Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat dobré lečo? Jde především o správný poměr surovin, které přidáme ve správném pořadí
Zdroj: Top recepty

Dobré lečo - to není nic složitého, stačí použít správné suroviny ve správném poměru a přidávat je ve správném pořadí. Poradíme, jak na to, aby se lečo zaručeně povedlo.

Lečo je jednoduchý pokrm, ke kterému se rádi vracíme. Základem jsou rajčata, papriky a cibule, které připravíme v hrnci na tuku. Kdo chce, přidá vajíčka a uzeninu. Podávat můžeme jednoduše s pečivem, ale lečo se dá použít i jako základ mnoha dalších jídel (např. zapékaných), můžeme ho také dávat pod maso nebo na topinky, které ještě posypeme strouhaným sýrem.  

Jak uvařit nejlepší lečo, popisujeme v dalším článku:

Správný poměr surovin do leča

Obvyklý a osvědčený poměr je dát na jednu dávku cibule dvě dávky rajčat a čtyři dávky paprik

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a do hrnce ji na tuk dáváme jako první, potřebuje nejvíce času.
  2. Až po chvíli přidáme papriky zbavené semínek, které nakrájíme na proužky. Použít můžeme různě zbarvené papriky - červené, zelené, žluté.
  3. Nakonec přidáme rajčata nakrájená na kostky. Komu vadí slupky z rajčat, může je nejprve oloupat. Barvu rajčat ještě zvýrazníme přidáním menšího množství rajčatového protlaku.

Lečo vaříme především v druhé polovině léta, když je dostatek čerstvé plodové zeleniny. Na zimu si základ leča snadno zamrazíme nebo zavařímeJak zavařit lečo, poradí náš další článek.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář