Bílou cukrovou polevu na beránka podle našeho postupu zvládne každý
Polevy chrání moučníky před vysycháním, doplňují jejich chuť a zdobí je. Mezi jednoduché polevy řadíme i nevařené polevy cukrové, které připravujeme z přesátého moučkového cukru a vody nebo vaječného bílku. Můžeme je různě barvit nebo ochutit.
Cukrová poleva ozdobí a ochutí dorty, řezy, perníčky, zákusky, velikonoční beránky apod. Aby se poleva hezky leskla, dobře se nanášela, neopadávala a byla chutná, to nám zaručí dobrý recept, a hlavně správný postup. Také nádoba, ve které polevu připravujeme, má vliv na konečný výsledek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ozdobit beránka bílou cukrovou polevou
Bílkovou polevu můžete připravit podle článku výše. Cukrovou polevu vás naučíme. Je to snadné.
- Na 1 dávku polevy potřebujete 250 g moučkového cukru, 1 lžíci oleje neutrální chuti, 1 lžíci citrónové šťávy a 1–2 lžíce horké vody.
- Moučkový cukr prosejte do porcelánové misky.
- Přidejte citrónovou šťávu a olej. Díky oleji bude poleva lesklá a půjde dobře krájet.
- Po troškách přidávejte horkou vodu a pilně míchejte vařečkou, dokud poleva nemá potřebnou hustotu. Nesmí stékat ani být jako kaše.
- Na stůl nebo plech (tác) položte papír na pečení. Na něj postavte rošt.
- Na rošt položte beránka a polijte polevou. Hůře dostupná místa potřete štětcem namočeným v polevě. Další zdobení (rozinky, lentilky) lepte vždy do nezaschlé polevy. Nechte zaschnout. Na velkého beránka znásobte suroviny 1,5–2x.
Náš video recept vám ukáže pečení beránka i přípravu bílé polevy.
Přejeme, ať se dílo podaří.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Co s kroutícím se papírem na pečení. Stačí použít jednoduchý trik
Bavorský štrúdl: Křehký a vláčný moučník s dvěma speciálními ingrediencemi, které výrazně vylepší jeho chuť
Jak na camping salát, který nadchl Jana Krause: Těhotnej kuchař prozradil, v čem je kouzlo jeho receptu
Komentáře