Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak se používá pečený čaj? Dopřejeme si ho během chladných dnů pro zahřátí. Lahodně chutná a příjemně voní
Zdroj: Unsplash

Během chladných podzimních a zimních dnů nám přijde k chuti pečený čaj. Použití je snadné, při jeho popíjení si budeme připadat jako v oblíbené restauraci.

Pečený čaj se připravuje z různých druhů ovoce, můžeme využít jeden druh, ale obvykle se používá směs více druhů různých barev a chutí. Velmi vhodný je rybíz, aronie a švestky. Postup výroby pečeného čaje je popsán v našem dalším článku:

Jak se používá domácí pečený čaj

Použití je velmi snadné. Do hrnku (1/4 l) dáme dvě lžičky pečeného čaje (zavařeného ve sklenicích), které zalijeme vroucí vodou. Zamícháme a v klidu popíjíme, užíváme si to. Množství pečeného čaje a vody si příště už upravíme podle chuti. Na závěr ještě dojíme lžičkou zbylé ovoce.

Pečený čaj můžeme podávat, když k nám přijde návštěva. K čaji připravíme něco sladkého na talířek, třeba výborný hrnkový perník. Určitě si společně pochutnáme, voňavý čaj se postará o příjemnou atmosféru.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více