Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburger je jídlem typickým pro fast food, o jehož kvalitě nemíváme vysoké mínění. Ale hamburger si můžete připravit i doma. Když použijete vhodné suroviny, budete mít plnohodnotné jídlo, které ocení hlavně děti.

Na jeho přípravu potřebujete bulku, kterou si v ideálním případě upečete sami doma. Není na tom nic složitého. Maso si zakoupíte buď mleté nebo si umelete svoje, které si namícháte v libovolném poměru. Jaké maso použijete, to už je na vás. Jak maso tvarovat, to vám ukáže další článek.

Jak udělat domácí hamburger

Před kompletací si vše připravte, protože jakmile dáte smažit maso, moc času už mít nebudete.

  1. Bulku rozřízněte napůl a obě půlky opečte nasucho na pánvi.
  2. Spodní část bulky potřete dresingem.
  3. Na potřenou bulku dejte libovolný salát, použít lze směs salátů nebo jen jeden list.
  4. Na salát dejte maso, na kterém jste nechali roztéct plátek sýra.
  5. Na maso a sýr položte další zeleninu a cibuli podle chuti.
  6. Na závěr přelijte dresingem a přiklopte vrchní částí bulky.

Pokud si stále nejste jistí, jak hamburger složit, poradí vám následující videorecept, podle kterého můžete postupovat. K hamburgeru se často přidávají i hranolky.

 

Komentáře

Další tipy a triky