Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit mraženou rybu? Hlavně nic neuspěchat a vybrat kvalitní maso
Zdroj: Fotografie by Freepik

Podle známého pravidla máme jíst ryby alespoň dvakrát do týdne. Ale u nás nejsou čerstvé ryby k dostání po celý rok, proto musíme občas sáhnout i po rybě mražené. Nezoufejte, i na mražené rybě si pochutnáte.

Rybí maso patří do zdravého stravování a výběr máme poměrně široký. Můžeme koupit ryby sladkovodní nebo jsou k nám dováženy také ryby mořské. Na pultech obchodu objevíte ryby chlazené i mražené. Při dobré úpravě si pochutnáte pokaždé.

Nákup a rozmražení ryby není žádná věda

Než se pustíte do vaření, nejprve si opatřete chutnou rybu a nechte ji správně rozmrazit.

  • Důležité je vybrat kvalitní rybí maso. To nejlépe poznáte tak, že u mořských ryb na obalu naleznete zkratku FAS, která znamená zamraženo na moři. Takovou rybu si v klidu můžete koupit a bude jistě kvalitní.
  • Kvalitu kupované mražené ryby prozkoumejte i běžným okem. Balení s rybím masem by nemělo obsahovat vyschlé kousky masa, velké množství ledových krystalků pod obalem a samozřejmě by neměl být poničený obal.
  • Při rozmrazování je důležité nic neuspěchat. Rybí maso vyjměte z mrazničky nejlépe den předem, vybalte ho z obalu a nechte na talíři pozvolna rozmrazit v lednici.

Rybí maso má rádo rychlou tepelnou úpravu, pak chutná nejlépe. Vyzkoušet si můžete například videorecept na chutný steak z lososa, který je připraven v alobalu. Výtečně chutná s brambory a jogurtovým dipem.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více