Homemade hamburger\'s
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Opečené housky, šťavnaté maso s rozteklým sýrem, zelenina a skvělý domácí dressing. Tak dobrou chuť!
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 455 kJ / 1 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,82 g |
Tuky | 85,17 g |
Vláknina | 10,14 g |
Cholesterol | 507 mg |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 21,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme směs na masové placičky. Maso jemně rozděláme v míse, přidáme sůl a mletý pepř a opravdu lehce prohněteme. Chceme dosáhnout toho, aby masová směs byla vzdušná a maso po osmažení šťavnaté.
Krok 2: Směs rozdělíme na dvě poloviny a z každé vytvoříme asi 1 cm tlustou placičku. Poté placičky osmažíme v pánvi na oleji, cca 2-3 minuty z každé strany. Během smažení je přeléváme vzniklou šťávou.
Krok 3: Po dokončení je dáme do trouby, kterou předehřejeme asi na 60 °C. Na každou masovou placičku položíme plátek sýra a necháme roztavit.
Krok 4: Poté si na kousky nasekáme ledový salát, červenou cibuli nakrájíme na kolečka a připravíme dressing.
Majonézu, dressing a hořčici smícháme a dochutíme solí a pepřem. Řádně promícháme a necháme jej cca 15 minut uležet v lednici. Krok 5: Dále rozkrojíme žemle a vnitřní strany opečeme na suché pánvi. Na této pánvi poté osmahneme také slaninu, kterou z každé strany smažíme asi 1 minutu. Jelikož je slanina sama o sobě mastná, nepřidáváme olej (zpočátku musíme hlídat, aby se nepřipekla, ale pak už je to ok). Krok 6: A jdeme do finále. Vršek spodní části žemle namažeme připraveným dressingem, na něj položíme masovou placku s rozteklým sýrem, pak posypeme nasekaným ledovým salátem, přidáme 2 plátky osmahlé slaniny, ozdobíme kroužky červené cibule a přiklopíme vrchní částí žemle, kterou také z vnitřku potřeme dresingem. Krok 7: Můžeme servírovat s hranolky a vychutnat si tak lahodný burger.
Majonézu, dressing a hořčici smícháme a dochutíme solí a pepřem. Řádně promícháme a necháme jej cca 15 minut uležet v lednici. Krok 5: Dále rozkrojíme žemle a vnitřní strany opečeme na suché pánvi. Na této pánvi poté osmahneme také slaninu, kterou z každé strany smažíme asi 1 minutu. Jelikož je slanina sama o sobě mastná, nepřidáváme olej (zpočátku musíme hlídat, aby se nepřipekla, ale pak už je to ok). Krok 6: A jdeme do finále. Vršek spodní části žemle namažeme připraveným dressingem, na něj položíme masovou placku s rozteklým sýrem, pak posypeme nasekaným ledovým salátem, přidáme 2 plátky osmahlé slaniny, ozdobíme kroužky červené cibule a přiklopíme vrchní částí žemle, kterou také z vnitřku potřeme dresingem. Krok 7: Můžeme servírovat s hranolky a vychutnat si tak lahodný burger.
Zveřejněno 20. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Homemade hamburger\'s
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Wpj
Moje poznámka
Homemade hamburger\'s
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Wpj
Nejnovější recepty
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 56 minutami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapusta zapékaná s mletým masem
Bajdina před 12 minutami
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
nikolasvabenska před 14 minutami
Uzený guláš
brtna před 37 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 1 hodinou
Rychlá hrníčková bábovka
nikolasvabenska před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
janatka před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
Markeeta před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
sidonie před 3 hodinami
Chutné vafle
Eliška před 3 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 12 hodinami
Tématické fráze:
jake maso na hamburger,
hamburger recept,
hamburger v troubě,
jaké hovězí maso na hamburgery,
jaké maso na hamburgery,
hamburgery v troubě,
jaké hovezí maso na hamburgry,
dressing na hamburger,
jake maso na hamburgery recept,
hamburger z trouby,
jaké maso na hamburgry,
jake hovezi maso na hamburger,
výborný hamburger,
hamburgry v troube,
babicovy dobroty hamburger,
masova smes na hamburgery,
hamburgery z trouby,
nejlepší hamburger recept,
home-made.cz.,
hamburger na panvi
Suroviny:
maso hovězí mleté,
sůl,
pepř mletý,
žemle,
sýr ementál,
slanina,
cibule červená,
salát ledový,
majonéza,
dresink tisíc ostrovů,
hořčice,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (15)
Receptík bezva a dala bych si ho hned