Bruschetta s rajčaty
Bruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem. Bude nám chutnat jako výborná a lehká snídaně, večeře nebo svačina.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 614 kJ / 147 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,28 g |
| Tuky | 0,52 g |
| Vláknina | 11,72 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 22 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 28,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata jemně pokrájíme na drobné kostičky.
Krok 2: K rajčatům přidáme najemno nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, olej a smícháme.
Krok 3: Necháme vychladit.
Krok 4: Pod grilem zapečeme plátky baget do jemného zezlátnutí.
Krok 5: Naneseme na ně rajčatovou směs, posypeme je parmezánem a dozdobíme lístečky čerstvé bazalky.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bruschetta s rajčaty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyJ3
Moje poznámka
Bruschetta s rajčaty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyJ3
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 16 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 17 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 18 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 19 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
brtna před 6 minutami
Anglické palačinky
Jonáš před 26 minutami
Americké lívance se skořicovým sirupem
káťa před 2 hodinami
Křenová pomazánka se šunkou
janatka před 2 hodinami
Lívance se skořicí
káťa před 3 hodinami
Fazolová polévka rychlá
Evik.ka před 4 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Topmoni před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 10 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 13 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 13 hodinami
Tématické fráze:
bruschetta s rajčaty,
brusketa,
bruschetta s rajčaty a mozzarelou,
co s rajčaty,
bruschetta,
brusketa recept,
brusketa s rajčaty,
brusketa s rajčaty recept,
bruščeta,
brusceta s rajčaty,
rajčatová bruschetta,
bruscheta s rajčaty recept,
bruschetta recept,
bruscetta,
brusketa recepty,
bruscheta s rajcaty,
brusceta recept,
bruskety recepty,
bruskety,
bruschetta výslovnost
Suroviny:
rajče,
bazalka čerstvá,
sůl mořská,
pepř drcený,
česnek,
olej olivový,
parmazán,
bageta
Komentáře (22)
A opravdu se to vyslovuje brusketa.
no, popravdě.. ta chuť rajčat v tomto období není nic moc, taktéž barva... už se těším na vlastní
a máš pravdu v tom, že je to lahoda, která má jistě mnoho verzí a podob, všechny jsou jistě chutné
Moje dcera už několikrát připravovala bruschettu s rajčaty, tuňákem, mozzarellou a parmazánovou posypkou, ale zatím mi nedovolila to vyfotit. Ovšem je to hrozně moc dobré..
Mimochodem, jak se to správně čte...? Já fakt nevím, vždycky jsem to vyslovovala "brusšeta", ale teď v reklamě běží výslovnost "brusketa" (ale tam se jedná o tvrdou topinku s příchutí..) Tak úplně nevím - "ňoky" (gnocchi) jsem si osvojila dávno, ale tady si nejsem jistá
si mě svými fotkami totálka zazdila