Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný koláč s pudinkem a piškoty je úžasná kombinace, jejíž výsledke potěší všechny mlsné jazýčky. Jemný dezert z listového těsta si můžete připravit podle našeho videa.

Koláč s jablky, pudinkem a piškoty

Dali byste si jednoduchý koláč s jablky a pudinkovou vrstvou? Možná znáte nepečený jablkový koláč s pudinkem. Ten, který vám představujeme dnes, má ale jako základ listové těsto. Je velmi snadný, šťavnatý a lahodný. Kromě přípravy pudinku na něm není nic, co by se dalo zkazit, a jeho příprava netrvá díky listovému těstu dlouho. Když máme listové těsto předpřipravené, poskládání dezertu je otázka jen několika pár minut. Kromě toho můžeme využít i zbytek jablek, která máme uskladněná a už třeba nevypadají nejlépe.

Drobenka na jablečný koláč

Vrcholem celého dezertu je dobrá drobenka. Základ je z polohrubé mouky, krupicového cukru a másla. Jablečný koláč chutná nejlépe, když voní i oříšky a skořicí. Někdy můžeme přidat i vanilku. Drobenka by neměla být ani příliš drobivá, ani příliš sypká

Jablka

Anglické lidové pořekadlo říká, že „An apple a day keeps the doctor away,“ což ve volném překladu znamená, že pravidelná konzumace jednoho jablka denně člověka uchrání člověka před neduhy a nemocemi.…

Jablečný koláč s pudinkem a piškoty

Na přípravu tohoto dezertu potřebujete: 1 balíček listového těsta (400 g), 2 balíčky dětských piškotů (240 g), 2 vanilkové pudinky, 800 ml mléka, 3 lžíce cukru krystal, 6-8 jablek, vlašské ořechy na posypání (není nutné) a mletou skořici. Na drobenku: 150 g polohrubé mouky, 80 g krupicového cukru a 80 g másla.

Jak na to? Nejprve si v misce připravte drobenku z polohrubé mouky, krupicového cukru a másla. Ingredience promíchejte a vytvořte drobivou směs a misku dejte stranou.

Připravte si vál, posypte ho moukou a rozválejte na něm balíček listového těsta do velikosti plechu. Těsto pomocí válečku přesuňte na plech a vyrovnejte ho. Na těsto vyskládejte piškoty plochou stranou dolů.

Do misky nasypte pudinky a nalijte na ně část z celkového množství mléka a dobře prášky rozmíchejte. Do kastrolu nalijte zbytek mléka a dejte ho na sporák. Začněte mléko ohřívat, postupně přilévejte rozmíchaný pudinkový prášek a připravte pudink. Dobře do něj zamíchejte cukr krystal a dejte ho stranou.

Troubu předehřejte na 180 °C. Zatím oškábejte jablka a nastrouhejte je nahrubo do misky. Ještě teplý pudink nalijte rovnoměrně na piškoty a rozetřete. Z jablek vymačkejte šťávu. Pak je rozložte na pudink. Ořechy nasekejte a posypte jimi jablka. Povrch poprašte skořicí a navrch nasypte drobenku. Plech dejte do vyhřáté trouby a pečte dozlatova. 

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více