Homemade hamburger\'s

messany Kuchař: messany

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Mleté maso 13 názorů

Suroviny

500 g mleté hovězí maso
sůl
pepř
2 sezamová žemle
2 plátek ementálu
4 plátek syrové slaniny
červená cibule
ledový salát
Dressing :
Hellmanns majonéza
Hellmanns dressing Tisíc ostrovů
hořčice
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme směs na masové placičky. Maso jemně rozděláme v míse, přidáme sůl a pepř a opravdu lehce prohněteme. Chceme dosáhnout toho, aby masová směs byla vzdušná a maso po osmažení šťavnaté.

  2. Směs rozdělíme na dvě poloviny a z každé si vytvoříme asi 1 cm tlustou placičku. Poté placičky osmažíme v pánvi na oleji, cca 2-3 minuty z každé strany, a během smažení je přeléváme vzniklou šťávou.

  3. Po dokončení je dáme do trouby, kterou předehřejeme asi na 60°C. Na každou masovou placičku položíme plátek sýra a necháme roztavit.

  4. Poté si na kousky nasekáme ledový salát, červenou cibuli nakrájíme na kolečka a připravíme si dresing: 5-6 polévkových lžic majonézy, 1-2 polévkových lžíce dresingu Tisíc ostrovů (mají ho např. v Kauflandu), 2 kávové lžičky hořčice a na závěr špetka soli a pepře.

  5. Řádně promícháme a necháme cca 15 minut uležet v lednici. Dále rozkrojíme žemle a vnitřní strany opečeme na suché pánvi.

  6. Na této pánvi poté osmahneme slaninu (smažíme asi 1 minutu z každé strany). Jelikož je slanina sama o sobě mastná, nepřidáváme olej (zpočátku musíme hlídat, aby se nepřipekla, ale pak už je to ok).

  7. A jdeme do finále. Vršek spodní části žemle namažeme připraveným dresingem, na něj položíme masovou placku s rozteklým sýrem, pak posypeme nasekaným ledovým salátem, přidáme 2 plátky osmahlé slaniny, ozdobíme kroužky červené cibule a přiklopíme vrchní částí žemle, kterou také z vnitřku potřeme dresingem.

  8. Dozdobíme hranolkami a vychutnáváme si lahodný burger.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Homemade hamburger\'s

  • šárka šárka(neregistrovaná)

    Hmmmmmmmmm ten vypadá krásně, no a hranolky mám k tomu taky ráda, to je jako řízek bez brambor myslím.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Super...:yes: Já sice nechápu, proč se k hamburgeru ještě podávají smažené hranolky (tedy ne jen tady, ale běžně ve fastfoodech a amerických domácnostech i dvorcích), ale recept se mi líbí a rozhodně si ho ukládám a někdy použiju. Ď.

    Odpovědět

  • Žany Žany(neregistrovaný)

    to vypadá moc dobře ,k nakousnutí :-p

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Daniella O. Daniella O.

    Messany, omlovam se za to osloveni v zenskem rode, trapas...:-8:-8:-8

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Také je dobré houstičky trochu opést a cibulku taky zesklovatět.:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Messany, vítám tě v naší Topkové rodině, jíž si se stal dalším členem a posílil si tak řadu našich hošanů;-) Přeju, aby se ti tu mezi námi líbilo:-)
    Receptík bezva a dala bych si ho hned:-p Dávám ti 7.bod:yes:

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Messany, vazim si toho, ze jste tento recept zverejnila, protoze jste prvni, kdo do hamburgeru necpe zadne prebytecne koreni, ale dela je takove, jake maji byt. Hamburger si ochucuje kazdy sam teprve na taliri. Vazne DIKYYYY:-p:-p:-p:yes: Jeste jsem samozrejme pridala bodik:-):-):-)

    Odpovědět

  • messany messany(autor receptu)

    pro Daniella O. : Daniello, kdyžtak jsem autor :-K:-D:-D a slanina byla nádherně křupavá i tak, ale díky za doplnění ;-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Konecne Hamburger, kam nikdo nrpridava majoranku, cesnek apod. Maso ma zustat neochucene, presne, jak autorka pise. Jenom to smazeni na panvi na oleji, to radeji ne. Hamburger se zasadne griluje na venkovnim, ci domacim grilu a slanina je take lepsi z trouby, vypecena do krupava. Je vyborny i s rajcetem, podus. zampiony nebo kdo ma rad, muze pridat palive papricky. Osobne mam rada, kdyz uprostred maso zustane mirne ruzove, ale dcera preferuje hodne propeceny. MNAMMM...Fotka opravdu krasna:-):yes::yes::-p Zemle jsou vyborne, lehce potrene rozpustenym maslem:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Hmmm:-p, jen se zakousnout:yes:

    Odpovědět

  • ramona79 ramona79

  • Pajaska Pajaska

    Takto dělává ,,hambáče" můj synovec.Když se sedí venku a griluje se.Já osobně radši kus ryby nebo kuřete,ale ochutnala jsem a výborné.Opravdu.Moc pěkná fotka.:yes::-p:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: jake maso na hamburger hamburger recept hamburger v troubě jaké hovězí maso na hamburgery jaké maso na hamburgery hamburgery v troubě jaké hovezí maso na hamburgry dressing na hamburger jake maso na hamburgery recept hamburger z trouby jaké maso na hamburgry jake hovezi maso na hamburger výborný hamburger hamburgry v troube babicovy dobroty hamburger masova smes na hamburgery hamburgery z trouby nejlepší hamburger recept home-made.cz. hamburger na panvi