Jak se používá pečený čaj? Dopřejeme si ho během chladných dnů pro zahřátí. Lahodně chutná a příjemně voní
Během chladných podzimních a zimních dnů nám přijde k chuti pečený čaj. Použití je snadné, při jeho popíjení si budeme připadat jako v oblíbené restauraci.
Pečený čaj se připravuje z různých druhů ovoce, můžeme využít jeden druh, ale obvykle se používá směs více druhů různých barev a chutí. Velmi vhodný je rybíz, aronie a švestky. Postup výroby pečeného čaje je popsán v našem dalším článku:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se používá domácí pečený čaj
Použití je velmi snadné. Do hrnku (1/4 l) dáme dvě lžičky pečeného čaje (zavařeného ve sklenicích), které zalijeme vroucí vodou. Zamícháme a v klidu popíjíme, užíváme si to. Množství pečeného čaje a vody si příště už upravíme podle chuti. Na závěr ještě dojíme lžičkou zbylé ovoce.
Pečený čaj můžeme podávat, když k nám přijde návštěva. K čaji připravíme něco sladkého na talířek, třeba výborný hrnkový perník. Určitě si společně pochutnáme, voňavý čaj se postará o příjemnou atmosféru.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 2 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 3 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 11 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 18 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 22 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno 22. 4. 2024 11:00
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro okénko: Citrusové želé obalené v cukru stálo kdysi 3 Kčs. Prodává se i dnes, ale můžete si podobné vyrobit i doma
Komentáře