla, bavili v práci: tak prý "brusketa", říkal jeden, který v Itálii nějaký čas žil
no, popravdě.. ta chuť rajčat v tomto období není nic moc, taktéž barva... už se těším na vlastní
a máš pravdu v tom, že je to lahoda, která má jistě mnoho verzí a podob, všechny jsou jistě chutné
no, popravdě.. ta chuť rajčat v tomto období není nic moc, taktéž barva... už se těším na vlastní
a máš pravdu v tom, že je to lahoda, která má jistě mnoho verzí a podob, všechny jsou jistě chutné
11. 3. 2012 22:13
Tohle jídlo je obrovsky fotogenické, zvlášť, když nechybí něco zeleného (nejlépe bazalka). Máte to obě krásné, každá jinak, ale krásné.
Moje dcera už několikrát připravovala bruschettu s rajčaty, tuňákem, mozzarellou a parmazánovou posypkou, ale zatím mi nedovolila to vyfotit. Ovšem je to hrozně moc dobré.. Recept tu možná i bude...
Mimochodem, jak se to správně čte...? Já fakt nevím, vždycky jsem to vyslovovala "brusšeta", ale teď v reklamě běží výslovnost "brusketa" (ale tam se jedná o tvrdou topinku s příchutí..) Tak úplně nevím - "ňoky" (gnocchi) jsem si osvojila dávno, ale tady si nejsem jistá
Moje dcera už několikrát připravovala bruschettu s rajčaty, tuňákem, mozzarellou a parmazánovou posypkou, ale zatím mi nedovolila to vyfotit. Ovšem je to hrozně moc dobré.. Recept tu možná i bude...
Mimochodem, jak se to správně čte...? Já fakt nevím, vždycky jsem to vyslovovala "brusšeta", ale teď v reklamě běží výslovnost "brusketa" (ale tam se jedná o tvrdou topinku s příchutí..) Tak úplně nevím - "ňoky" (gnocchi) jsem si osvojila dávno, ale tady si nejsem jistá
11. 3. 2012 21:56
Bahula: děkuju, Evi
11. 3. 2012 21:56
rebeka:Super fotky
11. 3. 2012 17:06
srettka: co bych zdila co jsem zedník byla to dobrota.. už není.. manžel právě hltá poslední
11. 3. 2012 17:03
rebeka:ti pěkně děkuju
si mě svými fotkami totálka zazdila krása nesmírná..toto jsem stvořila?? no bůh mi žehnej, jak emerice
si mě svými fotkami totálka zazdila krása nesmírná..toto jsem stvořila?? no bůh mi žehnej, jak emerice
11. 3. 2012 16:59
heřmánečku, hledala jsem, co k večeři a narazila jsem na tvůj receptík malinko upraveno, spapáno, pochváleno.. přidávám bodíček a obrázky, jestli teda nevadí moooc dobré
27. 12. 2010 17:55
Tohle dělá moje dcera ohromnou mísu a je to hned pryč
30. 9. 2010 12:58
+
30. 9. 2010 12:53
to nema chybu, jeste ze jsem se zeptala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 55 minutami
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Právě bylo uvařeno:
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 42 minutami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 1 hodinou
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 2 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 4 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 4 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 4 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 13 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sušená rajčata jsou delikatesou ve studené i teplé kuchyni. Poradíme vám, jak je připravit snadno a levně
Jak připravit oblíbené plněné tousty. Tipy na slané i sladké, pro návštěvu i na výlet
Oblíbená španělská snídaně ze staršího pečiva: Opečený chléb potřený olivovým olejem a rajčaty je levná delikatesa
Další recepty
Tématické fráze: bruschetta s rajčaty brusketa bruschetta s rajčaty a mozzarelou co s rajčaty bruschetta brusketa recept brusketa s rajčaty brusketa s rajčaty recept bruščeta brusceta s rajčaty rajčatová bruschetta bruscheta s rajčaty recept bruschetta recept bruscetta brusketa recepty bruscheta s rajcaty brusceta recept bruskety recepty bruskety bruschetta výslovnost
Suroviny: rajče, bazalka čerstvá, sůl mořská, pepř drcený, česnek, olej olivový, parmazán, bageta
Bruschetta s rajčaty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyJ3
18 názorů