

Homemade hamburger\'s
Suroviny 2 porce
- 500 g mleté hovězí maso
- sůl
- pepř
- 2 sezamová žemle
- 2 plátek ementálu
- 4 plátek syrové slaniny
- červená cibule
- ledový salát
- Dressing :
- Hellmanns majonéza
- Hellmanns dressing Tisíc ostrovů
- hořčice
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme směs na masové placičky. Maso jemně rozděláme v míse, přidáme sůl a pepř a opravdu lehce prohněteme. Chceme dosáhnout toho, aby masová směs byla vzdušná a maso po osmažení šťavnaté.
Směs rozdělíme na dvě poloviny a z každé si vytvoříme asi 1 cm tlustou placičku. Poté placičky osmažíme v pánvi na oleji, cca 2-3 minuty z každé strany, a během smažení je přeléváme vzniklou šťávou.
Po dokončení je dáme do trouby, kterou předehřejeme asi na 60°C. Na každou masovou placičku položíme plátek sýra a necháme roztavit.
Poté si na kousky nasekáme ledový salát, červenou cibuli nakrájíme na kolečka a připravíme si dresing: 5-6 polévkových lžic majonézy, 1-2 polévkových lžíce dresingu Tisíc ostrovů (mají ho např. v Kauflandu), 2 kávové lžičky hořčice a na závěr špetka soli a pepře.
Řádně promícháme a necháme cca 15 minut uležet v lednici. Dále rozkrojíme žemle a vnitřní strany opečeme na suché pánvi.
Na této pánvi poté osmahneme slaninu (smažíme asi 1 minutu z každé strany). Jelikož je slanina sama o sobě mastná, nepřidáváme olej (zpočátku musíme hlídat, aby se nepřipekla, ale pak už je to ok).
A jdeme do finále. Vršek spodní části žemle namažeme připraveným dresingem, na něj položíme masovou placku s rozteklým sýrem, pak posypeme nasekaným ledovým salátem, přidáme 2 plátky osmahlé slaniny, ozdobíme kroužky červené cibule a přiklopíme vrchní částí žemle, kterou také z vnitřku potřeme dresingem.
Dozdobíme hranolkami a vychutnáváme si lahodný burger.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Homemade hamburger\'s
-
Hmmmmmmmmm ten vypadá krásně, no a hranolky mám k tomu taky ráda, to je jako řízek bez brambor myslím.
-
Super...
Já sice nechápu, proč se k hamburgeru ještě podávají smažené hranolky (tedy ne jen tady, ale běžně ve fastfoodech a amerických domácnostech i dvorcích), ale recept se mi líbí a rozhodně si ho ukládám a někdy použiju. Ď.
-
to vypadá moc dobře ,k nakousnutí
-
+1
-
Messany, omlovam se za to osloveni v zenskem rode, trapas...
-
Také je dobré houstičky trochu opést a cibulku taky zesklovatět.
-
Messany, vítám tě v naší Topkové rodině, jíž si se stal dalším členem a posílil si tak řadu našich hošanů
Přeju, aby se ti tu mezi námi líbilo
Receptík bezva a dala bych si ho hnedDávám ti 7.bod
-
Messany, vazim si toho, ze jste tento recept zverejnila, protoze jste prvni, kdo do hamburgeru necpe zadne prebytecne koreni, ale dela je takove, jake maji byt. Hamburger si ochucuje kazdy sam teprve na taliri. Vazne DIKYYYY
Jeste jsem samozrejme pridala bodik
-
pro Daniella O. : Daniello, kdyžtak jsem autor
a slanina byla nádherně křupavá i tak, ale díky za doplnění
-
Konecne Hamburger, kam nikdo nrpridava majoranku, cesnek apod. Maso ma zustat neochucene, presne, jak autorka pise. Jenom to smazeni na panvi na oleji, to radeji ne. Hamburger se zasadne griluje na venkovnim, ci domacim grilu a slanina je take lepsi z trouby, vypecena do krupava. Je vyborny i s rajcetem, podus. zampiony nebo kdo ma rad, muze pridat palive papricky. Osobne mam rada, kdyz uprostred maso zustane mirne ruzove, ale dcera preferuje hodne propeceny. MNAMMM...Fotka opravdu krasna
Zemle jsou vyborne, lehce potrene rozpustenym maslem
-
Hmmm
, jen se zakousnout
-
-
Takto dělává ,,hambáče" můj synovec.Když se sedí venku a griluje se.Já osobně radši kus ryby nebo kuřete,ale ochutnala jsem a výborné.Opravdu.Moc pěkná fotka.