Kuře na paprice v pomalém hrnci

Suroviny 6 porcí

5 kuřecích stehen (cca 1,5 kg)
1 lžíce ghí másla nebo oleje
2 velké cibule
2 lžíce sladké papriky (cca 20 g)
1,2 litru kuřecího vývaru
200 g zakysané smetany
80 g másla
80 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Kuře osolíme, opepříme a na rozpáleném másle opečeme dozlatova ze všech stran. Přendáme na talíř a do výpeku vsypeme jemně pokrájenou cibuli. Jakmile zezlátne, zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Je třeba pracovat rychleji, aby se paprika nespálila a nezhořkla.

  2. Vrátíme kuře a vaříme v pomalém hrnci na program ,,high" 3 hod. V hrnci na sporáku připravíme jíšku. Do rozpuštěného másla vmícháme mouku a za stálého míchání restujeme dozlatova.

  3. Z omáčky opět vyndáme maso, přes sítko ji vlijeme k jíšce a důkladně vyšleháme dohladka. Přidáme ještě smetanu a necháme provařit na mírním plameni zhruba 15-20 minut. Smetana musí mít pokojovou teplotu, jinak se srazí. Nakonec už jen dle potřeby dochutíme solí, pepřem a obereme maso od kostí.

Poznámka od kuchařky

* Mám pomalý hrnec s vyjímatelnou nádobou, kterou mohu použít na sporáku, což je výhoda. Pokud nemáte, udělejte první část receptu klasicky na pánvi a poté vložte do nádoby pomalého hrnce a dodělejte tam. Omáčku lze samozřejmě udělat i klasicky na sporáku v hrnci, ale je třeba si ohlídat dobu vaření a nevařit příliš zprudka.

** Po zahuštění omáčky jíškou můžete přidat pokrájenou kapii, posune omáčku ještě o level výše.

* Můj web: http://www.miskakulicka.cz/

Komentáře k receptu Kuře na paprice v pomalém hrnci