Jak snadno rozklepnout vejce? Videonávod vám ukáže hned několik způsobů
Vejce jsou všestrannou potravinou, která obsahuje spoustu bílkovin, vitamínů a minerálů. Chutnají perfektně samy o sobě, ale jsou také součástí mnoha skvělých sladkých i slaných jídel. Jak je ale rozklepnout bez kousků skořápek a jiných nehod? Máme pro vás několik způsobů.
Vejce jsou perfektní surovinou, která má v kuchyni všestranné využití. Výhodou je jednoduchá příprava a řada prospěšných látek. Díky vysokému obsahu bílkovin se vejce perfektně hodí při hubnutí nebo k budování svalů, navíc navozují pocit sytosti. Abyste si mohli vychutnávat vejce co nejlépe, poradíme vám, jak je správně rozklepnout.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak rozklepnout vejce několika způsoby?
Existuje několik způsobů, jak se dostat k obsahu vejce. Základem je klepnout přibližně uprostřed, aby se část skořápky nerozdrolila. Vejce tedy rozklepneme:
- o hranu misky, mísy, hrnečku atd.,
- o plochu stolu/pracovní desky,
- nožem,
- o sebe s druhým vajíčkem.
Jaká je nejoblíbenější příprava vajec?
Asi nejoblíbenější jsou vejce samostatně vařená natvrdo, naměkko či na hniličku, případně míchaná, sázená či připravená jako vejce Benedikt. Tím však využití vajíček nekončí. Vejce totiž v jídle často slouží jako pojivo, takže se hodí do různých placiček a k obalování. Vajíčka se navíc používají téměř do všech sladkých moučníků.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 15 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Jak připravit sázená vejce neboli volská oka? S námi je i začátečníci zvládnou dokonale
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Komentáře