Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoš je kulatá placka z kynutého těsta, usmažená do křupava. Langoše původem pochází z Maďarska, kde je často potírají lečem a podávají se šunkou. V Česku jsou nejvíce oblíbené langoše se sýrem a kečupem, potřené česnekem.

Langoše mají dlouholetou tradici a jsou dokonalou chuťovkou především na venkovních akcích k pivu či vínu. Jedná se o pochoutku pouze z několika málo surovin, naprosto jednoduše si je můžete připravit i v pohodlí domova.

Jak připravit nadýchané langoše

Na báječné langoše budeme potřebovat: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, půl kostky droždí, 1 vejce, větší špetku cukru a sůl. 

  1. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr, pak necháme vzejít kvásek.
  2. Nyní mouku a sůl nasypeme do větší mísy, přidáme kvásek a vejce, vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobku. Po vykynutí těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme placku.
  4. Langoše smažíme ve větším množství oleje a po usmažení klademe na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný tuk.
  5. Hotové langoše můžeme podle chuti potřít česnekem a kečupem, nezapomeňte je také posypat nastrouhaným sýrem.

Lahodné langoše z jogurtového těsta můžete vyzkoušet také podle tohoto videoreceptu, který vás povede krok za krokem. Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky