Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

S prvním jarním počasím plným sluníčka se všechny louky rozsvítí žlutými hlavičkami pampelišek. V tyto jarní dny je ideální nasbírat květy pampelišek a připravit z nich chutný med. Poradíme, kdy je ten správný čas na sběr.

Pampelišky vykvétají v závislosti na počasí a proto tam, kde je chladnější počasí, si mohou pampelišky s vykvétáním dát na čas. Pampeliškový med ovšem není skutečný med, spíše sirup, ten včelí připomíná díky své konzistenci, chutí a barvou.

Kdy sbírat pampelišky

Na sběr pampelišek vyrážíme vždy za slunečného počasí, kdy jsou v plném rozkvětu, a na čisté místo v přírodě, nikoli v prašném prostředí měst. Sbíráme vždy jen hlavičky bez stonků a ukládáme je do prodyšného košíčku či do papírové nebo plátěné tašky, aby hlavičky vydržely co nejdéle čerstvé. Sběr pampelišek už není vhodný, jakmile začnou květy odkvétat.

Báječný jarní pampeliškový med si můžete připravit také podle názorného videoreceptu, který vás navede krok za krokem. Napište nám, jak se vám povedl.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie