Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pálení čarodějnic je starodávný zvyk. 30. dubna (filipojakubská noc) se na kopcích pálily ohně, jejichž plameny a dým měly ochránit lidi a jejich obydlí před zlem. V současnosti je to spíše oslava svátku jara a důvod setkat se s přáteli.

Čarodějnice nejsou svátkem samy o sobě, jsou spíše tradicí, kterou lidé dodržují jako svátky jara. Při této příležitosti zdobí své domovy čarodějnickými symboly a připravují jídla s čarodějnými motivy. Jedním z nich jsou například perníčky.

Jak připravit čarodějnické perníčky

Připravíme si těsto na perníčky podle oblíbeného receptu:

  • Z rozváleného těsta vykrájíme různé tvary, které pak budeme dekorovat. Upečeme je a po upečení hned potřeme rozšlehaným vajíčkem. 
  • Na perníčky nakreslíme cukrářským sáčkem bez špičky bílé nebo barevné kontury a celou plochu vylejeme bílkovou polevou.
  • Polevu dobarvíme buď širokým štětcem nebo pomocí airbrush pistole. Volíme žlutou, oranžovou a červenou barvu ohně a západu slunce.
  • Na polevu malujeme tenkým štětcem černou barvou čarodějnické strašidelné motivy. Snažíme se nemalovat víckrát na stejném místě, narušili bychom tím polevu.
  • Zbytek bílkové polevy obarvíme jedlou černou barvou (necháme ji stát do rána, aby byl odstín sytě černý) a vytvoříme ozdobné okraje perníčku.

Pokud se malování bojíte, zkuste si připravit například čarodějnické prsty podle našeho videa:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více