Jak udělat nadýchané langoše? Nejlépe chutnají s česnekem, kečupem a sýrem
Langoš je kulatá placka z kynutého těsta, usmažená do křupava. Langoše původem pochází z Maďarska, kde je často potírají lečem a podávají se šunkou. V Česku jsou nejvíce oblíbené langoše se sýrem a kečupem, potřené česnekem.
Langoše mají dlouholetou tradici a jsou dokonalou chuťovkou především na venkovních akcích k pivu či vínu. Jedná se o pochoutku pouze z několika málo surovin, naprosto jednoduše si je můžete připravit i v pohodlí domova.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit nadýchané langoše
Na báječné langoše budeme potřebovat: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, půl kostky droždí, 1 vejce, větší špetku cukru a sůl.
- Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr, pak necháme vzejít kvásek.
- Nyní mouku a sůl nasypeme do větší mísy, přidáme kvásek a vejce, vypracujeme hladké těsto.
- Těsto necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobku. Po vykynutí těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme placku.
- Langoše smažíme ve větším množství oleje a po usmažení klademe na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný tuk.
- Hotové langoše můžeme podle chuti potřít česnekem a kečupem, nezapomeňte je také posypat nastrouhaným sýrem.
Lahodné langoše z jogurtového těsta můžete vyzkoušet také podle tohoto videoreceptu, který vás povede krok za krokem. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře